Diskriminacija ružnih ljudi

Richard III

Domaćin
Poruka
3.892
U bajkovitim motivacionim klipovima i ušećerenim psihološkim porukama svi mogu sve - i da naprave ogroman novac, i da uspeju, i da budu zavodnici ili zavodnice, i da nadju društvo, i svaki invalid može da se oženi kao Nik Vujičić ... nažalost, znamo da je tvrda realnost često nešto drugo. Ovde bih pomenuo jednu diskriminaciju koja je prisutna i koju redovno primećujem otkad sam počeo da se socijalizujem i posmatram ljude - a to je diskriminacija ružnih ljudi, u svim pogledima.

Objektivno i nepopravljivo ružni muškarci i žene nemaju mnogo sreće u ljubavi, a da bi bili društveno i poslovno prihvaćeni od njih se očekuje ili da rade dvostruko više od ostalih za iste ili čak niže rezultate ili da, u društvu, stalno izigravaju klovnove i neprekidno se šale na sopstveni račun i trpe ignorisanje suprotnog pola nauštrb svojih mnogo lepših i privlačnijih drugova i drugarica.

Ovo sam i sam video u mladosti kad smo izlazili. Jedan jako lep dečko (pričam o objektivno lepoj osobi, čak prelepoj po opštim standardima lepote, tip na kog se lože sve devojčice) je nas ostale, čak i prosečne, UVEK ostavljao u potpunoj senci na školskim odmorima i tokom izlazaka. Dakle ovo nije nešto što sam video na američkom filmu nego realnost. To se ispoljavalo npr. tako što se devojke tokom izlaska samo pozdrave sa nama, ili nas čak izignorišu, a njemu posvete svu pažnju, keze se, crvene, okupljaju oko njega, zbijaju šale, vuku za rukav, dele komplimente, začikavaju itd. Pričam o devojkama od sedamnaest- osamnaest godina, a i starije su iste. Slično tome, kad prosečni/prosečna izadju sa nekim ružnim, prosečni se muvaju i nalaze devojku ili dečka, a ružni se sprdaju na svoj račun i ostaju praznih rukava. Ružne devojke su iz istih razloga uvek imale kompleks od lepših drugarica. Kasnije u mom životu perceptivno se ništa nije promenilo, standardi opadaju tek oko tridesete ali čak i tad jako ružni ostaju sami kao psi, osim ako nekako ne nadju slične sebi. Ima izuzetaka, ali potvrdjuju pravilo.

Zašto je to tako, i šta savetovati i kako pomoći ovim ljudima? Činjenica je i da pri izboru bilo kog ozbiljnijeg posla poslodavac pre daje šansu lepom i naočitom mladiću ili devojci nego nekom jako ružnom. Depresija je vrlo česta. Dakle, opet da podsetim, pričam o velikoj ružnoći, ne o ružnjikavim a simpatičnim osobama. U čemu ovi ljudi da pronadju sreću, kad im svet nikad neće biti naklonjen, u bilo kom vidu? I da li su prinudjeni da se uvek zadovoljavaju otpacima i tako žive, ili da bolesno kompenzuju da dobiju neku poziciju i iživljavaju nakupljene traume?

Poslednja izmena:
Мушкарци имају ту привилегију да своју ружноћу могу да надокнаде трудом и радом, док ружна жена остаје ружна, чак и са шминком.

Poenta je da takvi ljudi uvek moraju to nekako da nadoknade. Što samo po sebi život čini užasnim. A dok i ako uopšte dodju do neke pozicije gde će anulirati uticaj svoje ružnoće i naći partnera koji ih prihvati zbog statusa, prolaze kroz razna šikaniranja, nepravde svih vrsta, užase i spuštanja. Život je čudo, nenormalno nakazan i nepravedan, ali mnogi guraju priču kako je sve lepo i bajno. To valjda odgovara ovima gore, bogatima i gospodarima, da bi krdo nastavilo da ih opslužuje.

Poenta je da takvi ljudi uvek moraju to nekako da nadoknade. Što samo po sebi život čini užasnim. A dok i ako uopšte dodju do neke pozicije gde će anulirati uticaj svoje ružnoće i naći partnera koji ih prihvati zbog statusa, prolaze kroz razna šikaniranja, nepravde svih vrsta, užase i spuštanja. Život je čudo, nenormalno nakazan i nepravedan, ali mnogi guraju priču kako je sve lepo i bajno. To valjda odgovara ovima gore, bogatima i gospodarima, da bi krdo nastavilo da ih opslužuje.

