diskrecija zagarantovana 2

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.225
on fatalan, ona zaljubljena..:heart:pa on zaljubljen..
vreme prolazi..
nanizale se godine zabavljanja..
proslo je nekoliko godina, pre nego sto je osetila svejednomije talas u njihovoj vezi..
njoj svejednomije ne smeta jer je ubedjena da svi jednom u tu fazu moraju da dodju..
posle svejednomije dolazi zivelisusecnodokrajazivota..
njega ne drzi mesto..
zimu kao mrki medved prezimi u toj vezi, na prolece raskine..
preleti leto udisuci punim plucima, pa se na jesen opet vrati..
ono sto se desi izmedju je moralno - nije je prevario..
i tako citavu deceniju..
a onda je zaprosio..i ona odusevljeno pristala..
sad je samo njen..nema vise prolecnih raskida..
za par godina formirali porodicu..sitna deca traze svoje..
on je tu, ali ne onoliko kolko njoj treba..
rastrzana izmedju obaveze koja joj je nametnuta i onoga sto je zelela..
pojavile su se svadje koje on iscenira..
ona se ne bi svadjala..
ovo nije igra gde su njena pravila..on namece svoja, a nametnuo joj je i obavezu..
vise u igri nije ona, nego i njihovo troje dece..
suvise dugo su zajedno..zna ga kako razmislja..
nije mnogo bila u dilemi gde da ode da bi se svojim ocima uverila u svoju sumnju..
izvini, nije onako kako tebi izgleda.. nece se ponoviti..:roll:
ponovilo se..
zatrpana je obavezama za koje je nekada mislila da ce biti zadovoljstvo..
vise joj nisu..
sta sada?

vreme prolazi..
proslo je nekoliko godina, pre nego sto je osetila svejednomije talas u njihovoj vezi..
njoj svejednomije ne smeta jer je ubedjena da svi jednom u tu fazu moraju da dodju..
njega ne drzi mesto..
i tako citavu deceniju..
ona se ne bi svadjala..
ovo nije igra gde su njena pravila..on namece svoja, a nametnuo joj je i obavezu..
nije mnogo bila u dilemi gde da ode da bi se svojim ocima uverila u svoju sumnju..
ponovilo se..
vise joj nisu..
sta sada?

Greške, od samog početka..."ljubavne priče"

Poslednja izmena:
vreme prolazi..
njega ne drzi mesto..
i tako citavu deceniju..
ona se ne bi svadjala..
ponovilo se..
vise joj nisu..
sta sada?

Pa krajnje je vreme da poraste i preraste infantilnu matricu inkompatibilnu sa realnim zivotom :cool:

Lako je meni sa ove strane ekrana, niti imam sitnu decu, muža još manje, ne perem ničije gaće, i jedini muškarac sa kojim delim veknu hleba je moj otac, veze nemam ni kako izgleda poželeti da deliš večnost sa nekim...da krenem sa dubokomisaonim "trebala je" savetima. Ne znam šta je pametno uraditi kada godinama ulažeš u nešto a umesto kajgane ispadne mućak. Nekako verujem da u "ili-ili" situacijama kada zalepiš nos za zid (i doguraš cara do duvara) najbolje je prestrojiti redove, izvrnuti džepove i videti sa koliko novca raspolažeš, staviti na papir opcije i razmisliti da li hrabro golim grudima na bajonete ili strateško povlačenje i lizanje rana negde na sigurnom. Ovde bih rekla da je opcija pod 2) najbolja. Ali odluka nije na meni:)

...uplela se od samog starta sa tim momkom, dozvoljavala mu je da je tretira veoma lose a ja nekako romanticno verujem da covek koji te tretira lose zapravo prema tebi ne gaji prejaka osecanja....i obratno. Ona je sebe postavila u situaciju da ga neprestano ceka, da on raskine, da se vrati, da je zavoli, da se vencaju....boze moj, desava nam se svima da padnemo pod cini nekog manipulatora koji nas on pokrece kao lutke na koncu ali takav prizor mora da bude orocenog roka a ne da traje citav zivot...po mom misljenju emotivna ucena je siguran put u nesrecu i zbilja ne bih volela da vidim epilog koji glasi - cekam da prestane da me vara. Rusvaj koji ce mu prirediti, sa zatvorenim prozorima i ozbiljnom pretnjom bi verovatno ucinio da je on cuje, prepala bi ga jer tako nesto od nje ne ocekuje. Ukoliko nastavi po svome zna se, 2/3 plate za sitnu decu i kvalitetna samoca.

