Dinkić - Neću da budem gromobran

Ko te provocira?ne smejem ti se da bih te zezao,nego zato sto si ZAISTA smesan......:hahaha:

A za bold :rida:

Za tebe i jeste akademik,a ako me sledeci put budes poredio sa sobom imam da te prijavim na osnovu vredjanja i provociranja :rtfm::mrgreen::rtfm:

Ne daj ti dragi Boze, da me neko usporedi sa tobom ,Teodosijom,Nikolom Secerovskim i Zikom....ja bi odmah u mutnu Maricu...a sad odjebi u troskoku.....jer ovo nije tema o tebi,Teodosiu,Nikoli i Ziki ,nego o Dinkicu....:rtfm::guza:..ovo pa..:metla:..fiju,jaran ti otvorio novu temu....:bye:

Ne daj ti dragi Boze, da me neko usporedi sa tobom ,Teodosijom,Nikolom Secerovskim i Zikom....ja bi odmah u mutnu Maricu...a sad odjebi u troskoku.....jer ovo nije tema o tebi,Teodosiu,Nikoli i Ziki ,nego o Dinkicu....:rtfm::guza:..ovo pa..:metla:..fiju,jaran ti otvorio novu temu....:bye:

Pa esi li me malo pre poredio......sta sad ne daj boze.....ccc koji folirant :roll:......sto :dontunderstand:pa nisi valjda toliko ljubomoran?:think:

Ma slusaj ti,nemo da sad ostavim sve obaveze.....:evil:............:hahaha::hahaha1:

Meni su bre zanimljivije tvoje teme.......shto reche onomad Rakela Ferari......sprdnja i zayebancija :mrgreen::hahaha:

Poslednja izmena:
Napokon, da se pocne nesto raditi i graditi u ovoj zemlji...:klap:

Mrkonjić najavljuje velike radove

10. jul 2009. | 12:30 -> 15:18 | Izvor: B92, Tanjug

Beograd -- Ministar Milutin Mrkonjić zadovoljan je što je Svetska banka odobrila kredit za izgradnju Koridora 10 i najavljuje velike radove.

Milutin Mrkonjić (Tanjug)
U veseloj atmosferi, Ministarstvo za infrastrukturu proslavilo je prvu godinu rada. Pored obimnih radova na Koridoru 10, Mrkonjić očekuje i da će Jat od 20. jula ipak leteti za Dubrovnik jer će od ponedeljka započeti pregovore sa hrvatskom stranom o svim otvorenim pitanjima u saobraćaju.

Na proslavi godišnjice svog ministarskog mandata, Milutin Mrkonjić imao je šta da slavi - Srbija je dobila kredit Svetske banke, a ministar najavljuje radno leto i obećava da će projektovanje i eksproprijacija biti završena do kraja godine - ma koliko da košta.

“Odmah na početku, najbolja vest - juče je međunarodna banka donela odluku da da kredit od 388 miliona dolara za izgradnju Koridora 10 na putnom pravcu kroz našu zemlju i to na deonici od granice kod Dimitrovgrada pa do Dimitrovgrada, na deonici od Grabovnice do Grdelice, na deonici od Vladičinog Hana do Neredovca i to su pare koje će biti operativne prvog septembra”, najavio je on.

Ministar Mrkonjić zahvalio je kolegama Dijani Dragutinović i Mlađanu Dinkiću za uspešne pregovore sa Svetskom bankom ali kaže da takva vest nije stigla, drugačije bi počeo obraćanje javnosti.

“Šta to koči i usporava? Birokratsko administratiranje, sporost, učmalost, propisi koji nas sapliću, koče, vuku nazad. Naježim se kad čujem reč tender i javna nabavka - odmah znam da od tog posla neće biti ništa mesecima sve dok se ne ispuni magična birokratska procedura. Dakle bio sam spreman na tu kritiku”, naveo je on.

Ministar je kritikovao i firme “Intermost” i “Vinči” zbog napuštanja posla na novosadskoj obilaznici.

“To je mangupski hoštapleraj! To je pokušao da izvede tim mangupa, napišite slobodno, iz jedne i druge firme”, kazao je on.

I Mrkonjić je bio izložen brojnim kritikama, ali ona koji šira javnost pamti je njegovo priznanje, da iako je ministar zadužen za saobraćaj, ne vezuje u kolima pojas, jer je, kako je sam rekao, debeo

“Evo ja sam čak pokazao kad sam rekao ‘pa ja se ne vezujem’, pa ste me uhvatili tu, pa me rasturiste zamalo da dam ostavku. E, ja sam pošteno priznao - vezujem se! Od sad se i ja vezujem, ali ne zato što sam ministar, nego što sam shvatio da ću da poginem ako se ne budem vezao”, naveo je Mrkonjić.

