Did we land on the Moon ?

Zanimljivo... 50 godina nakon osam ili devet uspešnih letova do Meseca, ti ispituješ kako bi takav let uticao na ljudska bića?
K'o da nikad tamo nisu ni bili?
Не ко да никад нису тамо били, него ко да никад нису испитивали нешто за шта тад нисмо имали довољно софистицирану технологију какву имамо данас.

Не ко да никад нису тамо били, него ко да никад нису испитивали нешто за шта тад нисмо имали довољно софистицирану технологију какву имамо данас.

Ne postoji sofisticiranija tehnologija od živog čoveka.
Poslali su 20+ ljudi do Meseca, svi živi i zdravi, žive preko 80 godina, nikakvih zdravstvenih problema - a onda ponovo lutkama ispituju uticaj zračenja otvorenog svemira na ljudsko telo.

Ne, nema potrebe da mi objašnjavaš kako je tebi to logično - uopšte ne sumnjam u to.

"Spisak rekorda koje je Orion na svom putovanju oborio se završio juče kada je napravio "pakleni ulazak" u našu atmosferu, krećući se brzinom od oko 40.000 km/h ili drugačije rečeno brzinom koja je 32 puta veća od brzine zvuka - tom prilikom je postigao i temperaturu od oko 2.800 stepeni Celzijusovih. Međutim, da bi se vratila neoštećena u bazu američke mornarice, prethodno je morala da prođe kroz mali prostor širine nešto više od 15 km pod pravim uglom, nakon čega je usporila uz pomoć toplotnog štita i 11 padobrana na samo 32 km/h.
Naučnici iz Nase objašnjavaju da su njihovi inženjeri morali tokom spušanja da izvedu tzv. atmosferski odskok - manevar kojim se smanjuje delovanje G-sile na letelicu, kako bi se ohladio toplotni štit letelice i povećao ciljani prozor za ponovni ulazak. Njihove kolege su kako tvrde već tokom misije Apolo 11 razmatrali "preskaknje povratnih" ulazaka, ali su ranije ovakvi poduhvati bili neuspešni zbog nedostatka naprednog kompijuterskog modelovanja i navođenja."

Zanimljivo.
Čemu sve te egzibicije, kada su i bez njih astronauti preživljavali i veće temperature od tih tričavih 2.800 stepeni?
I veće delovanje "G-sile"?
Ne razumem čemu frka i besmisleno trošenje sredstava na nešto što je već davno isprobano...

Ne postoji sofisticiranija tehnologija od živog čoveka.
Говорим о софистицираним сензорима.

Poslali su 20+ ljudi do Meseca, svi živi i zdravi, žive preko 80 godina, nikakvih zdravstvenih problema
Па сад, да баш никаквих здравствених проблема немају, тешко је рећи.

- a onda ponovo lutkama ispituju uticaj zračenja otvorenog svemira na ljudsko telo.
Не поново, пошто у време Аполо програма нису пуно тога могли да испитају и сазнају, као што могу са данашњом технологијом.

Ne, nema potrebe da mi objašnjavaš kako je tebi to logično
Како ти кажеш.

Zanimljivo.
Čemu sve te egzibicije, kada su i bez njih astronauti preživljavali i veće temperature od tih tričavih 2.800 stepeni?
I veće delovanje "G-sile"?
Јер су могуће. Јер нам технологија то олакшава. Јер је безбедније. Можда чак и јефтиније?

Ne razumem čemu frka i besmisleno trošenje sredstava na nešto što je već davno isprobano...
Многи не разумеју пуно тога и бесмислено им је. Увек било и биће.

Говорим о софистицираним сензорима.

Koji služe... čemu?
Da imitiraju ljudsko telo?
Pa imali ste ih preko dvadeset.
Па сад, да баш никаквих здравствених проблема немају, тешко је рећи.
Nikakvih neuobičajenih.
Čemu onda ispitivanje nečeg što je davno utvrdjeno?
Не поново, пошто у време Аполо програма нису пуно тога могли да испитају и сазнају, као што могу са данашњом технологијом.

Čoveče, koji će ti moj tehnologija, kada ste imali žive ljude?
Neverovatan si, kao i sve tvoje kolege.
Reci da si član neke od ovih Soroš-Nato govnarizacija i da ti je posao da aminuješ sve što je zvanični narativ.
Bolje to, nego da mislim da si ovoliko glup.
Јер су могуће. Јер нам технологија то олакшава. Јер је безбедније. Можда чак и јефтиније?

Sigurno je jeftinije nišaniti u neki prolaz od nekoliko kilometara, nego spustiti bilo kuda.
Pitanje je : čemu?
Многи не разумеју пуно тога и бесмислено им је. Увек било и биће.

Evo, naježio sam se.

Да си члан неке од ових Сорош-Нато говназизација и да ти је посао да аминујеш све што је званични наратив.

Uuuuuuuuuuuuhhh... pa tebi je članstvo u toj organizaciji opasno spržilo mozak.
Vidi, kad ti kažu:
"recite im da je NATO pakt humanitarna organizacija koja se zalaže za mir u svetu"
ne smeš ti tako da ponoviš:
recite im da je NATO pakt humanitarna organizacija koja se zalaže za mir u svetu
već moraš to da predstaviš kao da si sam došao do tog zaključka.

