diskrecija zagarantovana 5

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.225
jos u prvom osnovne ih je nesto medjusobno privuklo..
to nesto je kulminiralo u cetvrtoj srednje..
na maturi, vise nisu bili skolski drugovi nego par..
oboje iz dve divne porodice koje su se medjusobno vrlo uvazavale..
on je bio drugo dete svojih roditelja, a prvo - zivorodjeno..
njegov za minut stariji brat je uspeo da raste zasticen u posteljici svoje majke svih 9 meseci, a na sam dan rodjenja nije uspeo da udahne vazduh..
sahranili su ga kao bebu koja je umrla cim je rodjena..na spomeniku stoji samo jedan datum..
dijagnoza - srcana mana..oba blizanca imaju istu dijagnozu, ali razlicit nivo ostecenja..
njena i njegova veza su se razvijale kao sto moze veza para kome su jedan drugom bili ljubav citavog zivota..
a onda je njena porodica posle dve godine kada je videla da se stvar uozbiljuje previse, dala sebi diskreciono pravo na razgovor unutar same porodice..zajedno sa njom..
i predocili joj svoje strahove..
iako su vrsnjaci, njen mladic na zalost ima srcanu manu koja je neizleciva..
lepa strana te veze je njihova iskrena ljubav, ona manje lepa je sto postoji mogucnost da im zbog njegovog ostecenog srca zajednicki zivot traje kratko..
surovo, ali tako je..
da li ona sebe vidi sposobnu da sama posle podize decu?
da li je spremna na tezinu zivota koju nosi radjanje mozda deteta sa istom manom?

uvek je bila razumna i u klaupu svojih roditelja..
raskinuli su posle nekoliko meseci zbog nekog smesnog razloga..
onda su dosle sankcije..
njegov otac je imao firmu na kipru i samo je tamo preselio celu porodicu..
ona se posle nekoliko godina udala za mladica dve godine starijeg od nje..
prva godina je bila idealna..usledilo je vencanje, pa rodjenje sina, a onda on pokazuje svoju pravu prirodu..
skoro da nije prosao dan, a da joj nije preseo..
prgav, impulsivan samo je trazio razlog za svadju..
rucak koji bi mu sa strepnjom postavila na sto cesce je zavrsavao na podu sa polomljenim tanjirima, nego u njegovom stomaku..
samo zato sto su ziveli u kuci njenog oca nije se usudio da podigne ruku na nju..
a hteo je..
zivot kakav se ne zeli ni najgorem neprijatelju..

a njena prva prava ljubav?
na kipru se ozenio..ima dvoje dece i skladan brak..
i ziv je i zdrav podjednako kao sto je bio i u 18-oj..
sta bi njeni roditelji dali da mogu vreme da vrate..
i ne mogu da se nakaju sto su svoju cerku posavetovali da napravi los izbor u svom zivotu..

A sta da su se obistinile prognoze lekara? A sta da je ona naisla na coveka vrednog zivljenja i braka? A sta da se udala za tu svoju ljubav a on pokazao svoju pravu licnost ubrzo posle toga?

Mogucnosti ima na hiljade i svi smo pomalo odgovorni za svaku od njih koja se dogodi...

Штета, обе фамилије лоповске, а само једна личност у причи несрећна :)

ja volim kad su ljudi u komunikaciji reciti.
volim cak i ostriji ton koji na taj nacin ume da isprovocira sagovornika.
volim i nekada umem sama da navodim brutalne primere, da bih neke od sagovornika koji su ucmali u svojoj tuposti jednostranog uskogrudog prepotentnog stava prodrmala.
nikad nikoga nisam uvredila.
tvojih nekoliko postova na svakoj od diskrecija su blago receno - neumesni.
realno receno - nekulturni.
sve diskrecije su iz realnog zivota i price su o osobama koje su meni bliske.
jedna od diskrecija je i moja prica.

opominjem te da, blago receno vise ne lupetas, ako vec nesto pametno nemas da kazes, jer cu morati da kliknem na trougao, a ne bih htela zbgog prve tri recenice na pocetku ovog posta napisane.
hvala.

ja volim kad su ljudi u komunikaciji reciti.
volim cak i ostriji ton koji na taj nacin ume da isprovocira sagovornika.
volim i nekada umem sama da navodim brutalne primere, da bih neke od sagovornika koji su ucmali u svojoj tuposti jednostranog uskogrudog prepotentnog stava prodrmala.
nikad nikoga nisam uvredila.
tvojih nekoliko postova na svakoj od diskrecija su blago receno - neumesni.
realno receno - nekulturni.
sve diskrecije su iz realnog zivota i price su o osobama koje su meni bliske.
jedna od diskrecija je i moja prica.

opominjem te da, blago receno vise ne lupetas, ako vec nesto pametno nemas da kazes, jer cu morati da kliknem na trougao, a ne bih htela zbgog prve tri recenice na pocetku ovog posta napisane.
hvala.

