Dino Dvornik

Poruka
7.110
Dino Dvornik (10. august 1964. - 7. septembar 2008.), hrvatski pjevač.

Rodio se kao sin poznatog glumca Borisa Dvornika u Splitu. Dina nije zanimala gluma stoga se odlučio baviti pjevanjem.
1980. godine sastavio je pop grupu nazvanu "Kineski Zid" s kojom je promovisao funk muziku. Dino je kao mlad svojim stilom podsjećao na Morriseya iz popularnog britanskog banda The Smiths.
Godine 1988. debitirao je na Zagreb-festu sa pjesmom "Tebi pripadam" i osvojio nagradu za najboljeg debitanta. 1996. godine osvojio je Porina za pjesmu "Afrika", a 1997. godine dobija Porina za album "Enfant terrible". Godine 1998. dobio je Porina za album "Vidi ove pisme" kao najbolji kompilacijski album.

Kao dijete glumio je i u seriji "Naše malo misto", a nakon toga u još nekoliko dječjih filmova i serija.

Umro je u svom stanu u Zagrebu, 7. septembra 2008. u 45. godini života od posljedica predoziranja tabletama za smirenje i antidepresivima. Kremiran je 10. septembra 2008. na zagrebačkom krematorijumu.

By: wikipedia.com
***************************************
Diskografija

* 1989. Dino Dvornik
* 1990. Kreativni nered
* 1993. Priroda i društvo
* 1994. Live In Muenchen
* 1997. Enfant terrible
* 1998. The Best of, Vidi ove pisme
* 1999. Big Mamma
* 2002. Svicky
* 2008. Pandorina kutija

****************************************

GetImage.aspx


****************************************


****************************************

Ukratko receno, kralj fanka, bar na ovim prostorima !
 
Posljednji intervju s Dinom Dvornikom
Zagreb, 15.09.2008., 17:30 |

'Moj otac imao je stvarno dobar život i on je odlučio kada će umrijeti i kada neće, ja ti to garantiram', izjavio je Dino u razgovoru kojeg objavljuje ovotjedni Red Carpet.

'Žena je opasnija, pa ja sam malo dijete', rekao je Dino mislivši na svoju suprugu te dodao kako njegova kćer Ella, kao i sve današnje mlade generacije, vodi neki virtualni život u koji mi sada ne možemo ući.
Dino se prisjetio svojih glazbenih početaka te dodao da svako vrijeme ima svoje dobro te je to davno doba u kojem je on počinjao s glazbenom karijerom nazvao Hollywoodom u nas.
'Misli kakvo će sranje biti ako za tri godine ovako nastaviš, nemoj misliti ja ću sada uzeti tu lovu pa ću pobjeći, kuda ćeš pobjeći, stari moj? Kako ćeš spavati', odgovorio je Dino na upit o mutnim poslovima u hrvatskim glazbenim vodama.
Pokojni splitski pjevač u svom zadnjem razgovoru izjavio je da ga ne zanima kako ga obožavatelji shvaćaju jer kad bi ga to zanimalo, tvrdi, ploču ne bi snimio sad nego ranije.
'Uvijek je pobjeđivala pravda, uvijek su pobjeđivali mladi ljudi, uvijek je pobjeđivalo ono što je bilo zabranjeno od konzervativnih budaletina i majmuna. Meni je najgore biti konzervativan, više bih volio biti i škrt nego konzervativan', tim je riječima Dino završio razgovor.
Cijeli razgovor s Dinom pogledate u priloženom video prilogu.

video
 

Back
Top