Не јбе лeеп, него досадан.

Ти си навео пример лепотанчића, младића од 17 година. То пролази код риба од 16-18 година.

Код оних старијих, друге ствари су толико битније, да је изглед само неки шлагчић на тортици, или тршњица на тортици.

Лепотан који нема остале карактеристике мушкарца, проћи ће далеко горе у односу са женама (осим у тинејџ годинама), него ружњикав мушкарац који има карактеристике правог мушкарца.

Жене немају ту привилегију да недостатак лепоте могу да надокнаде другим карактеристикама.

Не јбе лeеп, него досадан.

Ти си навео пример лепотанчића, младића од 17 година. То пролази код риба од 16-18 година.

Код оних старијих, друге ствари су толико битније, да је изглед само неки шлагчић на тортици, или тршњица на тортици.

Лепотан који нема остале карактеристике мушкарца, проћи ће далеко горе у односу са женама (осим у тинејџ годинама), него ружњикав мушкарац који има карактеристике правог мушкарца.

Жене немају ту привилегију да недостатак лепоте могу да надокнаде другим карактеристикама.

Većina lepotana ima odlike pravog muškarca, čak im lepota i mnogo seksualnih iskustava daju ogromno samopouzdanje. Sa druge strane, zaista ružan muškarac nikad ne može da bude stvarni zavodnik. Pričam o stvarnoj ružnoći, ima ružnjikavih ali šarmantnih i odlučnih koji se dobro kotiraju kod žena, kao Vinsent Kasel. Nizak i jako ružan muškarac ne može da izigrava muškost i odlučnost, u startu je sprdnja, može samo da izigrava dežurnog klovna u društvu da se ne bi sprdali sa njim.

Većina lepotana ima odlike pravog muškarca, čak im lepota i mnogo seksualnih iskustava daju ogromno samopouzdanje. Sa druge strane, zaista ružan muškarac nikad ne može da bude stvarni zavodnik. Pričam o stvarnoj ružnoći, ima ružnjikavih ali šarmantnih i odlučnih koji se dobro kotiraju kod žena, kao Vinsent Kasel. Nizak i jako ružan muškarac ne može da izigrava muškost i odlučnost, u startu je sprdnja, može samo da izigrava dežurnog klovna u društvu da se ne bi sprdali sa njim.

Ок, замислимо ружног мушкарца.

Шта може он да уради за себе и на себи?

Што се физичког изгледа тиче, да ли може редовно да иде код фризера, да се баци на теретану и тешко вежбање, да води рачуна о уредној и чистој гардероби? Колико год неко ружан био, са овим карактеристикама ће свакако бити далеко лепши, и колико год био ружан, изгледаће далеко боље него просечан пролазник на улици.

Што се тиче осталог, не видим зашто се не би потрудио да успе у пословном окружењу, зашто не би могао да чита и буде образован, да мења своје лоше особине (које имају и лепи и ружни). Са свим овим, он ће бити привлачнији него просечан мушкарац, ма колико да је у основи ружан.

За жене баш и нема неке компензације за баш, баш ружноћу. Зато ми мушкарци имамо ту привилегију да не морамо да се осећамо инфериорније ако нисмо неки велики лепотани.

Pa ne bih bas rekao da ruzne zene nemaju nikakav izbor. Bogme sam se i te kako nagledao druge price.
Stvar je sto ona mora da izgradi karakter dok lepa zena ne mora. A vidjao sam koliko god hoces primera mis pigija kako voda simpa momcica. Mislim da tu ide u prilog cinjenica da seks nije distribuiran komunisticki ravnopravno medju ljudima.
Seks nije nekakav nektar koji se u izobilju deli svim pripadnicima rajskog ostrva gde zive u blagostanju i ravnopravnosti. Seks je stvar egzistencije. I kroz to se prave izbori.
Da li smo i mozemo da pravimo plemenitije drustvo? Verovatno da, ali opet ljudi su tu faktor.
Zato je seks danas i stvar politike. Sa jedne strane je stvar potpune slobode i izbora a s druge strane, onda kada napravis los izbor, dodje do komplikacija, aka razvod i deca, onda se drustvo umesa kroz politiku i pravni sistem.
Moj stav je da ne treba nikoga moljakati da spava sa tobom, niti ubedjivati, ali isto tako nemoj da ja placam za posledice tvog izbora.
S druge strane ta lepota postaje veoma uobicajena. Pogotovu sto imas primere na pr Kine koju je americka vlada optuzila za genetske eksperimente nad vojnicima pokusavajuci da naprave super vojnike. Mislim da ce to dovesti do toga da u buducnosti jeftino mozes biti fizicki lep. Tada ce biti zanimljivo kada se trziste lepote bude promenilo.