Какве то везе има што је једна од тема којим свакодневно СПАМУЈЕШ форум и твоја лична?
Рекао сам своје мишљење што намеравам и даље да чиним.

Ni ja nisam siguran šta bi bilo naravoučenije, osim da - shit happens. Sve je to igra verovatnoće. Sa nekim stvarima se kockaš, sa nekim ne želiš. Ako su roditelji samo razgovarali sa njom, a nisu joj eksplicitno ništa zabranili, mislim da su u ovoj priči ''čisti'' i nema im se šta puno zameriti.

Какве то везе има што је једна од тема којим свакодневно СПАМУЈЕШ форум и твоја лична?
Рекао сам своје мишљење што намеравам и даље да чиним.

forum ne spamujem sa temom koja je iz portebnog razloga u ovom trenutku jos odvojena..doci ce momenat kad ce sve teme moci da se spoje.
na recenicu da akteri poticu iz dve divne porodice, normalnih rezona - samo neinteligentna osoba koja nema stila moze da prokomentarise da su porodice lopovske.
na osnovu cega?
toga sto su se iselili na kipar?
a sta ako se vreme ne desava sad nego 70 i neke?
jesu li tada kriminalci imali svoje firme na kipru?

Ма јок, не спамујеш, да је хирајгоаген отворила оваквих 6 тема за два дана, остала би само перца и дроњци од црног имена, била би Карахијаргоаген..то не турском значи црни -кара, нема сексуалну конотацију, да не кажеш да сам прост. Кад смо већ код Турака и Кипра, Турска је извршила инвазију на Кипар те нико од физичких лица није могао да има тамо компанију све до средине 80-их, а ко је први отишао тамо - зна се, физчка лица која су прала паре за барабе у Србији. Ево сад и овај мали Цецин отишао тамо у школу.
Можда није лоше рећи и то да само малограђани и чобани узимају за ману нешто, а да ни не знају шта је, да су необразовани говори и то да тврде да ће неко са срчаном маном умрети млад. Можда би и умро, али није.. Имам другарицу која је са 17 имала не ману, него неколико операција срца, ево је жива, здрава итд.
Пошто те нервирам јако, а овај форум сматраш својом приватном прћијом, напустићу тему..ах, трагедија лол...

...zato se ja ne mesam nikad kad su moja deca u pitanju,
njihov izbor i njihova sreca je za mene zakon, dok im je lepo neka uzivaju,
onog momenta kad potraze savet mogu i da ga dam..ali da se mesam i
kvarim nesto zbog cega cu im u zivotu ja biti krivac ne nikako....
..roditelji iz najbolje namere prave najvece greske...i ne samo oni,
vec i prijatelji i rodbina, svi koji smatraju da imaju pravo da nesto kazu,
zamere, zakljuce....
...a posle koga posle boli..samo i najvise onog ko je prihvatio taj savet
i ko ce se celog zivota kajati, nabijati drugom na nos sve to sto je nekad
prohvatio kao savet....
...smatram da ljudi sebi previse daju za pravo, pa neka se oni zovu i roditelji,
u takve stvari se ne mesa.....sem dok ne dodje do situacije kad je njihovo
dete zivotno ugrozeno, kad ga neko maltretira a ono samo ne moze da se
izbori sa tim i trazi pomoc i podrsku..dok je ne zatrazi nema tu ni pomoci
ni podrske ni saveta...

Moj otac se meni htio petljati u vezu , pa ga ja onda pitam da li sam se ja njemu petljao kad se on zenio sa mojom
majkom . Najprije je zinuo od zaprepascenja jer to pitanje nije mogao da shvati . Poslije se poceo smijati i rekao da
sam blesav , ali mu je drago da imam svoj stav .On je ozenio moju majku koja je bila puno mladja od njega i nije
htio da slusa nicije savjete .Ja sam svjedok da im razlika u godinama nije remetila odnose .