ja sam negde osetila u postu da nema dovoljno da sama gaji troje dece pa u tom duhu da mora da trpi
i tako odgovorila

a ako ima super platu i stan, treba da se razvede

....iz ove perspektive, sa ovom pamecu cu reci da ipak treba da se razvede, koliko god imala, i da mu da do znanja da ce mu ostaviti
decu ako se ne promeni pre nego dodje do samog razvoda....e, onda se mogu desiti dve situacije, ili da se on dozove pameti i smiri se
sto bi bilo idealno...bez obzira sto je stanje postignuto ucenom....ili da mu stvarno ostavi malo decu da vidi kako je to biti tata sa sve
obavezama.....brzinski bi ih vratio sve uz molbe i objasnjenje da on nije znao, nije shvatao kolika su deca obaveza....uz prepustanje stana
i redovno placanje alimentacije, jer ce mu doci iz d. u glavu da je bolje i to nego da ide na roditeljske sastanke, kod lekara, misli o hrani
i odeci, racunima, pijaci i punom frizideru..........

...vuk dlaku promeni na kratko, ali mu cud ostaje ista dok je ziv....

bili su u bracnom savetovalistu..i isli kod bracnog savetnika..
50eu odvajali od prihoda kojim su trebali da pokrivaju troskove za podizanje svoje dece..
dok je prica oko svega toga aktivna, on je tu..
skoncentrisaniji na njihov odnos..
on je ko leptir..u sec bi hteo sve..i ovo i ovo i ovo..
kuca, deca..ona sve manje ima snage da ozivljava stalno njegovu paznju..
pretesko joj je sve u cemu je..
njena slika porodice i braka je bila idilicna..
ova se nikako ne uklapa u tu..
on je neumoran..ona premorena..
pokusavala je da prati nametnuti tempo, ali ne ide..
izadje sa njim - i onda jedva ceka da se vrati kuci..
pusti ga samog - onda ko svaka postena zena smesti decu u krevet,obuce pizamu i legne, a on dodje tek ujutru..
ne moze da ga uslovi - takav im je bio ritam od pocetka..
oslabljena je, nema snage ni za rezove..

Poslednja izmena:
...on je neumorad jer nema nikakvih drugih obaveza sem da zabavi sam sebe....
...ona preumorna jer je sve na njoj pa i njegove prljave gace...
...sta dalje opet moze da zavisi i od toga kolika su deca ( u smislu, ako nece da se razvede,
a da moze da se posveti malo sebi, odmri, radi nesto sto joj prija)...

....iz ove perspektive, sa ovom pamecu cu reci da ipak treba da se razvede, koliko god imala, i da mu da do znanja da ce mu ostaviti
decu ako se ne promeni
pre nego dodje do samog razvoda....e, onda se mogu desiti dve situacije, ili da se on dozove pameti i smiri se
sto bi bilo idealno...bez obzira sto je stanje postignuto ucenom....ili da mu stvarno ostavi malo decu da vidi kako je to biti tata sa sve
obavezama.
....brzinski bi ih vratio sve uz molbe i objasnjenje da on nije znao, nije shvatao kolika su deca obaveza....uz prepustanje stana
i redovno placanje alimentacije, jer ce mu doci iz d. u glavu da je bolje i to nego da ide na roditeljske sastanke, kod lekara, misli o hrani
i odeci, racunima, pijaci i punom frizideru..........

...vuk dlaku promeni na kratko, ali mu cud ostaje ista dok je ziv....

ju naopako,odkud da mu ostavlja decu.
najbolje da mu oduzme decu,pa on shvati sta gubi.
ako ona ode,a ostavi decu,on mozda shvati da je samo izgubio kucnu pomocnicu,a ne i porodicu.

mislim ja to lupam,nisu deca koferi ni da se nose ni da se ostave,a ni da se sa njima kalkulise

Она је досадан тип жене која је мислила да ће да мушкарца веже децом. Кад виде не може са једним, онда жене направе друго, не он, па онда треће..пето нема везе колико.
Неодговорни родитељи који само на своје дупе мисле.
Лик, ветропир, жели да буде бољи али не може, а она га на то не инспирише.
То ће тако да се вуче док деца не стасају за армију, а њему спласне мјехур и тад неће да бежи од смора, већ ће бити захвалан да му она опере протезе након сутлијаша..