Ne znam šta da ti kažem...
nije dobro, nikako nije dobro po tebe...

Uuuuuuuuuuuuhhh... pa tebi je članstvo u toj organizaciji opasno spržilo mozak.
Vidi, kad ti kažu:
"recite im da je NATO pakt humanitarna organizacija koja se zalaže za mir u svetu"
ne smeš ti tako da ponoviš:
recite im da je NATO pakt humanitarna organizacija koja se zalaže za mir u svetu
već moraš to da predstaviš kao da si sam došao do tog zaključka.

Ne znam šta da ti kažem...
nije dobro, nikako nije dobro po tebe...
Ух, па да, у праву си, ево овако треба да одговорим:
Члан сам неке од ових Сорош-Нато говназизација и посао ми је да аминујем све што је званични наратив

Хвала на подсетнику.

Nikakvih neuobičajenih.
Čemu onda ispitivanje nečeg što je davno utvrdjeno?

Cilj NASA-e nije bio da "sve utvrdi" već da saznaju dovoljno da mogu da proguraju misiju da uspe. Samo budala moze tvrditi da je u bilo kom momentu "sve utvrđeno" o nekoj prirodnoj pojavi, ali to ne sprečava ljude da se na svoje nekompletno znanje oslanjaju. Recimo, iako ne znamo sve o gravitaciji, to nas ne sprečava da gradimo mostove.
U to doba znali su taman toliko da mogu da proguraju ljude da se vrate živi, a možda su imali i sreće ko zna.

A sasvim je normalno da se intenzivno proučava fenomen vezan za ulazak u zemljinu atmosferu kod novih letelica i uticaj svemirskih letova na ljude i dan danas. Ni jedna jedna stvar u tom polju nije 100% sigurna i sa novom tehnologijom slede i nova istraživanja koja će donositi nova saznanja.

Cilj NASA-e nije bio da "sve utvrdi" već da saznaju dovoljno da mogu da proguraju misiju da uspe. Samo budala moze tvrditi da je u bilo kom momentu "sve utvrđeno" o nekoj prirodnoj pojavi, ali to ne sprečava ljude da se na svoje nekompletno znanje oslanjaju. Recimo, iako ne znamo sve o gravitaciji, to nas ne sprečava da gradimo mostove.
U to doba znali su taman toliko da mogu da proguraju ljude da se vrate živi, a možda su imali i sreće ko zna.

"Taman toliko"?
Pa šta više treba?
Zar nije i bila poenta da se ljudi pošalju do Meseca i otuda vrate živi i zdravi?
A sasvim je normalno da se intenzivno proučava fenomen vezan za ulazak u zemljinu atmosferu kod novih letelica i uticaj svemirskih letova na ljude i dan danas. Ni jedna jedna stvar u tom polju nije 100% sigurna i sa novom tehnologijom slede i nova istraživanja koja će donositi nova saznanja.

Za ulazak u zemljinu atmosferu ne moraš da šalješ letelicu do Meseca.
Uticaj kosmičke radijacije na ljude je poznat - nema ga.
Svi kosmonauti su se vratili živi i zdravi.
Čemu onda sadašnja ispitivanja senzorima, kada ste to utvrdili na živim ljudima?

"Taman toliko"?
Pa šta više treba?
Zar nije i bila poenta da se ljudi pošalju do Meseca i otuda vrate živi i zdravi?

Za ulazak u zemljinu atmosferu ne moraš da šalješ letelicu do Meseca.
Uticaj kosmičke radijacije na ljude je poznat - nema ga.
Svi kosmonauti su se vratili živi i zdravi.
Čemu onda sadašnja ispitivanja senzorima, kada ste to utvrdili na živim ljudima?
zapisali na parcetu papira , pa bacili papir

desilo se

kao sto su zaboravili i kako su pravili tada letelice , nestalo im one alufolije

Nisu ni prisli, a kamoli sleteli na Mesec. Ako izuzmeno onaj lazni video sletanja, same izjave NASA o tome kako se izgubili tehnologiju i kako su presnimili kasete sa meseca bilo kojem razumnom coveku ukazuje da je sve to bila prevara. Ali opet ide ono pitanje, zasto drugi nisu prozvali NASA i Amere? 😁

Evo nesto od Buzz-a od pre “koje godine” o video snimku 😁

Poslednja izmena:
hehe, pa sve na mesecu rusko, osim dzeksonovog kratera - kako to?
ja sam se vec pokajao sto sam se uopste i upustao u prevaru znanu kao apolo, kada svet kipi prosto od prevara/zavera i tome slicno.
ej, izgubili tehnologiju skakutanja po mesecu koji ima 1/6 zemljine gravitacije?
pa zar nisu kinezi vec dosli do americke tehnologije iz 1969?
rusi prave hipersonicne kazu niko na svetu nema nista ni priblizno,a jos nemaju americku tehnologiju iz 1969?
ma necu bre vise da se zayebavam sa mesecarima!
zasto ne lansiraju opet lajku, belku i strelku? samo neka konzerva treba da se odvoji od rakete i spusti na mesec? cekamo onda kineze da oni spuste ziva bica na mesec, nema nam druge, za 10 godina, ali svet nece biti isti tada!!!

moon_epc_2014198.jpg

Poslednja izmena:

Back