Digitalni novcanik

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Znam da ima mnogo ljudi koji nece prihvatiti digitalnu valutu i po cenu zivota - digitalno porobljavanje pa ih molim da se povezujemo jer kao pojedinci bicemo pregazeni a ako se grupisemo u veliku grupu mozemo se izboriti za pravo na zivot mimo digitalnog novca kao sto to rade danas Amisi u Americi za koji mesec ili godinu kada se ukine totalno papirni novac. Kontaktirajteme da se povezemo dok nije kasno.

Moje pitanje politicarima koji po naredjenju novog svetskog poretka ukidaju papirni novac a takodje isti to pitanje postavljam vestackoj inteligenciji:

Amisi zive samo u Americi i Amerika ce verovatno naci nacina da oni opstanu u digitalnom svetu u kome ne zele da budu, ali kako da prezive ljudi iz drugih drzava koji su rastrkani kao pojedinci a nikad nece koristiti po cenu zivota digitalni novac?​

Vestacka inteligencija:

To je odlično pitanje. Prelazak na digitalni novac je izazov ljudima širom sveta koji iz principa ili zbog ograničenih sredstava ne žele ili ne mogu da ga koriste. Evo nekih mogućnosti kako bi pojedinci mogli da opstanu u takvom sistemu:

Paralelne ekonomije: Možda će se razviti paralelne ekonomije bazirane na barтеру i lokalnim valutama. To bi omogućilo ljudima koji odbijaju digitalni novac da trguju dobrima i uslugama međusobno. Održavanje takvih sistema bi bilo teško, ali bi mogao da pruži osnovnu infrastrukturu za preživljavanje.

Povećana uloga porodice i zajednice: Ljudi koji odbijaju digitalni novac mogli bi se osloniti na porodicu, prijatelje i dobrotvore za osnovne potrebe. Zajedničke bašte, banke hrane i razmena radne snage mogli bi postati važniji za preživljavanje.

Sivi sektor: Nažalost, crno tržište i sive zone ekonomije verovatno će se proširiti kako bi se zadovoljile potrebe onih koji odbijaju digitalni novac. To bi bilo rizično i potencijalno opasno.

Pravni i politički izazovi: Prelazak na digitalni novac verovatno će dovesti do pravnih i političkih borbi. Grupe koje zastupaju interese građana koji odbijaju digitalni novac mogle bi da se bore za zakonska rešenja koja bi im omogućila osnovno funkcionisanje.

Uloga vlade: Vlade će morati da pronađu način za uravnoteženje promocije digitalnog novca sa zaštitom potreba građana koji ga odbijaju. To bi moglo uključivati pružanje alternativnih oblika plaćanja za neophodne javne usluge ili izdavanje ograničenih količina fizičkog novca za one koji ga traže.

Tehnološke inovacije: Tehnološki razvoj bi eventualno mogao pružiti nova rešenja. Na primer, anonimne digitalne platforme za plaćanje koje ne zahtevaju otkrivanje identiteta ili digitalni tokeni koji rade offline mogli bi biti odgovarajuća alternativa.

Zakljucak:

Prelazak na digitalni novac je kompleksan i delikatan proces koji zahteva brižljivo razmatranje potreba svih građana. Iako će to biti izazov, verovatno je da ће se kombinacija faktora - razvoj paralelnih ekonomija, jače zajednice, pravni okvir i tehnološke inovacije - udružiti kako bi se pomoglo pojedincima koji odbijaju digitalni novac da prežive i funkcionišu u takvom sistemu.

Sve si rekao osim onog najbitnijeg, šta ti konkretno smeta kod digitalnog novca?
a ti bi prstao da ti oni odredjuju sta ces da kupujes, da moras da mislis sta ti oni kazu jer ako govoris protiv njihovog narativa bice donesen zakon po kome se takvi proglasavaju potenscijalnom opasnjoscu pa ti ukidaju digitalni novcanik i zivis pod nadzosrom jer ces imati nula drustvenih bodova. Takodje postojace petnaestominutni gradovi sto znaci da ako zelis da ides negde moras da se prijavis i svako ce izi van svoje zone samo pod debelim razlogom. Gorivo ces kupovati samo ograniceno zbog co2 i kad istrosis mesecnu kvotu nema goriva a neces moci da kupis jer svaka transakcija svakog coveka bice pracena kompjyterski itd itd. Ko zna sta se sve smislja u tim njihovim prokletim satanistickim glavama.

