Škutor Kićo
Ističe se
- Poruka
- 2.655
Islo je 10 000 ljudiДа смо слушали Љотића Срби би страдали под Стаљинградом и многим другим ратиштима где год их Немци пошаљу, срамота која остаје иза тога је већ морална категорија.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Islo je 10 000 ljudiДа смо слушали Љотића Срби би страдали под Стаљинградом и многим другим ратиштима где год их Немци пошаљу, срамота која остаје иза тога је већ морална категорија.
Bugari su Nemcima rekli da neće protiv Rusa i dogovor je ispoštovan. Odakle tebi ideja da bi Srbi išli na Istočni front?Да смо слушали Љотића Срби би страдали под Стаљинградом и многим другим ратиштима где год их Немци пошаљу, срамота која остаје иза тога је већ морална категорија.
GlupostУ Ужицу је 1941. за време тзв. Ужичке републике се догодила експлозија у импровизованој фабрици муниције ("експлозија у трезорима"). Љотићевска штампа се похвалила и, данашњим речником, преузела одговорност за подметање бомбе, размећући се бројем "убијених комуниста" који је у њиховом одушевљењу долазио и до 1000. У стварности, погинуло је 120 људи, већим делом цивила, углавном омладине и деце. Занимљиво је да службена историја никада није разматрала ову љотићевску верзију, и остала подељена између сумње на четничку саботажу и сумње на хаварију у фабрици. Догађај је заташкан је вероватно и сами комунисти нису имали чисту савест јер се због њихове брљотине експлозија из фабрике проширила и на склониште где су се цивили склањали због бомбардовања града.
Толико љотићевцима и њиховом родољубљу, мада би се имало још тога рећи.
. Kao da je Zbor znao ko je stvarno poginuo u toj fabrici, to je bio medijski rat, niti su oni izveli diverziju, najverovatnije se radi o havariji jer se sa barutom radilo pomoću štapa i kanapa.Bugari su učestvovali u pomorskim operacijama Vermahta na Crnom moru.Bugari su Nemcima rekli da neće protiv Rusa i dogovor je ispoštovan. Odakle tebi ideja da bi Srbi išli na Istočni front?
Бугари су се ту мало питали, њима су Немци проширили окупациону зону у Србији па су им ту биле потребне јединице, док су своје повукли на Источни фронт.Сви остали њихови савезници су били тамо вероватно би и Срби.Bugari su Nemcima rekli da neće protiv Rusa i dogovor je ispoštovan. Odakle tebi ideja da bi Srbi išli na Istočni front?
Чак до Београда.Bugari su učestvovali u pomorskim operacijama Vermahta na Crnom moru.
Čini mi se da je razlog zbog kog nisu išli na Istočni front činjenica da su nakon odlaska nekih njemačkih jedinica iz Srbije na Istok oni izvršili preuzeli dobar dio Srbije, okupiravši je sve do Kragujevca.
A koje su njemačke jedinice otišle iz Srbije na Istok?Чак до Београда.
Čini mi se da je 113. pješadijska divizija jedna od njih.A koje su njemačke jedinice otišle iz Srbije na Istok?
Не знам тачно сада, постепено су се повлачили како су Бугарима уступали окупациону зону.A koje su njemačke jedinice otišle iz Srbije na Istok?
Могуће.Čini mi se da je 113. pješadijska divizija jedna od njih.
Bugari su učestvovali u pomorskim operacijama Vermahta na Crnom moru.
Čini mi se da je razlog zbog kog nisu išli na Istočni front činjenica da su nakon odlaska nekih njemačkih jedinica iz Srbije na Istok oni preuzeli dobar dio Srbije, okupiravši je sve do Kragujevca.
Koliko znam, uslov Bugarske je bio da njihova vojska ne ratuje protiv Rusije.Бугари су се ту мало питали, њима су Немци проширили окупациону зону у Србији па су им ту биле потребне јединице, док су своје повукли на Источни фронт.Сви остали њихови савезници су били тамо вероватно би и Срби.