Она је досадан тип жене која је мислила да ће да мушкарца веже децом. Кад виде не може са једним, онда жене направе друго, не он, па онда треће..пето нема везе колико.
То ће тако да се вуче док деца не стасају за армију, а њему спласне мјехур и тад неће да бежи од смора, већ ће бити захвалан да му она опере протезе након сутлијаша..

fuj :D
ali tacno,ako ona nema volje i snage i ako ne ume da udari sakom o sto,ostace status kvo

ju naopako,odkud da mu ostavlja decu.
najbolje da mu oduzme decu,pa on shvati sta gubi.
ako ona ode,a ostavi decu,on mozda shvati da je samo izgubio kucnu pomocnicu,a ne i porodicu.

mislim ja to lupam,nisu deca koferi ni da se nose ni da se ostave,a ni da se sa njima kalkulise

....jao Smokvice ti izgleda zivis u bajkama jos uvek....

....naravno da mu nece ostaviti decu zauvek, to sto bi on samo shvatio da je kako ti kazes izgubio kucnu
pomocnicu pa se aktivirao oko dece je prava retkost...vecina ne zna ni virsle da skuva ni supicu iz kesice,
a samim tim nije sposobna ni o sebi da se stara kvalitetno, a ne o deci...
..tako bi on shvatio da ne moze da je ucenjuje, da je ono sto je ona radila u kuci ipak veliki posao i obaveza,
sto ocigleno do tad nije, jer cim je neumoran, pun elana za provod do zore, znaci nema on obavezu da misli
o deci i porodici vec samo i iskkljucivo o sebi....
..ne vodi ih on kod leakra, skolu, vrtic...trci na pijacu da spremi rucak, ide na roditeljski, uci sa njima, sve je
to njena obaveza.........a mozda pritom jos i radi, to ne znamo....

...da li mislis da bi se on popravio kad bi sve te obaveze morao da preuzme na sebe, ili bi rekao, ajde evo ti i
deca i stan, ja sam probao ali ovo nije za mene, ne mogu ja to....

....hoce, ako ona ne kaze, e sad je bilo dosta, decu sam odgajila, sve sam uradila sto je bilo do mene, i sad je kraj,
nema vise, peri se sam i kuvaj sebi sam, ja vise necu i odluci da ostatak svog zivota provede oanko kako je zelela
jos kad je bila mlada i zeljna zivota.....

....jao Smokvice ti izgleda zivis u bajkama jos uvek....

....naravno da mu nece ostaviti decu zauvek, to sto bi on samo shvatio da je kako ti kazes izgubio kucnu
pomocnicu pa se aktivirao oko dece je prava retkost...vecina ne zna ni virsle da skuva ni supicu iz kesice,
a samim tim nije sposobna ni o sebi da se stara kvalitetno, a ne o deci...
..tako bi on shvatio da ne moze da je ucenjuje, da je ono sto je ona radila u kuci ipak veliki posao i obaveza,
sto ocigleno do tad nije, jer cim je neumoran, pun elana za provod do zore, znaci nema on obavezu da misli
o deci i porodici vec samo i iskkljucivo o sebi....
..ne vodi ih on kod leakra, skolu, vrtic...trci na pijacu da spremi rucak, ide na roditeljski, uci sa njima, sve je
to njena obaveza.........a mozda pritom jos i radi, to ne znamo....