I konačno, poslao je poruku novinarima.

“Odvojite deo objektivnog informisanja o tome šta se dešava na Koridoru 10 od politikanstva ili onih simpatičnih stvari od kojih ja ne bežim - Mrka nosi ‘Lakosta’ majicu ili cipele koje mu je poklonio Šutanovac”, poručio je ministar Mrkonjić.

A sta kaze guverner NBS...ovo povecanje deviznih rezervi je najzanimljivije...:think:

Jelašić: Javni dug Srbije povećan za pola milijarde evra
Autor: Tanjug | 10.07.2009. - 18:23

Javni dug Srbije povećan je za oko 490 miliona evra u prvih pet meseci ove godine, deficit budžeta je dostigao oko 45 milijardi dinara i očekuje se njegov dalji rast od oko 60 milijardi dinara, dok je devizna štednja porasla na pet milijardi evra, izjavio je danas guverner NBS Radovan Jelašić. "

Za neki dan treba da bude uplaćena prva tranša kredita Svetske banke od oko 50 miliona dolara za budžet Srbije, a odobravanje dodatnih 200 miliona dolara zavisiće od ocene MMF-a o sprovođenju dogovorenog aranžmana", rekao je Jelašić na konferenciji za novinare.
On je precizirao da je država Srbija od februara do kraja juna ostvarila priliv od oko 61,3 milijardi dinara od prodaje hartija od vrednosti, kojim se finansira deficit u budžetu. Prema njegovim rečima, manji je problem odakle se finansira deficit budžeta, da li iz domaćih ili stranih izvora, već je značajnije pitanje da li se tim novcem i dalje finansira javna potrošnja ili ta sredstva idu u investicije.
Objašnjavajući strukturu povećanja javnog duga za oko 490 milion evra, guverner NBS je rekao da se država u junu zadužila za oko 17,2 milijarde dinara prodajom trezorskih zapisa, kreditima za opštinsku infrastrukturu (25 miliona evra), za Elektromrežu Srbije (24,5 miliona evra) i Direkciju za puteve (175 miliona evra).

Govoreći o deviznoj štednji u bankama, Jelašić je naveo da je ona dostigla oko 5,055 milijardi evra, zahvaljujući rekordnom rastu od oko 99 miliona evra u junu i a ta tendencija je nastavljena u julu. U odnosu na kraj 2008. godine, devizna štednja porasla je u ovoj godini za oko 274 miliona evra, dodao je Jelašić.

Jos jednom Mladjo...opet se pominju neki silni milioni EUR-o....:think:

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić obišao kragujevačku fabriku automobila
Od jeseni „punto“ na gas
Autor: Tanjug

Kragujevac - U Kragujevcu je juče počela montaža „punto klasika“ sa dizel motorom, a ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić najavio je da će početkom septembra početi i montaža „punta“ na gas. Dinkić je najavio i da će u naredna dva meseca sa italijanskim „Fijatom“ biti potpisan aneks ugovora o proizvodnji potpuno novog modela automobila koji će taj italijanski proizvođač izrađivati u kragujevačkim pogonima.

Ministar je rekao da Fijat još nije odlučio da li će proizvoditi novi model vozila tipa A ili B klase, ali će, kako je rekao, za koji god se od ta dva tipa budu odlučili njegova probna proizvodnja početi krajem naredne godine, a puna u 2011. godini.

- Zastava je simbol oporavka srpske privrede, a u narednim godinama će biti simbol ubrzanog razvoja Srbije - rekao je Dinkić istakavši da je ponosan na proizvodne radnike kojih je oko hiljadu i koji će zbog povećanog obima rada biti nagrađeni sa jednom prosečnom zaradom od oko 30.000 dinara i taj iznos će im biti isplaćen u tri jednake mesečne rate.

Nakon obilaska Zastavinih pogona, Dinkić je najavio da će na jesen proizvodni kapaciteti „punta“ dostići 50.000 autmobila godišnje i da će se taj broj vozila zadržati i kada bude počela izgradnja novog tipa automobila. Strateški ugovor između države Srbije i Fijata biće u potpunosti ispoštovan, rekao je Dinkić i dodao da će zajednička ulaganja partnera u novoformiranu fabriku Fijat automobili Srbije iznositi 700 miliona evra. Ministar je najavio mogućnost povećanja kvote automobila koji bi bili prodavani po sistemu staro za novo uz subvencionisanje države iznosom od 1.000 evra.

Back