DILEMA-NORTON ILI....

msvejednoayya

Početnik
Poruka
2
Zivim u italiji i jako je nama teze da dodjemo do korisnih saveta i prave pomoci nego vama koji zivite kuci.pocetnik sam istice mi norton 2007 neznam dali opet njega da kupim jer mi je jedino vazna zastita dobra za komp nebitna mi je i cena i marka.Cudno mi je jer NIKAD DO SAD MI NIJE POKAZAO NI JEDAN VIRUS to je fenomen ko zna mozda u komp imam i azdaje,zato bih ga promenila za svoju sigurnost.uz to komp mi radi kao da je iz 90 tih god cula sam da je zbog nortona uz to ja nemam nista od svih tih cuda sto vi ovde pisete zone alarm i....svasta nesto..zato mi preporucite sta da kupim. izcitala sam sve komentare ovde jos iz 2003 god i sad sam jos vise zbunjena.

Norton je dobar. To sto ti ne prijavljuje nista ne znaci da je los vec da je podesen tako da radi u pozadini. Svaki anti virusni program ima svoju bazu virusa koju prepoznaje.Ni jedan ne prepoznaje sve.
Moja zamerka Nortonu je da se zavlaci svugde i da trazi jaci komp a posebno da ga je "nemoguce posteno deinstalirati".
To sto ti komp radi sporo ,ne mora da znaci da je do Nortona.Pre skeniraj sa SpyBot om,A mozda imas i sijaset nepotrebnih instaliranih programa.
Za zastitu kompa treba jedan antivirusni program (doticni Norton) jedan antispyware(Spy Bot s&d) i jedan Firewall (ZoneAllarm, Keryo,Comodo...)

Oggy znam da ima, ali nije naodmet...ja ih imam obadva i cini mi se .....imam utisak da mi se mnogo manje desavaju zayebancije na kompu.To drugo shto si rekao, ja zaista mala cena za sigurnost podataka na kompu-barem za mene.

Ja sam nekada koristio Norton i nisam bio zadovoljan njime.Već duže vreme koristio sam KAV a sada već 2 god koristim KIS i prezadovoljan sam njime.Samo KIS i ništa nemam drugo instalirano jer u njemu imaš sve.Ja koristim staru verziju KIS 6.00.303 i nemam problema nikakvih.

ZA AV je sigurno da NE TREBA dva, za FW nisam siguran, ali mi se cini da moze doci do nekih zabuna...ALi ako ti radi OK;)

Apsolutno si u pravu! AV x 1 kom, a sto se tice FW-a paaaaa........ tako sam i rekao da prvo treba instalirati KIS pa tek onda Zone alarm,jer ako vam je prvo instaliran ZA , KIS ce ga prilikom instalacije obrisati verovatno zato sto, kao sto si i rekao, on u sebi ima FW. I da, kod mene radi....Pozz

Ne nisam imao nikakvih problema, sto se tice rada, ali jedino prilikom instalacije KIS-a on je izbrisao ZA, verovatno odn. sigurno zato sto ima u sebiFW.Evo i sada sve lepo radi i do sada nisam primetio da ima nekih problema u radu u smislu nekih kolizija izmedju njih dva.......

Back