Diglo se selo zbog razglasa džamije

Bjelopoljski kraj je poznat po hardcore pravoslavcima gde su kokarde I nozevi najomiljeniji predmeti medju pravoslavnim zivljem. Uprkos srpskom sveopstem misljenju da kokarde donose hrabrost, pre bi se reklo da stvaraju haos I paranoju u glavi. Da se ovi pitaju, sve bi dzamije porusili I sve muslimansko pod noz stavili odavde do Irana, kao sto su I zeleli u svojim pesmama.
Slucaj se itekako treba prijaviti I objaviti na sva zvona, da vidi svet sa kakvim primitivcima I mizantropima se susrecu ljudi druge vere tamo.

ovo neka nova od beslica?:mrgreen:
tema: pa valjao bi neki dokument za prelazak sa SREDNJOVEKOVNOG na srednjo-evropsko vreme,pO ugledu na
tako tu neku Francusku, tu neku Belgiju, tako neku Nemacku, Nizozemsku,i zbilja neke te cudnohvate zemlje...moderne.
Jer ako zna pokojna mileva za pogodnosti suptilne civilizacije,mogu i savremenici probat`...samo da ne preteruju ko mute na fonte.
adrvajs - turbofolk.:mrgreen:
:cool:

Poslednja izmena:
vidite,mene zanima iskljucivo misljenje mladih parova....
oduvek me je zanimalo da li je to neka posebna draz,romantika,tome slicno...
na primer,mladi par seda na klupu,u istambuli,sarajevu,bilo gde...preko puta minaret.
mesecina,sve idealno...i krece pesma.
sad, da li ona njemu kaze: `dragi,kako je divno`, ili se zajedno zgledaju u iskazu: `sta je ovo,
ako njega neko ne davi,on sam sve udavi okolo ,covek je u sumi,bezimo odavde...`:mrgreen:
nista mi nije jasno:(
p.s. pevanje sika nema veze s ovim atonalizmom.

ovo je stara muslimanska teroristicka fora da pustanjem tog arlaukanja njihovog sa razglasa terorisu okolno nemuslimansko stanovnistvo i na taj nacin vrse na njih psiholoski pritisak ne bi li ih naterali da prodaju imovinu i da se iseljavaju

A ako se pobunis zale se da im ugrozavas njihovo pravo da te maltretiraju psihicki.

Generalno nije mi jasno zasto se ne zabrani potpuno montiranje bilo kakvog razlgasa na dzamijama.

U Nemackoj i drugim evropskim zemljama je to zabranjeno a kod nas moze da radi ko sta hoce.

U Nemackoj cak ne smeju da imaju ni minaret dzamije moraju da izgledaju kao sve okolne kuce jednako.

Kad lažeš laži okruglo a ne četvrtasto

Šta misliš gdje se nalazi ova džamija?

Ima ih koliko hoćeš čak i sa više minareta

Ako im je to zavijanje na dzamiji poziv na molitvu, zasto svoje vernike ne zovu u dzamiju preko telefona, a ne ovako da sve zavija ko za vazdusnu opasnost.

Tako ili poruke SMS.

Ja sam jednom prije mnogo godina prenoćio u Foči u nekom hotelu pored neke rijeke.
Ujutru me probudi odžino deranje i zapomaganje sa najmanje 250 decibela iz zvučnika.
Nikad se tako nijesam prepo u životu i skočio iz kreveta - onako iz sna deranje iz zvučnika na sav glas,
Kasnije im nijesam htio ni platiti sobu pa pozvaše policiju i skoro se pobismo.
Policija veli, prvo plati pa se onda žali na sudu za pretrpjeli strah pri buđenju-
Završi se tako, da ja platih sobu, policiji piće a odžu poslah u p*zdu materinu i odoh prema Pljevljima.

Kad lažeš laži okruglo a ne četvrtasto

Šta misliš gdje se nalazi ova džamija?

Ima ih koliko hoćeš čak i sa više minareta
Zasto bih ja lagala? Zivim skoro pa i dvadeset i pet godina u Nemackoj ( Frankfurt na Majni) licno nikada nisam videla dzamiju sa minaretima, nisam zapravo videla nikakvu,
a nije da ne putujem po Nemackoj.
Nisam ih vidjala ni u Francuskoj, bilo je svadje i raspravljanja oko tih minareta, a o nekakvom pevanju u ranu zoru koja se salje u etar nisam zaista nikada cula.
Gradeci te minarete po hriscanskoj Evropi muslimani samo sami sebe zakopavaju.

Diglo se selo zbog razglasa džamije
Izvor: Beta

Podgorica -- Imam novosagradđne džamije u selu Nedakusi u opštini Bijelo Polje najavio da će biti smanjena jačina razglasa sa te džamije, nakon protesta pravoslavaca.

freeimages.com

Enes Burdžović je, kako su preneli mediji, kazao da je ozvučenje te džamije isto kao kod svih muslimanskih bogomolja, ali da je spreman da smanji jačinu razglasa.

Džamija u Nedakusima je otvorena početkom jula, nakon čega su protestovali pravoslavci u tom selu zbog jakog ozvučenja koje, kako su naveli, remeti njihov mir.

Mediji su preneli tvrdnju jednog meštanina da se razglas sa džamije čuje "tako da bi čoveka probudio i iz kome".

