Dip Parpl (Deep Purple), Led Cepelin (Led Zeppelin), Pink Flojd (Pink Floyd) ili neko peti? - ANKETA

Koji je bend bolji?

• Ukupno glasova
    24

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.262
Deep Purple - Live in Copenhagen 1972 - Amazon.com Music
LED ZEPPELIN - Live Scandinavia '69 (CD)
The Witchwood Records: Pink Floyd - Live Oakland 1977

Pitanje se često pojavljuje medju ljubiteljima roka. Koji je od ova tri najveća svetska rok benda najbolji? Mada možemo da se pozivamo na statističke podatke, mislim da se ipak na kraju sve svodi na lični ukus?

Šta vi mislite? Koji je po vama bolji bend? Zašto?
Koje su vam najomiljenije njihove pesme?

a od Cepelina

Since I've Been Loving You

Workin' from seven to eleven every night
It really makes life a drag
I don't think that's right
I've really been the best of fools
I did what I could, yeah
'Cause I love you, baby
How I love you, darling
How I love you, baby
My beloved little girl, little girl
But baby, since I've been loving you, yeah
I'm about to lose my worried mind, oh yeah

Kao što stoji u uvodu, stvar je više ličnog ukusa.
Za mene će Deep Purple uvek biti par koraka ispred Led Zeppelina.
O članovima te grupe sam imala priliku da slušam već sa polaskom u školu, imam osećaj danas da su mi neki rođaci koji, eto, žive daleko i nemaju vremena da se sa nama druže. :zcepanje:
O, kakvog jaza-kod majke tuče Zdravko Čolić, kod oca Deep Purple... ili Pink Floyd, respektivno.
Plus prva moja online srodna duša je baš otkidala na ovu pesmu:
Pink Floyd je možda trebalo da bude treća opcija u ovoj igri... Ne znam... meni taj trojac ide u isti boks.

O članovima te grupe sam imala priliku da slušam već sa polaskom u školu, imam osećaj danas da su mi neki rođaci koji, eto, žive daleko i nemaju vremena da se sa nama druže. :zcepanje:
O, kakvog jaza-kod majke tuče Zdravko Čolić, kod oca Deep Purple... ili Pink Floyd, respektivno.
Pink Floyd je možda trebalo da bude treća opcija u ovoj igri... Ne znam... meni taj trojac ide u isti boks.
Bravo za Pink Flojd... dodajem, ne časim ni trena...

Pesma obara....

Pink Floyd doživljavam trunčicu ličnije.
Pošto je bio slučajno zanemaren, njima dajem glas, mada je Deep Purple vs Pink Floyd mrtva trka.
To su sve genijalni muzičari, sva ta imena dele isti pijedestal.
Uvek će biti nešto da sliku čini nekompletnom... tako da bi se ova dvojka-pa trojka proširila na jednu petorku bar-sigurno.
U svakom slučaju, ono što su oni u tom relativno kratkom periodu učinili na muzičkom polju-niko više ne može ni za nekoliko vekova.
To je sve po principu osvajanja planinskog vrha-jednom kad je osvojen, svi sledeći koji se pentraju su boza-limunada, samo onaj prvi se pamti i ceni.
U nekom trenutku su svi vrhovi osvojeni... i nema dalje.
Black Sabbath, AC/DC, Alice Cooper. Mislim da je to to što se tiče planetarnog muzičkog uspeha iz ove vrste.
Zanimljivost: Samo AC/DC među ovima nisu britanski bend.

dobro je da čujemo predloge i za druge bendove. sad se mislim da li da proširujem listu?

Važno je samo da se ne zaboravi, anketa je ovako idealna...
ali kud gde ovi haraju da ne zasvira malo i AC/DC?
Odmah se oseti drugo podneblje! Relativno isti period stvaranja, ali južna sfera je ipak posebna priča.

Тешко је бирати између ова три гиганта и нису једини из прошлих времена кад се музика
ручно правила. Скоро одслушам 'speed king' након дуго времена и сетим се како ми је
то некад било брзо а сада из ове перспективе и времена рејва може се рећи и да је споро.
Ево и мој скроман допринос, уживајте.

Jednog od najvećih i najboljih rok bendova svih vremena, Dire Straits, nema medju predlozima a trebalo bi:
Dire Straits nije pandan za ovu poetiku, muziku, glasove glavnih vokala... prosto nisu u tome... a jesu fascinantni. Oni su više ''one of a kind'', ne bend koji se poredi i ima šta da traži sa ovima ovde.
Dire Straits treba da ima zasebnu temu i proučavanje step by step.
Pre ih je porediti sa Doors-ima nego sa grupama pomenutim večeras.
Bar ja tako kapiram, šta mislite vi ostali?

Dire Straits nije pandan za ovu poetiku, muziku, glasove glavnih vokala... prosto nisu u tome... a jesu fascinantni. Oni su više ''one of a kind'', ne bend koji se poredi i ima šta da traži sa ovima ovde.
Dire Straits treba da ima zasebnu temu i proučavanje step by step.
Pre ih je porediti sa Doors-ima nego sa grupama pomenutim večeras.
Bar ja tako kapiram, šta mislite vi ostali?

Da znaš. Nadam se da će neko da počne temu

Back