Diskriminacija srpske dece

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.412
Krushevac 02.Februar***Sa lica mesta********Mnogi roditelji u Krushevcu su ovih dana ostali shokirani chinjenicom da je rezimska birokratija ostavila njihovu decu bez dechijeg dodatka!***Najgore su proshli radnici Trajal korporacije koji ne primaju redovne plate nemaju zdravstveno osiguranje jer bugarski vlasnik ne uplacuje doprinose a drzava to tolerishe.Usled toga i nezaposleni chlanovi njihovih porodica su ostali bez zdravstvenog osiguranja.Najveci shok je usledio kada su pokushali da obnove dechiji dodatak jer su vecinom ispod cenzusa od 5600 dinara-odgovor je glasio: -Ostali ste i bez dechijeg dodatka jer nemate overenu zdravstvenu knjizicu.! - ******Bez plate bez zdravstvenog bez dechijeg dodatka!*****Zamolio bih moderatore da ostave kontakte novinskih agencija kako bi shira javnost bila obaveshtena o ovom sluchaju diskriminacije.Hvala.

Takodje imamo i sluchaj hronichno bolesnih radnika i invalida /leulemija_sakatost.../ koji po zakonu imaju pravo na obavezno zdravstveno osiguranje ali ne i oni su ostali bez overenih zdravstvenih knjizica i zbog toga i bez dechijeg dodatka.***Ima li neko mailove novinskih agencija?

Dok su mi radnici ovo prichali nisam verovao sopstvenim ushima.Otishao sam do dechije zashtite da proverim prichu-istina je.Na moje pitanje zashto kaznjavate decu i ostavljate decu bez dechije zashtite u trenutku kad njihovi roditelji nemaju niti overene zdravstvene knjizice niti gotovo ikakvih primanja_odgovor je bio: -Takav je zakon_nemate knjizicu~gubite na osnovu toga i dechiji dodatak!!!

Back