4. Зато се оставља закон, и суд не излази никада, јер безбожник оптече праведника, зато суд излази изопачен.
5. Погледајте по народима и видите, и чудите се и дивите се, јер ћу учинити дело у ваше дане ког нећете веровати кад се стане приповедати.
(Авакум)
Bog mrzi zloću i patnje koje ona uzrokuje daleko više nego bilo koji čovjek (Izaija 55:8, 9)
8. Јер мисли моје нису ваше мисли, нити су ваши путеви моји путеви, вели Господ;
9. Него колико су небеса више од земље, толико су путеви моји виши од ваших путева, и мисли моје од ваших мисли.
Нисам бас скапирала какве ово има везе?
Mnogima je rečeno da su Božji putevi tajna ili da on uzrokuje smrt ljudi — čak i djece — kako bi bili s njim na nebu. No kao što si saznao, Jehova Bog nikada ne uzrokuje zlo.
Јел можеш ово мало да појасниш?
Pravi vladar ovog svijeta je Sotona Ðavo.
Зар није прави владар овога света онај ко га је створио?
Ја у свом дворишту „владам“ и својој кући а не неко други, јер сам је ја створила.
Али Откривење 12:12
Зато веселите се небеса и ви који живите на њима. Тешко вама који живите на земљи и мору, јер ђаво сиђе к вама, и врло се расрдио,
знајући да времена мало има.Ako je Svemoguć, znači da ima moć okončati je. Zašto onda to ne učini? Bog pun ljubavi kojeg upoznajemo sigurno ima dobar razlog za to (1. Jovanova 4:8).
А разлог се не зна?