jos u prvom osnovne ih je nesto medjusobno privuklo..
to nesto je kulminiralo u cetvrtoj srednje..
na maturi, vise nisu bili skolski drugovi nego par..
oboje iz dve divne porodice koje su se medjusobno vrlo uvazavale..
on je bio drugo dete svojih roditelja, a prvo - zivorodjeno..
njegov za minut stariji brat je uspeo da raste zasticen u posteljici svoje majke svih 9 meseci, a na sam dan rodjenja nije uspeo da udahne vazduh..
sahranili su ga kao bebu koja je umrla cim je rodjena..na spomeniku stoji samo jedan datum..
dijagnoza - srcana mana..oba blizanca imaju istu dijagnozu, ali razlicit nivo ostecenja..
njena i njegova veza su se razvijale kao sto moze veza para kome su jedan drugom bili ljubav citavog zivota..
a onda je njena porodica posle dve godine kada je videla da se stvar uozbiljuje previse, dala sebi diskreciono pravo na razgovor unutar same porodice..zajedno sa njom..
i predocili joj svoje strahove..
iako su vrsnjaci, njen mladic na zalost ima srcanu manu koja je neizleciva..
lepa strana te veze je njihova iskrena ljubav, ona manje lepa je sto postoji mogucnost da im zbog njegovog ostecenog srca zajednicki zivot traje kratko..
surovo, ali tako je..
da li ona sebe vidi sposobnu da sama posle podize decu?
da li je spremna na tezinu zivota koju nosi radjanje mozda deteta sa istom manom?

uvek je bila razumna i u klaupu svojih roditelja..
raskinuli su posle nekoliko meseci zbog nekog smesnog razloga..
onda su dosle sankcije..
njegov otac je imao firmu na kipru i samo je tamo preselio celu porodicu..
ona se posle nekoliko godina udala za mladica dve godine starijeg od nje..
prva godina je bila idealna..usledilo je vencanje, pa rodjenje sina, a onda on pokazuje svoju pravu prirodu..
skoro da nije prosao dan, a da joj nije preseo..
prgav, impulsivan samo je trazio razlog za svadju..
rucak koji bi mu sa strepnjom postavila na sto cesce je zavrsavao na podu sa polomljenim tanjirima, nego u njegovom stomaku..
samo zato sto su ziveli u kuci njenog oca nije se usudio da podigne ruku na nju..
a hteo je..
zivot kakav se ne zeli ni najgorem neprijatelju..

a njena prva prava ljubav?
na kipru se ozenio..ima dvoje dece i skladan brak..
i ziv je i zdrav podjednako kao sto je bio i u 18-oj..
sta bi njeni roditelji dali da mogu vreme da vrate..
i ne mogu da se nakaju sto su svoju cerku posavetovali da napravi los izbor u svom zivotu..

roditeljima ostaje da se kaju ceo život što su se upetljali gde im nije mesto
put do pakla poploan je dobrim namerama

al ni ćerka nije trebala da ih sluše, sve se ipak prelama preko njenih pleća...i koliko god da je "slušala roditelej", bela razumna, ipak je njena i samo njena odluka da učini to što je učinila
ipak, nikad se ne zna ...možda se oni ponovo spoje, samo su šanse sad vrlo, vrlo male

diksrecija 6
ona je imala 21 godinu kad je upoznala njega. desio se rat, desila se ljubav. ona je napustila fakulet da bi se udala za coveka koga voli.. nije imao nista, sem gaca na sebi. taman koliko i ona.
njeni roditelji nisu nista rekli, jer ih nista nije ni pitala..takva je ceo zivot> kad nesto resi, nema boga da je neko spreci.
a bili su ocajni..tek mnogo, mnogo kasnije, su priznali koliko ocajni..
ali plasili su se da ce izgubiti nju, ako nesto kazu..
12 godina posle, dva sina posle, 10 godina ljubavi, i dve godine pakla posle, 12 podstanarski stanova posle, ona se razvela.
roditelji opet nisu nista rekli. samo su pomogli, koliko su mogli.
i sta?
nesto bi bilo bolje, da je odluka doneta drugacije?
ko to moze da zna? ko moze da tvrdi? i cemu?
u zivotu se uvek zbog neceg kajemo.
a svako za sebe bira, dal se kaje zbog onog sto je uradio, ili zbog onog sto nije.
jedno znam sigurno:
svaki pokusaj da se izbegne rizik, svaka odluka ciji je koren strah, je u suprotnosti sa zivotom.
zivet znaci rizikovati.
i svi oni koji hoce da "igraju na sigurno", zavrse u nekoj vrsti vegetiranja, i ne-zivota..

forum ne spamujem sa temom koja je iz portebnog razloga u ovom trenutku jos odvojena..doci ce momenat kad ce sve teme moci da se spoje.

A da li bi do tog trenutka mogle da imaju bar drugačiji naslov? Osećam se kao u zoni sumraka kad dođem na ovaj forum - ako otvoriš još par tema, cela prva strana će biti tvoja, i sve će imati isti naslov, sa drugačijim brojem. Uostalom, ovo mi se čini kao materijal za blog, a ne za posebnu temu svaki put.

ps. i meni je 'firma na Kipru' šifra za kriminalce.

Родитељи умеју из најбоље намере да унесреће своје дете.
Знам неколико сличних прича.

Усе и у своје кљусе...ни мамино, ни татино...баш ми је драго што сам такав аутономаш. :lol:

Back