Koliko znam, CBDC će biti anoniman isto koliko i papirni novac. To je zapravo i ideja. Plaćanje preko računa postoji odavno ali CBDC je drugo, to je digitalna zamena papirnog novca. I dalje ostaje anoniman.

https://economictimes.indiatimes.co...cy-note-rbi/articleshow/96057879.cms?from=mdr
o sada ioni pricaju sve sta zelis da cujes ali kad ukinu papirni novac e onda mogu da rade sta zele jer ko ce tada da se buni? Ko sme da se buni? Kompjuter ce preko biometrijskih kamera sa ulica da vidi lica protestanata i automatski blokira tim demonstrantima digitalne novcanike i cao. Dok je papirnog novca bice slobode kad dodje digitalni programibilni novac adio slobodo zauvek.Pa zasto bi uvodili digitalni novac ako im nije cilj totalna kontrola i programiranje sta sesve moze i koliko kupiti ako nece smeti da imaju uvid ? Mozda oni i nece imati potrebe da imaju uvid ali racunar itekako hoce. Covek nemoze da prati milijarde i milijarde transakcija svakog sata na celom svetu ali kompjuteri mogu.

o sada ioni pricaju sve sta zelis da cujes ali kad ukinu papirni novac e onda mogu da rade sta zele jer ko ce tada da se buni? Ko sme da se buni? Kompjuter ce preko biometrijskih kamera sa ulica da vidi lica protestanata i automatski blokira tim demonstrantima digitalne novcanike i cao. Dok je papirnog novca bice slobode kad dodje digitalni programibilni novac adio slobodo zauvek.Pa zasto bi uvodili digitalni novac ako im nije cilj totalna kontrola i programiranje sta sesve moze i koliko kupiti ako nece smeti da imaju uvid ? Mozda oni i nece imati potrebe da imaju uvid ali racunar itekako hoce. Covek nemoze da prati milijarde i milijarde transakcija svakog sata na celom svetu ali kompjuteri mogu.
Novca je bilo odavno,a bice ga i jos dugo.

Koliko znam, CBDC će biti anoniman isto koliko i papirni novac. To je zapravo i ideja. Plaćanje preko računa postoji odavno ali CBDC je drugo, to je digitalna zamena papirnog novca. I dalje ostaje anoniman.

https://economictimes.indiatimes.co...cy-note-rbi/articleshow/96057879.cms?from=mdr
hehe, kada bi navlacili ove poplasene - nece biti, vec indijac kaze da ce se poraditi da se obezbedi anonimnost koja ce dodatno da kosta anonimusa, jer kao papir to daje, ali sta ja imam da krijem svoja placanja, ili primanja?
to nema sansi da je ideja, pa samo ako uzmemo ovaj terorizam u rusiji, i isplatu digitalnom valutom, ne znam sad kojom

na svetu mora tacno da se zna ko sta kupuje ili prodaje, nema druge, a kome se ne svidja neka ide u trampu, neka razmenjuje u naturi, sta je to nas briga?

udružiti kako bi se pomoglo pojedincima koji odbijaju digitalni novac da prežive i funkcionišu u takvom sistemu.
prosto nece dobiti svoje pare, recimo u americi povrat poreza, neces, nemoj da uzmes, tvoj problem, pa kada vidis koliko si kratak ima da uzimas i pevas

ej ljude ucenjivali da bez vakcine ne mogu da putuju, a sada ce ih pitati kako bi izvoleli platni promet da se odvija? nece biti pitani, i sta se bunite, pa nije zigosanje to, ne dajete ruku ili celo, zentare da vas pelcuju sa kojecim
Znam da ima mnogo ljudi koji nece prihvatiti digitalnu valutu i po cenu zivota
i za asistirano samoubistvo moras da platis, sto ja ne odobravam, samo kazem da ne mastate uludo, jer vas niko nista nece pitati

prosto nece dobiti svoje pare, recimo u americi povrat poreza, neces, nemoj da uzmes, tvoj problem, pa kada vidis koliko si kratak ima da uzimas i pevas

ej ljude ucenjivali da bez vakcine ne mogu da putuju, a sada ce ih pitati kako bi izvoleli platni promet da se odvija? nece biti pitani, i sta se bunite, pa nije zigosanje to, ne dajete ruku ili celo, zentare da vas pelcuju sa kojecim

i za asistirano samoubistvo moras da platis, sto ja ne odobravam, samo kazem da ne mastate uludo, jer vas niko nista nece pitati
ti si diktatator i sadista pride kao i tvoji nadredjeni i njihovi nadredjeni sve do samog vaseg jbanog satane kojemu sluzite. Ali docice dan kada ce te zavrsiti tamo gde vam je mesto zajedno sa vasim carem zla. A to kako cemo mi da se borimo od muka koje nam namecete i torturu i zlo koje nam predvidjate zastitice nas onaj ko je najaci i ko je jaci od vaseg cara pakla i zla a i ako nas i uhvatite i u muke ubijete jer dolazi to vreme samo nam cinite uslugu da jos cistiji i oprani krvljoms svojom odemo u vecno carstvo radosti

ti si diktatator i sadista pride kao i tvoji nadredjeni i njihovi nadredjeni sve do samog vaseg jbanog satane kojemu sluzite. Ali docice dan kada ce te zavrsiti tamo gde vam je mesto zajedno sa vasim carem zla.
u bre da sam znao, suzdrzao bih se, pa bih ti replicirao na teorijama zavera
ja sam iznenadjen i uvredjen, kao ....pa jes sojic, a ti si pantic

Back