Dinarci

Ово ти је textbook пример Динарца.

hqdefault.jpg

Јел то твој дид, Стојанчино?

Priznajem da sam bila u zabludi u vezi izgleda ovoga tipa: kojem tipu pripadaju, onda, muskarci visine vise od srednje, svijetle puti, kose i ociju, pravilnog, duguljastog lica, ravnog cela, koscate gradje tijela?

Hmmmm.... Meni je bio na granici armenoidnosti. Bebek je prešao tu granicu.

Pogledajte prilog 1678136
Moguće. Na jednom drugom forumu je neko napisao Dinaro-Pontid za Dalipagića. Ne vidim ništa pontidsko u njemu. Dražen Dalipagić je polu musliman (po ćaći) polu Hrvat (po materi). Rođen je u Mostaru, ali su njegovi iz zapadne Hercegovine. Ako se ne varam Dalipagići su iz okoline Ljubuškog. Živio je u Beogradu decenijama.

Dinaro-Armenoid bi trebalo da je Zlatan Ibrahimović još jedan muslimansko-hrvatski polutan, ali kod njega preteže armenoidno.

Moguće. Na jednom drugom forumu je neko napisao Dinaro-Pontid za Dalipagića. Ne vidim ništa pontidsko u njemu. Dražen Dalipagić je polu musliman (po ćaći) polu Hrvat (po materi). Rođen je u Mostaru, ali su njegovi iz zapadne Hercegovine. Ako se ne varam Dalipagići su iz okoline Ljubuškog. Živio je u Beogradu decenijama.
Imao sam kolegu bosanskog Hrvata iz srednje Bosne, jaka armenoidnost. Reče mi da su njegovi poreklom iz Hercegovine naselili se u centralnu Bosnu.
Dinaro-Armenoid bi trebalo da je Zlatan Ibrahimvić još jedan muslimansko-hrvatski polutan, ali kod njega preteže armenoidno.
Da, dobar primer

Imao sam kolegu bosanskog Hrvata iz srednje Bosne, jaka armenoidnost. Reče mi da su njegovi poreklom iz Hercegovine naselili se u centralnu Bosnu.
Čini mi se da u BiH najviše armenoidnih tendencija ima kod muslimana. Neka muslimanka Dalila (msm da je iz Tuzle) iz Žeksovog rijalitija je imala armenoidan nos dok ga nije operisala, mogla je proći kao sestra Zlatanu Ibrahimoviću.

@FDDD
Dinarski fenotip se sve više gubi na ovim prostorima. Među Z generacijom kod nas i u okruženju slabo ima dinarskog upliva, a još manje čistih Dinaraca. Primjetio sam da su među mlađim generacijama Srba u ekspanziji Goridi i Pontidi kod muškaraca i Alpidi kod žena. Npr. često imam utisak u Beogradu i okolini da je svaka druga-treća cura između srednjeg tinejdžerskog doba i 25 godina Alpid ili djelimično Alpid.
Dinarskog elementa ima znatno više među onima rođenim 1950-ih i 1960-ih nego među zumerima. A što se ide dalje u prošlost sve je više Dinaraca. Pogledaj vojvode iz Prvog Srpskog ustanka maltene sve Dinarac do Dinarca - Luka Lazarević, Stevan Sinđelić, Milenko Stojković itd, pa Karađorđe Dinarac+Atlantid.

Poslednja izmena:
@FDDD
Dinarski fenotip se sve više gubi na ovim prostorima. Među Z generacijom kod nas i u okruženju slabo ima dinarskog upliva, a još manje čistih Dinaraca. Primjetio sam da su među mlađim generacijama Srba u ekspanziji Goridi i Pontidi kod muškaraca i Alpidi kod žena. Npr. često imam utisak u Beogradu i okolini da je svaka druga-treća cura između srednjeg tinejdžerskog doba i 25 godina Alpid ili djelimično Alpid.
Dinarskog elementa ima znatno više među onima rođenim 1950-ih i 1960-ih nego među zumerima. A što se ide dalje u prošlost sve je više Dinaraca. Pogledaj vojvode iz Prvog Srpskog ustanka maltene sve Dinarac do Dinarca - Luka Lazarević, Stevan Sinđelić, Milenko Stojković itd, pa Karađorđe Dinarac+Atlantid.
A pogledaj Srbiju pre samo oko 100 godina:

index.php

Skoro svaki dinarac.

@FDDD
Dinarski fenotip se sve više gubi na ovim prostorima. Među Z generacijom kod nas i u okruženju slabo ima dinarskog upliva, a još manje čistih Dinaraca. Primjetio sam da su među mlađim generacijama Srba u ekspanziji Goridi i Pontidi kod muškaraca i Alpidi kod žena. Npr. često imam utisak u Beogradu i okolini da je svaka druga-treća cura između srednjeg tinejdžerskog doba i 25 godina Alpid
Nažalost, tako to ide.

Back