- Poruka
- 10.209
NečuvenoSiroti naši napaćeni muškarci! Šmrc!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
NečuvenoSiroti naši napaćeni muškarci! Šmrc!
Pošto smatram da su deca smisao života, mislim da to pitanje ne ponižava samo ženu, već ponižava sam život.Evo, ad hoc primer, koji mi prvi pade na pamet:
Muskarac, pri zaposljavanju, nikada nece doziveti ono ponizavajuce pitanje - "mislite li imati decu (radjati)?", koje je eliminatorno u mnogim slucajevima.
To pitanje postavljaju poslodavci oba pola.
Nazalost, u svim kulturama i zemljama sveta, je danas jos uvek zena u nezavidnijoj situaciji nego li muskarac.
Mozemo se smejati na to ili traziti izgovore, ali to je realitet.
Naravno da je kao roditelj, majka uvek nezamenljiva i vaznija u zivotu jednog[/B] (u najmanju ruku malog) deteta. Pojedini komentari su, po meni, prilicno cinicni i nisu u redu, ali bez dobrog humora nema zdravog zivota!
Ne mislim da su diskriminisane, ali muskarci imaju, cesto neravnopravno, prioritet...
Uveren sam da ce sledece generacije doneti jedan drugi odnos i stav.
Imam utisak da se muška deca vaspitavaju u fazonu da mu treba žena "...koja ume svašta radit', a ja ću se gospodarit'...", dok se ženska deca sve češće vaspitavaju u malko preteranom feminističkom fazonu. Plašim se da je "sukob interesa" neminovnost koja iz toga sledi.Данас сам разговарала са ђацима о роману ''Поп Ћира и поп Спира'' (7. разред) и питала дечаке каквом девојком би се пре оженили: смерном, руменом, пуначком, добром домаћицом, која ради све по кући, воли да кува, черупа живину, окопава башту....или витском, високом, лепом, образованом дамом која зна неколико језика, свира клавир, и много чита.
И шта мислите шта су рекли сви до једног?
Рекли су да им није потребна образована и паметна жена, него она која кува и ради кућне послове. На моју опаску да се кућни послови могу поделити, па да могу имати образовану и паметну жену уз себе, а да кување и кућне послове поделе, они су се згранули:''Ја да кувам и спремам???? Па то су ЖЕНСКИ ПОСЛОВИ!!!''
П.С.
Напомињем да је реч о градској деци.
Данас сам разговарала са ђацима о роману ''Поп Ћира и поп Спира'' (7. разред) и питала дечаке каквом девојком би се пре оженили: смерном, руменом, пуначком, добром домаћицом, која ради све по кући, воли да кува, черупа живину, окопава башту....или витском, високом, лепом, образованом дамом која зна неколико језика, свира клавир, и много чита.
И шта мислите шта су рекли сви до једног?
Рекли су да им није потребна образована и паметна жена, него она која кува и ради кућне послове. На моју опаску да се кућни послови могу поделити, па да могу имати образовану и паметну жену уз себе, а да кување и кућне послове поделе, они су се згранули:''Ја да кувам и спремам???? Па то су ЖЕНСКИ ПОСЛОВИ!!!''
П.С.
Напомињем да је реч о градској деци.
Zasto recimo zene imaju kod svojih poslodavaca slobodne dane na praznike koje obelezavaju i muskarci, a oni ih nemaju?
Recimo za Badnji dan, zene izlaze ranije....
Ne sprdam se, lepo ti kazem. U mojoj firmi je tako. Za Badnji dan zene izlaze do 12h, a muskarci rade puno radno vreme. Jos par praznika je tu. Seticu se.
Први пут чујем, а ако је тако - то није уређено ниједним правним актом, то је, можда, ћеиф вашег газде...и то никако нема везе са генералним положајем жена у друштву!
А чак и да је тако ко што кажеш, мада сумњам, јеси ли се запитао зашто жене иду раније на Бадњи дан?Да скокну до маникира и педикира или да приставе печење, умесе чесницу, направе шест врста ситних колача, завију сарму и сецкају руску салату?
![]()
Хехе, питам се зашто...Znas na sta sam mislio i nemam nameru da pricam o tome koliko posla na dan praznika imaju zene, a koliko muskarci.