Discus hernia...?

Moje pitanje je jednostavno,imali neko sa slicnim problemima da mu je pomogao maser ili ti taj kostolomac.To sto cu slicnih prica naci to znam vec sam procitao ali koliko sam upamtio niko nije nesto konkretno napisao sto se tice tih masera kostolomaca.
Ko su ti ljudi koga preporuciti,hteo bih otici kod nekog koji bi iskreno rekao slusaj to moze ili slusaj ovo otklanja samo noz.

ja ynam
super je sad
tipa vise nista ne boli
samo mu se i stanoviti deo ne diže
i noge ne pomeraju
ali sve je super
iybegao je operaciju:cool:

U slucaju da kostolomac pogresi dolazi do uletanja diskusa u kicmeni kanal i prekida kicmene mozdine ili njenog ostecenja i tada je sve ispod mesta koje je povredjeno paralizovano.Ovakvi slucajevi se desavaju narocito kada se zahvati izvode bez magnetne rezonance i ne strucno...

Ne znam bolje mesto, gde bih okačila vest koju sam upravo pročitala, jer obično gde je discus hernia, tu je i "diklofenak"

Analgetik diklofenak kojihttp://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2013&mm=02&nav_id=686834 koriste milioni ljudi trebalo bi da bude zabranjen jer povećava rizik od srčanog i moždanog udara za gotovo 50 odsto, tvrde britanski naučnici.
Moja doktorka to prpisuje kao bombone:eek: Ko za sta udje prvo iznosi recept za diklofen pa posle ako ima nsto ima ako ne nista:sad2: kaze nema potrebe da trpite bol sad je 21 vek!

Kada hrskavicni disk delom izade iz lezista tj procuri izmedu dva prsljena (kao kad stisnete plastelin pa izade izmedu 2 prsta) on se vise ne moze vratiti. On je ostecen trajno i ni jedan kostolomac -kiroprakticar, fizioterapeut, bioenerg. ili sta vec - ne moze to da izlec niti da zaleci niti da NAMESTI. Uzimace vam novce a rizikujete mogucnost jos vece/teze povrede. Ako je veca/teza povreda onda samo noz pa fizicka terapija tj vezbe da vas vrati u radno stanje a ako je laksa onda samo vezbe. Teza ili laksa povreda je vas subjektivni osecaj bolova koji se javljaju zbog dela koji je iscurio a koji vrsi pritisak na zivac. Vi mozete da vezbama smanjite taj pritisak tj da ojacate misicno tkivo koje ce delimicno da preuzme nosivost strukture tela ali VEZBATI MORATE STALNO ceo ostatak zivota nevezano da li ste isli pod noz ili ne a uveliko bi pomoglo da kicmu drzite u pravilnom polozaju dizali teret ili ne, sedili , setali...
Tablete samo privremeno blokiraju bol ali na duze ce vam zezniti zeludac.
1. Na snimanje ; ultrazvuk (15-20E) ili MR (100 - 150E)
2. Doktorski pregled
3. Terapija
4. Terapija kod kuce; vezbanje , vezbanje , vezbanje ...+ pravilan polozaj kicme

Jedno pitanje -
EMNG preglede sam radila tri puta i to 2006, 2010 i poslednji juče (2013)
Prva dva su EMNG desne noge a poslednji desna noga i leva ruka.
Interesuje me ovaj poslednji upoređujući sa prethodna dva, šta znači ovo "EMNG nalaz u širim granicama fizioloških varijacija" ???
Svesna sam da mi je prvi nalaz najgori, ali da li se ovde u odnosu na njega nešto popravilo/poboljšalo ?
Na šta treba ovde obratiti pažnju pošto mi mnogo toga nije jasno (mislim na sline brojeve) ?

EMNG iz 2006
2nle1s2.jpg

EMNG iz 2010
2z9gllw.jpg

EMNG iz 2013
1eoep.jpg

Hvala Kojo na odgovoru...

Možda će zvučati glupo, ali mene interesuje kako je moguće da posle 7 godina dođe do ovakvog poboljšanja ?
Drugo - da li je ovaj zadnji EMNG nalaz i ostali uopšte, odraz trenutnog stanja ?
Da li je recimo moguće da kroz mesec dana rezultat bude drugačiji ? Pri tome mislim da me recimo ukoči kičma, da imam bolove koji traju duže vremena, da li bi rezultati bili drugačiji ili ne ?
Od čega sve ovo zavisi ?

Diskus hernija

moze stvoriti velike probleme i tegobe a moze se leciti dosta uspesno ali treba biti uporan i probati razne metode.Sve sto tvrdim licno sam probao.
Imam nekoliko DH,u lumbalnom delu a i u vratnom.Bilo je pogorsanja da sam jedva hodao,misam mogao biti na nogama duze od minuta...Trpeo sam bolove...