Koliko sam shvatila ovde se radi o ekstremno ruznim osobama, dakle fizicki defektnim. Ne ruznjikavim.
Ne ono ima veliki nos, klepave usi, debeo, mrsav, krivi zubi...
Bez obzira na moje subjektivno misljenje, objektivno jeste zivot 100x laksi ljudima bez tih problema.

,,, zar postoje ružni ljudi,,,
_bar ja lično takve nisam susreo
:heart: Pravi covek :heart:

Ок, замислимо ружног мушкарца.

Шта може он да уради за себе и на себи?

Што се физичког изгледа тиче, да ли може редовно да иде код фризера, да се баци на теретану и тешко вежбање, да води рачуна о уредној и чистој гардероби? Колико год неко ружан био, са овим карактеристикама ће свакако бити далеко лепши, и колико год био ружан, изгледаће далеко боље него просечан пролазник на улици.

Што се тиче осталог, не видим зашто се не би потрудио да успе у пословном окружењу, зашто не би могао да чита и буде образован, да мења своје лоше особине (које имају и лепи и ружни). Са свим овим, он ће бити привлачнији него просечан мушкарац, ма колико да је у основи ружан.

За жене баш и нема неке компензације за баш, баш ружноћу. Зато ми мушкарци имамо ту привилегију да не морамо да се осећамо инфериорније ако нисмо неки велики лепотани.
Ne moze nista od toga...
Znas sta moze...da postane malo asocijativan i da ga ne tangira malo ruznije ponasanje svih prema njemu...
Malo kao da ima kugu , ali dobro...gore je u skoli kad su deca mala, pa se jos rugaju.
Zatim mora da im se kaze da cak i ruzna zena ima sanse da lovi ali dok je jako mlada....a slicno vazi i za muskarca, pa bi preporuka bila, ozenite se i udajte mladi....sto se uostalom i desava.....ruzni se prvi zene i udaju...mora da trce da stignu prvi...
Sudeci po tempu ostalih, uspesni su u tome, a i po poruznelosti ostalog srpskog zivlja...izgleda da ni metak nece ruzne...salim se, metak udara po svima, tek poneko omasi...

Koliko sam shvatila ovde se radi o ekstremno ruznim osobama, dakle fizicki defektnim. Ne ruznjikavim.
Ne ono ima veliki nos, klepave usi, debeo, mrsav, krivi zubi...
Bez obzira na moje subjektivno misljenje, objektivno jeste zivot 100x laksi ljudima bez tih problema.

Постављач теме је као пример навео лепотанчића из тинејџерских дана који добро пролази код рибица, док они остали од њега не могу да дођу на ред.

Дакле, лепотанчић је привилегован, али остали из друштва нису дискриминисани. остали из друштва нису екстремни примери грбавца из Нотр Дама, већ просечни примерци мушке врсте.

Можемо ли да чујемо и неки пример из стварног живота одрасле особе где је неки ружни господин дискриминисан због изгледа?