NijeČini mi se da je razlog zbog kog nisu išli na Istočni front činjenica da su nakon odlaska nekih njemačkih jedinica iz Srbije na Istok oni preuzeli dobar dio Srbije, okupiravši je sve do Kragujevca.
Šta nije? Jeste
Rekoh ti nije. Razlog sam naveo.Šta nije? Jeste
Mogu da zamislim da je bilo tako. Ali reč je o tome da se ljotićevska štampa hvalila tim događajem. Svejedno da li su zaista podmetnuli bombu ili samo predstavljali da je bilo tako, kakav ljudski materijal moraš da budeš da se razmećeš da si pobio nedužne ljude, decu, i još da preuveličavaš broj. A ovamo si neki rodoljub i spasilac naroda.Glupost. Kao da je Zbor znao ko je stvarno poginuo u toj fabrici, to je bio medijski rat, niti su oni izveli diverziju, najverovatnije se radi o havariji jer se sa barutom radilo pomoću štapa i kanapa.
Svašta, argumenti su malo reći glupi. Prvo, šta će žene, deca, nedužni u pogonu za pravljenje municije? Nije to luna park. Propaganda Zbora bila je da su tu stradali okoreli komunisti. Verovatno neki i jesu a verovatno i nedužni radnici oružari.Mogu da zamislim da je bilo tako. Ali reč je o tome da se ljotićevska štampa hvalila tim događajem. Svejedno da li su zaista podmetnuli bombu ili samo predstavljali da je bilo tako, kakav ljudski materijal moraš da budeš da se razmećeš da si pobio nedužne ljude, decu, i još da preuveličavaš broj. A ovamo si neki rodoljub i spasilac naroda.
Ima taj slučaj opisan u knjizi onog Karapandžića.
Svašta, argumenti su malo reći glupi. Prvo, šta će žene, deca, nedužni u pogonu za pravljenje municije? Nije to luna park. Propaganda Zbora bila je da su tu stradali okoreli komunisti. Verovatno neki i jesu a verovatno i nedužni radnici oružari.
U vremenu kad su se dogadjale strašne stvari, spočitavati nešto Zboru zbog toga prava je budalaština.
Рођаци су ти били у партизанима!?@Bastiani: Hoćeš da te podsetim pokolja u Drugovcu koji su napravili četnici? Meni su tu stradali i neki dalji rodjaci.
Moja priča nije tako jednostavna, neki su bili u Ljotićevcima, neki u partizanima a neki u Manschaftu i čak Prinz Eugenu.Рођаци су ти били у партизанима!?
To nije bio pokolj@Bastiani: Hoćeš da te podsetim pokolja u Drugovcu koji su napravili četnici? Meni su tu stradali i neki dalji rodjaci.
Znači svi kolektivno izdajniciMoja priča nije tako jednostavna, neki su bili u Ljotićevcima, neki u partizanima a neki u Manschaftu i čak Prinz Eugenu.
Nego šta je bilo? Većina pobijenih mislim da nije ni imala direktne veze sa komunistima nego su pali pod nož zato što ih je neko osumnjičio ili su morali da pomažu komuniste.To nije bio pokolj
Zar tu eksploziju nije podmetnuo Vladeta Todorović Švajcarac?Očito ne znaš o događaju dovoljno. Trezori u Užicu otprilike su dva zaštićena hangara povezana nekom vrstom hodnika. U jednom hangaru je bila fabrika municije, u drugom sklonište za civile. Kada je došlo do eksplozije, pritisak i otrovni gasovi su prodrli u sklonište i poginulo je više civila nego radnika u fabrici. Civili su uglavnom bili omladina, koju su porodice tu sklonile, da ne nastradaju u bombarodvanju grada.
Poenta je da je ljotićevska propaganda sa oduševljenjem pisala o tom događaju. Pa sad ti zamisli da si građanin Užica, a čitaš u ljotićevskim novinama kako su presrećni što su izginuli komunisti, a izginula ti deca.
Svi su osuđeni za svoja nedjelaNego šta je bilo? Većina pobijenih mislim da nije ni imala direktne veze sa komunistima nego su pali pod nož zato što ih je neko osumnjičio ili su morali da pomažu komuniste.