SDHunter
Gost
- Poruka
- 58
NACIN LOVA U CESTARU - POGON ILI CEKA? JEDINACNO ZRNO ILI PP?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala kolega ! i to je nesto. Samo kod nas se lovi u gustom sipragu u velikim topoljacima.
Pozdrav,![]()
Tako je, SDhunter , odes u Valjevo i okolinu i tamo ces videti svashta...
ja pomislio da si opet primio poziv za najavu francuza ili spanaca, kad ono samo za Sid....hahahaaa, bas si me nasmejao![]()
Onda su ti tvoji italijani neki dobri ljudi..Ovi koji su kod nas dolazili su uglavnom govorili: U 500€ da ću ubiti ovog orla.![]()
I ja sam upoznao neke takve ili slicne, ove druge jos nisam.....
Prepelica je u skoro svim zemljama Evrope pa i u Italiji, stavljena pod trajni lovostaj jer je brojnost u poslednjoj deceniji znacajno opala. Kod nas se bez pardona odstreljuje, cela jata koja se okupljaju za selidbu, cuo sam da se koriste i zabranjene vabilice.
iako su i nasi ornitolozi trazili i slali dopise da se prepelica skine sa lovne liste, kao i jarebica i grlica (takodje zabalezen znacajan pad populacije istih).
U poslednjim Lov.novinama procitao sam clanak o municiji SLUG.Ima li neko iskustva sa time.Ja koristim Breneke potkalibarno zrno za svoju 12-icu.
Pozdrav,
U novom broju casopisa Upoznajte lov (broj 7) je veoma zanimljiv text o "tihom" letnjem lovu divljih svinja u ravnici.
Ja mislim da su u prvom broju "Upoznajte lov", veoma lepo objašnjena pojedinačna zrna (breneke, silvestre...). A kukurek tvrdi da su odlična i krušikova zrna RS 2.Pozdrav,
Kolega, sime pucati u cestru na 20-ak metara? Moj predlog bi bio za I patron PP, a za II Breneke. Inace Rotwell je poznat i priznat u svetu jedinicnih zrna. Ako se dobro secam to je potkalibarno zrno i skoro su mi ga preporucili i u PP varijanti.
Pozdrav jos jednom
Postovani,
Zahvaljujem na ovakvom odgovoru."Uhvatih" se za tih famoznih 20-ak metara, jer mi se ucinilo da je to optimalna daljina u sikari(koju poznajem).Ne zbog toga sto nisam siguran u svoje pucanje, vec zbog toga sto mi se cini da na dalje ne bih imao cistu i preglednu metu.Siguran sam da ces se sloziti samnom da je jedno, opusteno pucati na prepelicu i setati avgustovskim jutrom kroz detelinu(al' sam otisao u prozu!!), a sasvim drugo, uz sav adrenalin i osluskivanje(jos vise posle Vasih prica) na DS.
Jos jednom Ti mnogo hvala za dosadasnje savete i nadam im se i u buduce.
Srdacan pozdrav,