Лепотица и звер

Био једном један трговац и имао четири кћери. Све их је волео, али најмлађа, по имену Лепотица била му је најдража. Једнога дана, потпун осиромашен, кренуо је на пут ради послова, обећавши кћеркама да ће им са пута донети поклоне. Старије сестре тражиле су скупоцене ствари, а Лепотица је желела само један цвет.
Послови су ишли лоше и јадни човек, враћајући се ноћу кући, у снегу изгуби пут. Лутајући тако, изненада се нађе испред неке прекрасно осветљене палате. Човек није знао да у палати живи страшна звер која је некад била лепи принц. Чаробница га је зачарала због његове окрутности, а чаролију је могла да скине само љубав девојке којој ружноћа звери неће сметати.
Дочекавши јутро, трговац крену кући. Пролазећи кроз врт палате, присети се Лепотице и убра једну ружу. Тек што је то учинио, појави се страшна звер и рече трговцу да ће га казнити смрћу. Сав уплашен, трговац стаде молити да га поштеди и да му дозволи да се врати кћерима. Звер је пристала да га пусти уз услов да му, као замену, пошаље једну од кћери која ће пристати да уместо оца прими казну. За пут му даде и скупоцене поклоне.
Кад је стигао кући, очајни отац са зебњом у срцу исприча своју страшну причу. На велику радост старијих сестара, Лепотица се одмах понудила да оде уместо оца. Тако су заједно отишли до палате звери где се отац тешка срца растао од кћери.
Звер је била добра према Лепотици. После три месеца упита је да ли хоће да се уда за њега. Девојка беше тужна, био јој је драг, али није могла, био је много ружан.
У дворцу, у једној соби стајало је чаробно огледало. Једнога дана она у њему виде свог болесног оца и зажели да га обиђе. Тешка срца звер је пусти да оде. Отпутовала је, уз обећање да ће се вратити после осам дана. Време је пролазило и Лепотица, задржавана од оца и сестара, није се вратила на време. Једне ноћи сањала је звер како је на самрти дозива. Пробудила се у страху и одлучила да одмах крене. Уз помоћ чаробног прстена који јој је он дао, Лепотица се зачас поново нашла у палати. Затекла је звер како умире од туге за њом. Тад је схватила да и она њега воли и то му је и рекла. Изговорене речи учиниле су чудо. Звер је нестала и појавио се лепи принц. Љубав су крунисали браком и срећно живели до краја живота.

То пролази увек и свуда.

Не теши се.

Није то у питању.

Жене траже мужевност, а то може да има ружњикав мушкарац.

А имаш лепотанчића у кога се загледају, али га каширају после првог дејта, или му дају шансу за други, али трећи је крај.

Иди на философију, па се тамо прави да си изнад осталих јер људе не посматраш по физичком изгледу.
,,,od ove teme nema veće filosofije,,,
,,,ja sam samo sasvim običan čovek , zato tako gledam na ovo pitanje,,,
,,,de slobodno piši ako ti smeta moje gledište naspram tvojega mišljenja,,,

,,,od ove teme nema veće filosofije,,,
,,,ja sam samo sasvim običan čovek , zato tako gledam na ovo pitanje,,,
,,,de slobodno piši ako ti smeta moje gledište naspram tvojega mišljenja,,,

Ма, ти си највећи цар. Прво не посматраш људе по физичком изгледу, онда си "само сасвим обичан човек" (лажна скромност).

Занима ме како ћеш још да се самоизрекламираш у наредном посту?

U bajkovitim motivacionim klipovima i ušećerenim psihološkim porukama svi mogu sve - i da naprave ogroman novac, i da uspeju, i da budu zavodnici ili zavodnice, i da nadju društvo, i svaki invalid može da se oženi kao Nik Vujičić ... nažalost, znamo da je tvrda realnost često nešto drugo. Ovde bih pomenuo jednu diskriminaciju koja je prisutna i koju redovno primećujem otkad sam počeo da se socijalizujem i posmatram ljude - a to je diskriminacija ružnih ljudi, u svim pogledima.

Objektivno i nepopravljivo ružni muškarci i žene nemaju mnogo sreće u ljubavi, a da bi bili društveno i poslovno prihvaćeni od njih se očekuje ili da rade dvostruko više od ostalih za iste ili čak niže rezultate ili da, u društvu, stalno izigravaju klovnove i neprekidno se šale na sopstveni račun i trpe ignorisanje suprotnog pola nauštrb svojih mnogo lepših i privlačnijih drugova i drugarica.

Ovo sam i sam video u mladosti kad smo izlazili. Jedan jako lep dečko (pričam o objektivno lepoj osobi, čak prelepoj po opštim standardima lepote, tip na kog se lože sve devojčice) je nas ostale, čak i prosečne, UVEK ostavljao u potpunoj senci na školskim odmorima i tokom izlazaka. Dakle ovo nije nešto što sam video na američkom filmu nego realnost. To se ispoljavalo npr. tako što se devojke tokom izlaska samo pozdrave sa nama, ili nas čak izignorišu, a njemu posvete svu pažnju, keze se, crvene, okupljaju oko njega, zbijaju šale, vuku za rukav, dele komplimente, začikavaju itd. Pričam o devojkama od sedamnaest- osamnaest godina, a i starije su iste. Slično tome, kad prosečni/prosečna izadju sa nekim ružnim, prosečni se muvaju i nalaze devojku ili dečka, a ružni se sprdaju na svoj račun i ostaju praznih rukava. Ružne devojke su iz istih razloga uvek imale kompleks od lepših drugarica. Kasnije u mom životu perceptivno se ništa nije promenilo, standardi opadaju tek oko tridesete ali čak i tad jako ružni ostaju sami kao psi, osim ako nekako ne nadju slične sebi. Ima izuzetaka, ali potvrdjuju pravilo.

