Detitoizacija

Za cije interese je radio Tito ?

• Hrvatske , siptarske , itd . .

• Jugoslovenske

• Srpske

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nepravda prema fashistima i njihovim saradnicima, bre, kakvi su bili ti u socijalistickoj vlasti, kad nisu umeli da oproste ljutima.......karakter....
Oprostili su i ovome zlikovcu i još su ga odlikovali za ''zasluge''.Drugih zasluga,osim pokrštavanja, nije imao
Dva ordena za pokrštavanje Srba
Ante Pavelić je odlikovao biskupa Antuna Akšamovića zbog zasluga za prisilno prevođenje Srba u katoličku veru, a Tito mu je 1959. dodelio Orden bratstva i jedinstva prvog stepena
https://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:602729-Dva-ordena-za-pokrstavanje-Srba

Ma dzabe pricate, ljudi znaju kako se zivelo u SFRJ i koliko cak i pasivni srbi koji inace cekaju da neko drugi odradi umesto njih pravdu, a oni se kao ne bi zamerali, su dobijali svoje parce pravde...

Meni ne pada na pamet da tvrdim da je moguce drustvo koje je prepuno seljaka a da bude pravedno ...to ni u ludilu...
Medjutim, izgleda da kako su odmicale godine, sve manje nepravdi je bilo, najvise 1945, pa sve manje i manje....
Ali vidi ti cuda, onda se ohrabrili lopovi iz naroda i fukara....neradnici i sitni lopovi...
Sto manje nepravde, to eto vise bahatog i zloupotrebe...

Oprostili su i ovome zlikovcu i još su ga odlikovali za ''zasluge''.Drugih zasluga,osim pokrštavanja, nije imao
Dva ordena za pokrštavanje Srba
Ante Pavelić je odlikovao biskupa Antuna Akšamovića zbog zasluga za prisilno prevođenje Srba u katoličku veru, a Tito mu je 1959. dodelio Orden bratstva i jedinstva prvog stepena
https://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:602729-Dva-ordena-za-pokrstavanje-Srba

Vucelin tabloid, Pogledi za ovo izvor i po. :rotf:

Dobro me potseti da vise u tu zvanicnu istoriju i ne verujem....kad vidim sta zvanicna srpska istorija kaze za Slobu , a preskace sta je sve radio, kao nije on , njega navukli da to radi....
Pa plus ono u vreme bombardovanja, to ne bi ni debil da je posten radio...

A onaj celavi istoricar sto posle ode u USA a za vreme mitinga delio batine i stapove opoziciji da bije simpatizere sps koje je sps nalokao alkoholom da bi dosli pijani na miting...
Eto slike i prilike srpske istorije, po novinama i novinskim clancima se pravi istorija, kao prvo tamo autoriteti pa onda to udje u istoriju..

Evo ti i zahvalnost istog nakon što ga je utaša broz odlikovao
Prilozi Za Biografiju Biskupa Dakovackog Antuna Aksamovica
„Zahvala
na dan predaje ordena Bratstva i Jedinstva I-voga reda po uglednom članu izvršnoga Odbora Sabora Maršalu Titu.
Na dan 27. svibnja ove godine objavile su svi naši dnevnici u Jugoslaviji -visoko odlikovanje, koje je izvolio Maršal Tito milostivo podijeliti meni starcu, koji ulazim u 85. godinu života. Ovo visoko odlikovanje ordena Bratstva i Jedinstva I-voga reda, koje danas primam nije zasluga sadašnjega rada, budući sam za svaki rad nemoćan i starac sam sklerozom opterećen, nego je blagonaklonjeno priznanje Njegove Excelencije Maršala Tita za prijašnja djela izvršena za nacionalnu snagu i prestiž naših naroda.
Ovo visoko odlikovanje je za mene, a gradjani djakovački kažu i za grad Djakovo velika čast i ponos. Velim, daje osobiti ponos za mene iz dva razloga:
Ja sam nasljednik velikoga biskupa Strossmayera. Nije lakho biti dobar sin velikoga i slavnoga Oca, a eto taje sudbina mene snašla. Ja sam imao baštiniti i čuvati ideologiju Strosmayerovu. Ja sam ju doista čuvao i njegovao
http://elmundosefarad.wikidot.com/prilozi-za-biografiju-biskupa-dakovackog-antuna-aksamovica
Kaži Jevrejima da lažu i izmišljaju

