Disocijativni poremećaj

motorheadsd

Ističe se
Poruka
2.689
Nisam siguran da li je tema za zdravlje ili psihologiju ali neka je ovde pa ako treba admini će je premestiti.
Da li neko može da mi objasni na najjednostavniji načinda mi opiše ovaj poremećaj. Koji su simptomi, kako nastaje, da li je poremećaj izlečiv?

Hvala unapred :heart:

Pero sine ti si bolestan :mrgreen: Koliko vidim blisko je ovim psihickim bolestima tipa sizofrenija i sl. jer tu bolesnik postaje Napoleon,pokojni Brana matematicar,pa se vrati u normalu,pa odjednom zaboravi ko je, ili zaboravi pola svog zivota,osobe,pa se ponovo povrati...Strasno stanje kolko vidim

Nisam siguran da li je tema za zdravlje ili psihologiju ali neka je ovde pa ako treba admini će je premestiti.
Da li neko može da mi objasni na najjednostavniji načinda mi opiše ovaj poremećaj. Koji su simptomi, kako nastaje, da li je poremećaj izlečiv?

Vrste disocijativnih poremećaja su: (pa biraj, o čemu tačno želiš, jer ne postoji "disocijativni poremećaj" nego samo ovo što ću navesti)
Disocijativna amnezija - ne znaš ništa o svojoj prošlosti, ili bar velikom dijelu, može i: ne znaš kako se zoveš
Disocijativna fuga - bježiš od kuće i ne javljaš se nikom, gasiš telefon, niko te ne može nać
Disocijativni poremećaj identiteta - letio si avionom do Pariza, ali u ovom stanju svijesti se toga ne sjećaš, kao što se ni u tome ne sjećaš da si bio u ovome
Depersonalizacija - posmatraš sebe kako ne upravljaš sobom, sadašnjost ti izgleda kao budućnost, a ti kao da si u prošlosti
ili oćeš:
Disocijativi - kao vrsta psihoaktivnih supstanci? - Misliš da stvaraš svijet, sadiš djeteline sa četiri lista... Niču metalne djeteline... Operišeš leptira, hirurg si za leptire, radiš u kliničko-bolničkom centru za leptire, dolaziš leptirima u vizitu i pitaš ih kako su (kako se osjećaju poslije operacije)... Tvoj pas se sastoji od 0 i 1dinica (binaran pas)...

Poslednja izmena:
Vrste disocijativnih poremećaja su: (pa biraj, o čemu tačno želiš, jer ne postoji "disocijativni poremećaj" nego samo ovo što ću navesti)
Disocijativna amnezija - ne znaš ništa o svojoj prošlosti, ili bar velikom dijelu, može i: ne znaš kako se zoveš
Disocijativna fuga - bježiš od kuće i ne javljaš se nikom, gasiš telefon, niko te ne može nać
Disocijativni poremećaj identiteta - letio si avionom do Pariza, ali u ovom stanju svijesti se toga ne sjećaš, kao što se ni u tome ne sjećaš da si bio u ovome
Depersonalizacija - posmatraš sebe kako ne upravljaš sobom, sadašnjost ti izgleda kao budućnost, a ti kao da si u prošlosti
ili oćeš:
Disocijativi - kao vrsta psihoaktivnih supstanci? - Misliš da stvaraš svijet, sadiš djeteline sa četiri lista... Niču metalne djeteline... Operišeš leptira, hirurg si za leptire, radiš u kliničko-bolničkom centru za leptire, dolaziš leptirima u vizitu i pitaš ih kako su (kako se osjećaju poslije operacije)... Tvoj pas se sastoji od 0 i 1dinica (binaran pas)...

Ju brate... :)

Odgovoriću ti kada mi bude jasno da li je ono "Ju brate" iz tvoje prosle poruke i podvlacenje onoga "binaran pas" (znam, kaze se binarni) bilo kao neki pokusaj da me omalovazis kao licnost, moju inteligenciju, ili moje poznavanje materije?

Komentar predstavlja iskazivanje moje zapanjenosti zbog mogućih simptoma i tvoje maštovitosti (ako si izmislio moguće simptome kako bi mi detaljnije opisao poremećaj). Ništa negativno na tvoj račun.

Komentar predstavlja iskazivanje moje zapanjenosti zbog mogućih simptoma i tvoje maštovitosti (ako si izmislio moguće simptome kako bi mi detaljnije opisao poremećaj). Ništa negativno na tvoj račun.
Smatra se da je uzrok anksioznosti i disocijativnog poremećaja isti, samo je u jednom slučaju intenzitet toga "uzroka" veći (u slučaju disocijativnog poremećaja). To (uzrok) je želja da se suzbiju neke u sredini u kojoj se živi neprihvatljive želje, toliko da osoba prevari sebe da ne želi nešto što želi, nego suprotno ili drugo ili "ništa".