Zašto je to tako, i šta savetovati i kako pomoći ovim ljudima? Činjenica je i da pri izboru bilo kog ozbiljnijeg posla poslodavac pre daje šansu lepom i naočitom mladiću ili devojci nego nekom jako ružnom. Depresija je vrlo česta. Dakle, opet da podsetim, pričam o velikoj ružnoći, ne o ružnjikavim a simpatičnim osobama. U čemu ovi ljudi da pronadju sreću, kad im svet nikad neće biti naklonjen, u bilo kom vidu? I da li su prinudjeni da se uvek zadovoljavaju otpacima i tako žive, ili da bolesno kompenzuju da dobiju neku poziciju i iživljavaju nakupljene traume?

Dobro jutro.
Od kad novine i časopisi postoje to je više nego očigledno. Čak i te manekenke i manekeni trpe jako veliki stres i glad, ako će ti biti lakše.
Drugo- ako se nađu dvoje koji nisu lepi u smislu šablona za naslovne strane i glavne uloge, njihova veza će verovatno potrajati duže/do kraja života nego kod klasično lepih, što je i logično...ružne retko ko "startuje", a lepe non stop i jednom će "popustiti" i prevariti partnera.
Ima o tome dosta da se govori...
Dosta zavisi od okruženja. Nekoga ko je lep mogu i da mrze. Navuku ga na heroin iz čiste ljubomore, znam lično ovo što pišem.
Devojke- lepotice su pre rođene žrtve nego rođene pobednice itd.
Najbolje je biti harizmatična osoba, simpatična kao na primer pevač Depeche Mode (Dejvid Gan) ili faca kakva je bio Brus Vilis 80-tih.
Čista lepota bez karaktera je ništa, brzo dosadi.

Не теши се.

Није то у питању.

Жене траже мужевност, а то може да има ружњикав мушкарац.

А имаш лепотанчића у кога се загледају, али га каширају после првог дејта, или му дају шансу за други, али трећи је крај.

Има и лепотанчића који се не купају или су умоболни. Почео си да причаш чега све има, а то није продуктивно.

• Podržavam
Reactions: DUH
@Alter_Ego_
Citat:
"Жене траже мужевност, а то може да има ружњикав мушкарац.

А имаш лепотанчића у кога се загледају, али га каширају после првог дејта, или му дају шансу за други, али трећи је крај."

Demantuje m te "na keca": Bred Pit."lepotančić"
Nešto ne vidim da bi ga žene kaširale

Ма, ти си највећи цар. Прво не посматраш људе по физичком изгледу, онда си "само сасвим обичан човек" (лажна скромност).

Занима ме како ћеш још да се самоизрекламираш у наредном посту?
,,,tebi očito nešto smeta ili nije ti jasno,,,
,,,nisam car,,,
,,,ne posmatram i ne delim ljude po fizičkom izgledu,,,
,,,i da sasvim običan kao i svi drugi,,,
,,,imaš nešto protiv moga stava,,,

@Alter_Ego_
Citat:
"Жене траже мужевност, а то може да има ружњикав мушкарац.

А имаш лепотанчића у кога се загледају, али га каширају после првог дејта, или му дају шансу за други, али трећи је крај."

Demantuje m te "na keca": Bred Pit."lepotančić"
Nešto ne vidim da bi ga žene kaširale

Бред Пит није "лепотанчић" већ мужеван мушкарац и мачо тип, а изглед му је само додатни плус.

Свакако, он изузетно брине о свом изгледу, и када би сви они мушкарци који мисле да им је ружноћа проблем што немају успеха код жена, бринули о изгледу само пола као Бред Пит, не би имали проблема са својом ружноћом.

,,,tebi očito nešto smeta ili nije ti jasno,,,
,,,nisam car,,,
,,,ne posmatram i ne delim ljude po fizičkom izgledu,,,
,,,i da sasvim običan kao i svi drugi,,,
,,,imaš nešto protiv moga stava,,,

1. Сад мени нешто смета, па још ми и није јасно? Ха, ха...

2,3,4. (опет лажна скромност којом би себе да представиш као цара над царевима)

5. Против твог става имам своје мишљење које износим на форуму у истој мери као и сви остали Крстарица форумаши.

Back