dežurno zvocalo
Elita
- Poruka
- 22.606
Da li ste doživeli bilo kakvu diskriminaciju pri zapošljavanju od strane poslodavca?
I molim vas, da navedete primere.
Hvala.
Hvala.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mene su u početku čudili svi ti konkursi u kojima treba da imaš sposobnosti Supermena koji može i zna sve živo od perfektnog engleskog pa bi bilo poželjno da se zna i još neki pride jezik recimo nemački,italijanski ili španski....rad na računaru neću da računam to se podrazumeva...pa zatim položen vozački ispit....ako to radno mesto ne podrazumeva....pa zatim 100 čudesa koje su poslodavcu pale na pamet....Pa da neko zna engleski operfektno i ima fakultetsku diplomu ne bi ni tražio posao u Srbiji već bi otišao napolje a ne da ovde radi za 250 evra i čupa kosu.Trebalo je kratko i jasno da napišu tražimo Supermena,Spajdermena ili Alijensa pa da svi budu načisto.A poslovi su u glavnom oni koji se mogu raditi sa sss i ne podrazumevaju neke specijalne veštine.Što je najgore za poslove koji se mogu obaljati sa srednjom školom traže se viša i visoka, ne znam zbog čega.Moje je mišljenje da ako imamo veliki broj nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom, onda nema mesta ni za nas koji smo završili fakultet jer upravo tehničari nose posao.
.Moje je mišljenje da ako imamo veliki broj nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom, onda nema mesta ni za nas koji smo završili fakultet jer upravo tehničari nose posao.
bila sam pitana da li imam stan u Beogradu, jer je poslodavac zeleo da naglasi da se nece pobrinuti o resavanju mog stambenog pitanjaDa li ste doživeli bilo kakvu diskriminaciju pri zapošljavanju od strane poslodavca?
Hvala.![]()
Evo danas u halooglasima traza radnicu na nekoj recepciji za odrzavanje higijene sa znanjem engleskog jezika.![]()
Нормално ако ради на рецепцији да је потребан страни језик. Долази доста странаца.
Гугл:
Recepcija je u svakom preduzeću prva reprezentativna zona i pristupna tačka za informisanje i komunikaciju.
Моја сестра је радила у продавници макробиотичке здраве хране на у Београду и често је користила енглески језик у комуникацији, јер су муштерије махом странци из амбасада, туристи и сл.
bila sam pitana da li imam stan u Beogradu, jer je poslodavac zeleo da naglasi da se nece pobrinuti o resavanju mog stambenog pitanja
da je odgovor bio "ne" moguce je da ne bih bila primljena
drugi uslov je bio zaista strucne prirode, a ticao se toga da li mogu da uradim nesto sto nije bas uobicajno, lagano, lagodno, ali je neophodno
Царице све си реклаТачно, траже СУПЕРМЕНЕ
Ја се просто чудим како је могуће да се наводе толики захтеви, течни енглески и течни немачки
обавезно два језика, рачунар, ауто дозвола, ЈОШ САМО ДА ТРАЖЕ И ЗАВРШЕН КУРС ЗА ПИЛОТА
Се*у гладни, зато никад и не треба се јављати на конкурсе тих фах-идиота. И обично запосле неког преко везе или рођака, а објаву конкурса ставе тек онако реда ради.
Pri tom menadzement nikad nije bio zadovoljan ! Uvek objasnjavajuci i ucenjivajuci nas pitanjem nezaposlenosti u Srbiji i kako se tesko dolazi do posla! Pri tome smo u izlivu besa bili nazivani i pogrdnim imenima od strane same menadzerke koja je inace vlasnikova rodjaka !
Znaci nije moglo nikom da se zali ! Pri tome su mnoge devojke dobile otkaz jer ''nisu zadovoljavale'' kriterijume, nisu bile spremne na rad i kao nisu prosle probni ''test'' period ! Sto je za sve postupke bio razlog, kao mi vas jos testiramo !
Kada sam se usprotivio sto nemamo pauzu za obrok, receno mi je da dam otlaz !? Posto nisam hteo, cekali su krajmog ugovora i nisu mi produzili ugovor jer '' nisam zalivao cvece kako treba'' !!??
Republicki zavod za statistiku nas redovno obavestava kolika je mesecna neto plata prosecno u Srbiji.
Na svakom konkursu ja sam trazio bas taj iznos.
Negde su se smejali, negde sa cudjenjem odmahivali glavom.
Da li sam diskriminisan?