Naravno, treba razlikovati disocijativni poremećaj od ponašanja stidljivog dečka koji odjednom počinje ženskama da priča bezobrazne viceve u kojima se radi o radnjama o kojima on mašta. To je licemjerje i korišćenje izjave "to je samo vic" kao maske za nepristojnost. Pravi disocijativni poremećaj je nešto drugo. Osoba sa disocijativnim poremećajem je u jednom stanju svijesti levoruka, drugom desnoruka, u jednom mrzi i miris nikotina, u drugom puši cigaru na cigaru... U jednom nosi Air-Max patike i trenerku, a u drugom Štikle, šešire...

То је дакле нешто попут вишеструке структуре личности с тим што у одређеном тренутку проради једна а ниподаштава остале личности? Свака има своје обрасце функционисанја, меморију, навике, перцепцију, идентитет. Данас сам један човек сутра или кад већ други и не сећам се образаца понашања и дела оног претходног? Ок, схватио сам. А реци ми, да ли је то излечиво? Какве су ту прогнозе?

То је дакле нешто попут вишеструке структуре личности с тим што у одређеном тренутку проради једна а ниподаштава остале личности? Свака има своје обрасце функционисанја, меморију, навике, перцепцију, идентитет. Данас сам један човек сутра или кад већ други и не сећам се образаца понашања и дела оног претходног? Ок, схватио сам. А реци ми, да ли је то излечиво? Какве су ту прогнозе?
Moze da postoji jedna licnost koja ne zna za drugu, i druga koja zna i za sebe i za prvu, moze i da se u hipnozi napravi razgovor izmedju te dvije tako sto ce se prizvati jedna, pa reci sto ona misli hipnotizeru, pa onda prizvati druga i pitati je se sto ona misli o misljenjima prve, pa opet prva...
Moram da saznam da je tvoj motiv pitanja za prognoze dobronamjeran, a ne u svrhu toga da ako ti ja kazem da su lose ti prepustis svoje dijete ili zenu ili nekoga na pakao psihijatrijskih "bolnica" i zaboravis da postoji.

Prognoze su najbolje ako se nadje psihoanaliticar kome ce se ta osoba dopasti kao osoba, i koji ce zbog toga biti spreman da se udubljuje u tako komplikovane stvari... Ali imaj na umu da neki analiticki psiholozi sebe nazivaju psihoanaliticarima, cak i na svojim fejsbuk profilima, iako je razlika velika. U knjizi "Tri evina lika" analiticki psiholozi doveli su zenu do stanja psihoze, umjesto da je izlijece... imali su pred sobom jako zbunjenu "Evu", koja je cas bila "Black Eva" koja je igrala po stolovima, a cas samo "Eva", i uradili su sve sto su mogli da je jos vise zbune, da bi na kraju rekli kako to sto pokazuje njen EEG znaci da je vjerovatno psihopata (zlocudna osoba), iako je nemoguce putem EEG utvrditi da li je neko psihopata, a i putem mnog slozenijih aparata.

I nisam relevantan da pricam o disocijativnom poremecaju te vrste, posto sa puno razloga smatam da sam ne sjecajuci se toga kasnije jednom kada niko nije mogao da zna sto radim... kasnije mi se to javilo u snu, a razgovorima koje sam obavljao raspitao sam se da li je san bio kopija onoga sto nisam imao u pamcenju i ispada da jeste. Onda, jedna zena je tvrdila da sam imao seks sa njom iako se ja toga ne sjecam... Zena je psihijatar. I nije lazov.

Recimo izazoveš drugu, potisnutu ličnost, samo ona ne mari ni za forume, jer je to klinački, ni za psihoterapiju, bilo on-line, bilo uživo, jer njoj to ne treba i zapravo sve što želi je da ode u staro društvo, puši, pije i smuva se sa prvim klošarem na kog se napali. I šta smo uradili?

Auuuu sta se sve ovde napisalo i u kom pravcu se otislo!!! Da li si mozda mislio na socijalni anksiozni poremecaj? Nemojte se igrati sa ovakvim pisanjem. Moze lako da odvede na stranputicu. Davanje dijagnoza preko foruma, saveta za lecenje itd, je prosto ne moguce.

Auuuu sta se sve ovde napisalo i u kom pravcu se otislo!!! Da li si mozda mislio na socijalni anksiozni poremecaj? Nemojte se igrati sa ovakvim pisanjem. Moze lako da odvede na stranputicu. Davanje dijagnoza preko foruma, saveta za lecenje itd, je prosto ne moguce.

Svaki dan je sve vise dijagnoza i terapija preko interneta.

Cak i komplikovanih operacija.....

Bila je negde tema o tome.

taj poremecaj nije nastao, nikad nije ni postojao ali su se neki slicni tebi setili da mozda postoji, iako ne postoji.

Back