-Primao sam injekcije kortikosteroida(ima raznih,neke su veoma dobre),bilo je bitnih poboljsanja,posle 2 inekcije koje sam dobio za 10-ak dana ,problem je nestao na neko vreme.Injekcije se mogu davati direktno na obolelo mesto ili u "debelo meso".Cuo sam da neki ljudi svakih nekoliko meseci dobijaju(posto se ne sme mnogo davati)dobijaju i ima rezultata.
-Kiroprakticari su mi ponekad pomogli
-"Najdanovi krugovi" su mi malo pomogli,a cuo sam od nekih da su se izlecili na neko vreme...Jedan momak mi je rekao da je izbegao operaciju.Treba ici u "krugove" po odredjenom rasporedu.
Sta mi je pomoglo...

Da li je moguce "popraviti" ostecenu hrskavicu izmedju prsljenova?Skoro svi lekari kazu da ne moze,samo neki kazu mozda moze malo.To malo moze biti veoma bitno da se coveku normalizuje zivot.
1.Uzimao sam razne kapsule za obnavljanje hrskavice,ima ih jeftinijih i skupljih,zivotinjskog i biljnog porekla.Probao sam svasta,neke su dale rezultate.I sada ih koristim
2.Koristio sam i koristim magnetni pojas.Ima ih raznih,treba uzeti originalne a ne sve i svasta.
3.Koristio sam neke uloske za tabane sa magnetima.Oni direktno ne uticu puno ali mogu mozda malo popraviti drzanje tela,olaksati hodanje...
4.Ono sto je VEOMA VAZNO su VEZBE!

Treba biti veoma uporan,jer kod DH uglavnom lecenje traje dugo.Desava se da prolaze meseci i meseci bez poboljsanja tako da ljudi prestanu da uzimaju kapsule,ne nose pojas,a narocito se lako prestaje
sa vezbama.Meni je bilo za nijansu bolje posle 3-5 meseci.Nisam prekidao nego sam nastavio.Vezbe radim uglavnom svaki dan, i kad mi je dobro ...
Postoje odredjene vezbe koje sam naucio od lekara a neke sam sam smislio.Nisam napisao nazive lekova,gde kupitii dr. jer kad napisem onda me moderator cenzurise ili obrise tekst jer je reklamiranje zabranjeno. Ako nekog zanima neka mi se obrati porukom ili e-mail-om,svakom cu dati sve informacije o vezbama,telefonima odrinacija i poliklinika,kapsulama(ima ih u apotekama),injekcijama,
pojasevima itd.
Sledece metode lecenja nisam probao...

1.Postoje jos neke terapije,magneti odredjene jacine se stvaljaju neko vreme ne odgoverajuce mesto.
2.Nov metod lecenja ne samo DH vec i drigih bolesti".Izvadi se mala kolicina krvi,"miksuje" se,obradjuje i ubrizgava na odredjeno mesto
Lečenje bolova u zglobovima zbog osteoartritlsa (I - III stepena ) bolova u leđima, kao i povreda tetiva, ligamenata i mišića, u kombinaciji sa ili bez operativnog tretmana"

Poslednja izmena od moderatora:
Postovani
Pre mesec dana sam dobio jaku upalu nakon dizanja tereta koja se prenela duz desne noge. imao sam jake bolove 10-tak dana, jedva sam spavao nocu. odmah sam otisao kod lekara i zakazao sam pregled 7 dana nakon pocetnih bolova. u tih prvih nedelju dana lekar opste prakse mi je prepisao inekcije za smirivanje i opustanje misica, a oralno sam uzimao mydocalm i vitamin B. kad sam otisao kod fizijatra zena je bas napravila ozbiljnu facu i rekla mi da je situacija dosta ozbiljna tj predoperativno stanje i odmah sam krenuo na fizikalnu terapiju magnetom i strujom koja je vec posle 3 dana dala rezultate tj bol je polako popustao.
danas, 3 nedelje nakon svega i dalje idem na fizikalnu terapiju strujom (magnet mi je ukinut), bolova u ledjima i nogama nemam osim sto mi je desna noga slabija u odnosu na levu.
prvih 10 dana nisam mogao da sedim duze od 10min na stolicu, danas vec mogu i auto bez problema da vozim sto znaci da je bol skroz prosao, jedino sto mi je desna noga slabija.
uradio sam EMG i MR i rezultati nisu dobri. nakon posete neurohirurgu u KCS u Beogradu isti mi je predlozila operaciju na koju ja jednostavno nisam mogao da pristanem.
Sada se psihicki osecam jako tesko u smislu da sam stavljen pred svrsen cin i da moram sam da odlucim hocu li pod noz ili ne. Da imam bolove kao prvih 10 dana mislim da bi odmah pristao na operaciju, ovako protiv sebe stvarno ne mogu.
Molio bih nekog iskusnog strucnjaka ako moze da me posavetuje sta da radim, da li konsultovati jos nekog neurohirurga ili je to je sto je?
ako zatreba mogu uslikati snimke EMG i MR ili izvestaje neurohirurga pa okaciti da bi se videla moja prava dijagnoza.

Ovde nema nikakvih neurohirruga, tesko da ce ti neko reci sta da radis.
Ako ti je bolje, a kazes da jeste, onda cuti;)

Back