...da li mislis da bi se on popravio kad bi sve te obaveze morao da preuzme na sebe, ili bi rekao, ajde evo ti i
deca i stan, ja sam probao ali ovo nije za mene, ne mogu ja to....

ja sve nesto mislim znas li koliko zena sedi samo i ceka priliku za muskarca,kakvog takvog.
ako on ukapira da mu zena fali samo kao kucna pomocnica i bedinerka,ocas posla,pogotovu ako ima neku sa strane moze da je zameni za sveziji,mladji i atraktivniji model

bili su u bracnom savetovalistu..i isli kod bracnog savetnika..
50eu odvajali od prihoda kojim su trebali da pokrivaju troskove za podizanje svoje dece..
dok je prica oko svega toga aktivna, on je tu..
skoncentrisaniji na njihov odnos..
on je ko leptir..u sec bi hteo sve..i ovo i ovo i ovo..
kuca, deca..ona sve manje ima snage da ozivljava stalno njegovu paznju..
pretesko joj je sve u cemu je..
njena slika porodice i braka je bila idilicna..
ova se nikako ne uklapa u tu..
on je neumoran..ona premorena..
pokusavala je da prati nametnuti tempo, ali ne ide..
izadje sa njim - i onda jedva ceka da se vrati kuci..
pusti ga samog - onda ko svaka postena zena smesti decu u krevet,obuce pizamu i legne, a on dodje tek ujutru..
ne moze da ga uslovi - takav im je bio ritam od pocetka..
oslabljena je, nema snage ni za rezove..

I ja opet na početak:šta je mislila,da će vremenom sve da se promeni,od čega i zbog čega ?
Pristala je na ovu igru,i rodila troje dece :dontunderstand:.Sada treba i da završe što su započeli,bilo odvojeno,bilo zajedno.
A osim dece.po mom mišljenju,nikada ništa vredno nije ni imala u vezi sa njim.
Pitanje je koliko je i on napravio dobar izbor.:roll: Možda bi sa nekom drugom ženom imao mnogo kvalitetniju vezu.

Savet nemam,samo kritiku:rumenko:

Poslednja izmena:
[/B][/COLOR]

....hoce, ako ona ne kaze, e sad je bilo dosta, decu sam odgajila, sve sam uradila sto je bilo do mene, i sad je kraj,
nema vise, peri se sam i kuvaj sebi sam, ja vise necu i odluci da ostatak svog zivota provede oanko kako je zelela
jos kad je bila mlada i zeljna zivota.....
Не верујем да је она такав тип који је у стању да уцењује. Мало јаче жене то могу.
Она је њему досадна и увек му је била досадна. Зато је бежао-враћао се, а овако су скроз ликови на месту, на невиђено могу да претпставим, осим што нису једно за друго..
Кад би она нешто смислила, а познаје га, па промени код себе то што њега смара, то би помогло. Могу пријатељице да јој помогну и мало је раздрмају за опште добро...

Не верујем да је она такав тип који је у стању да уцењује. Мало јаче жене то могу.
Она је њему досадна и увек му је била досадна. Зато је бежао-враћао се, а овако су скроз ликови на месту, на невиђено могу да претпставим, осим што нису једно за друго..
Кад би она нешто смислила, а познаје га, па промени код себе то што њега смара, то би помогло. Могу пријатељице да јој помогну и мало је раздрмају за опште добро...

:ok: ti kao da si zensko,po meni mudro receno
bar ja imam prijateljice koje nisu za kafu,vec za zivot i za zivotne probleme

ja sve nesto mislim znas li koliko zena sedi samo i ceka priliku za muskarca,kakvog takvog.
ako on ukapira da mu zena fali samo kao kucna pomocnica i bedinerka,ocas posla,pogotovu ako ima neku sa strane moze da je zameni za sveziji,mladji i atraktivniji model

..uh jaka stvar, sve se cupaju za kosu, i jure po ulici ne bi li navatale kakvog takvog samo da nisu same....ajde, pa ovaj tvoj post i takva razmisljanja
im i "dizu cenu" pa o braku, porodici i sexu razmisljaju i ponasaju se tako kako se ponasaju (cast izuzetcima)...
...on ima i moze da nadje mladji i lepsi model...maaa daa, a do kad? i hoce li taj mladji model da mu pere usrane gace?? nece...zar mislis da se sve
ljubavnice udaju za necije tudje muzeve, sve sretne da budu varane ko sto su im i zene bile??? ne nikako...nisu toliko glupe kako izgledaju nekad...

....mogu da, ali da li je ona uopste uspela da sacuva svoje prijateljice dok se bavila, njime, kucom i decom??? ili je ostala sama,
okrenuta iskljucivo svojim obavezama, pa i prijateljice utekle u medjuvremenu...ko jos voli smaranje o nesrecnom braku, sitnoj deci,
i muzu svaleru....

Back