Pravoslavni stanovnici Nedakusa su protestni zbor odrzali pred džamijom, uz očekivanje da će im se pridružiti i njihove komšije muslimani, ali oni nisu došli.

Razglas, takozvani ezan, poziv na versku službu, instaliran je na svim islamskim bogomoljama i pušta se dva puta dnevno.

Prema navodima nekih pravoslavaca iz Nedakusa, kako su mediji preneli, otkako je u selu podignuta džamija, muslimani se izoluju od svojih komšija druge vere.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=07&dd=16&nav_category=167&nav_id=877428

Neka im poture neki rejv mp3, pa da krene žurka

Tako ili poruke SMS.

Ja sam jednom prije mnogo godina prenoćio u Foči u nekom hotelu pored neke rijeke.
Ujutru me probudi odžino deranje i zapomaganje sa najmanje 250 decibela iz zvučnika.
Nikad se tako nijesam prepo u životu i skočio iz kreveta - onako iz sna deranje iz zvučnika na sav glas,
Policija veli, prvo plati pa se onda žali na sudu za pretrpjeli strah pri buđenju-
Završi se tako, da ja platih sobu, policiji piće a odžu poslah u p*zdu materinu i odoh prema Pljevljima.
Ja sma putovala skoro i 4 nedelje korz Tursku. Nigde me nije budilo to pevanje ujutru, samo u muslimanskom gradu Konje
( ili kako se vec pise), ali sam to unapred znala pa nesto i nsiam bila iznenadjena.

a el zna neko jel se dere u al aksi u jerusalimu na struju, il' samo na vokal :lol:

Još malo će da bude dreke, a onda će da sruše tu štalu i braća Jevreji će da obnove svoj hram...

- - - - - - - - - -

Tako ili poruke SMS.

Ti bi bio gori od Pavla Đurišića da si se prije 70-ak godina zadesio u Foči...

U dzamijama u Nemackoj ( a to su u 99% obicne stambene zgrade) dolaze neki likovi iz Avganistana, ali i iz Turske , drze nekakve ratne poklice, objasnjavaju
nemackim drzavljanima muslimanske vere da treba da idu svi u sveti rat protiv drzave u kojoj zive i danas je tako da u tim i takvim " bogomoljama" uvek bude
neki lik iz "sluzbe" koji lepo to sve snima, onda se to jel, lepo i prevede pa kad se vidi ko je i kakav je taj, taj se proteruje, a ovi vernici bivaju " opsrevirani".
Pa kako inace da sa bagrom izadjes na kraj?

Zasto bih ja lagala? Zivim skoro pa i dvadeset i pet godina u Nemackoj ( Frankfurt na Majni) licno nikada nisam videla dzamiju sa minaretima, nisam zapravo videla nikakvu,
Nisam ih vidjala ni u Francuskoj, bilo je svadje i raspravljanja oko tih minareta, a o nekakvom pevanju u ranu zoru koja se salje u etar nisam zaista nikada cula.
Normalno da nisi vidjela jer provodiš dane i noću po četničkiom klubovima uz Malog Knindžu i druge patritske/četničke pjesme
Svi malo veći gradovi imaju sagrađene džamije a većina su sa minaretime

Evo ova je satra džamija u malom grediću Schwetzingen Schlosspark a ona što sam prije postavio je u Berlinu

Normalno da nisi vidjela jer provodiš dane i noću po četničkiom klubovima uz Malog Knindžu i druge patritske/četničke pjesme

Evo ova je satra džamija u malom grediću Schwetzingen Schlosspark a ona što sam prije postavio je u Berlinu
Aj ti prvo nauci srpski ( jednine , mnoznine ) pa se onda(k) javni.
A i sta te boli tvoj mali za moju noc i gde je provodim:zcepanje:

Kaze cika Gulg da nisi u pravu

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mosques_in_Germany

Skoro sve imaju minarete na ovom spisku :think:

Evo i u Francuskoj

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mosques_in_France

Kaze cika Gulg da nisi u pravu

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mosques_in_Germany

Skoro sve imaju minarete na ovom spisku :think:

Evo i u Francuskoj

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mosques_in_France

U Nemackloj ima nekoliko hiljada islamskih verskih objekata, valjda su i to nekakve dzamije, nalaze se u dvroistima stambenih zgrada,
svakako da ima i ovih sa minaretima, ali minareti ne smeju da budu visi od 15 metara tako da ih izmedju zgrada zapravo i ne primetis da postoje.
Ja zaista ovde za moj kraj ne znam ni za jednu dzamiju sa minaretima, a vidim da ih nema ni na tvom spisku, tako da ne lazem i ne izmisljam nista.

Nemcima te dzamija idu na gnaglije, ali ne samo Nemcima, nego eto i meni jer svi kazu da ako u Iranu, turskoj ili Avganistanu
nije dozvoljeno zidanje hriscanskih bogomolja ( jos kola prica da se muzej Aja Sofija pretvori ponovo u dzamiju) s kojim pravom
muslimani to ocekuju od Evrope?

Samo navlace bes i mrznju na sebe i to kod ljudi koje religija u princpipu bas i ne zanima.

Bila bi fora da neko podmetne neki CD Malog Knindže u džamiju.U vreme poziva na molitvu,umesto mujezinovog zavijanja,da se zaori " Ne volimo te Alija..." npr. :hahaha:

Back