Prepiska biskupa Akšamovića i hrvatskih ustaških vlasti o prekrštavanju: „BISKUPSKI ORDINARIJAT Djakovo, 3. listopada 1941. DJAKOVO
Broj: 3533/941.
Predmet: Tenje, fil. mjesto župe Osijek III, otvorenje nove župske ispostave.
Nezavisna Država Hrvatska VELIKA ŽUPA BARANJA -VJERSKI ODSJEK OSIJEK I
Na temelju dobivenih vijesti od župskih ureda moći će se u mjestu Cepin i u mjestu Tenje obaviti vjerozakonski prelazi grčko-istočnih žitelja tih mjesta u masama od nekoliko hiljada žitelja dne 12. listopada o.g. Za ove svečane prelaze dana su posebne upute, te se jedan primjerak ovdje prilaže uglednom Naslovu znanja radi.
Umoljava se ugledni Naslov da izvoli od državnog ravnateljstva za ponovu, Vjerski odsjek u Zagrebu, hitno ishoditi najveru za naplatu troškova u svrhu otvorenja nove župske ispostave, u Tenju.
U Cepinu nije za sada potrebit nikakav novi trošak, budući prelaznici mjesta Čepina automatski se uključuju u administraciju župe Cepin.
U Tenju je sasvim druga potreba. Selo Tenje je udaljeno od Osijeka 7 km. Prelazom grčkoistočnjaka u katol. Crkvu umnožava se broj rimokatolika do blizu 5.000 ljudi. Samo školske djece će biti oko 600. Uslijed toga isti dan iza velikoga masovnoga prelaza 12. listiopada o.g. treba da ondje bude odmah postavljen samostalan upravitelj župske ispostave sve dotle dok se uzmogne sa Ministarstvom Pravosudja i Bogoštovlja provesti postupak za utemeljenje nove rkt. župe koja će brojiti oko 6.000 katoličkih vjernika. Budućega župnika platiće vjernici te župe iz vjerskog prireza koji će se odrediti na dan utemeljenja iste župe, ali ovo prelazno stanje ne može se na drugi način financirati nego na taj način, da Državno ravnateljstvo za ponovu, Vjerski odsjek u Zagrebu odredi za privremenog upravitelja župske ispostave razmjernu svotu za njegovo uzdržavanje. Mišljenja smo da ovako velikoj župskoj ispostavi njegova mjesečna plaća treba da se kreće izmedju 2.500-3.000 Kn. mjesečno. Za propovjednike misijonare koji saradjuju kod priprave grkoistočnjaka za prelaze bili smo predložili 80 Kn. dnevno s razloga toga, što može katekumenat da se u manjim mjestima završi i za 14 dana, a u drugima traje više. Ovaj honorar smatramo dovoljnim za njegovo uzdržavanje, budući stanovanje dobivaju misijonari redovito besplatno, ali kada se uvede brina stalna uprava nove župske ispostave, tada svećenik mora da se sam brine i za stan i za punu obskrbu. Na selima se teško dobiva obskrba u gostionama, a još teže ц privatnim kućama, pak je svaki prisiljen da si uvede vlastito kućanstvo, a to je spojeno sa većim troškovima. Stoga molimo da se ovo objašnjenje uvaži i da se prema tomu odrede plaće razmjerne sve dotle, dok provizorij traje.
Čim bude pitanje plaće osigurano, Biskupski ordinarijat će odmah postaviti upravitelja župske ispostave.

Antun Akšamović, biskup djakovački
http://elmundosefarad.wikidot.com/prilozi-za-biografiju-biskupa-dakovackog-antuna-aksamovica

Prepiska biskupa Akšamovića i hrvatskih ustaških vlasti o prekrštavanju: „BISKUPSKI ORDINARIJAT Djakovo, 3. listopada 1941. DJAKOVO
Broj: 3533/941.
Predmet: Tenje, fil. mjesto župe Osijek III, otvorenje nove župske ispostave.
Nezavisna Država Hrvatska VELIKA ŽUPA BARANJA -VJERSKI ODSJEK OSIJEK I
Na temelju dobivenih vijesti od župskih ureda moći će se u mjestu Cepin i u mjestu Tenje obaviti vjerozakonski prelazi grčko-istočnih žitelja tih mjesta u masama od nekoliko hiljada žitelja dne 12. listopada o.g. Za ove svečane prelaze dana su posebne upute, te se jedan primjerak ovdje prilaže uglednom Naslovu znanja radi.
Umoljava se ugledni Naslov da izvoli od državnog ravnateljstva za ponovu, Vjerski odsjek u Zagrebu, hitno ishoditi najveru za naplatu troškova u svrhu otvorenja nove župske ispostave, u Tenju.
U Cepinu nije za sada potrebit nikakav novi trošak, budući prelaznici mjesta Čepina automatski se uključuju u administraciju župe Cepin.
U Tenju je sasvim druga potreba. Selo Tenje je udaljeno od Osijeka 7 km. Prelazom grčkoistočnjaka u katol. Crkvu umnožava se broj rimokatolika do blizu 5.000 ljudi. Samo školske djece će biti oko 600. Uslijed toga isti dan iza velikoga masovnoga prelaza 12. listiopada o.g. treba da ondje bude odmah postavljen samostalan upravitelj župske ispostave sve dotle dok se uzmogne sa Ministarstvom Pravosudja i Bogoštovlja provesti postupak za utemeljenje nove rkt. župe koja će brojiti oko 6.000 katoličkih vjernika. Budućega župnika platiće vjernici te župe iz vjerskog prireza koji će se odrediti na dan utemeljenja iste župe, ali ovo prelazno stanje ne može se na drugi način financirati nego na taj način, da Državno ravnateljstvo za ponovu, Vjerski odsjek u Zagrebu odredi za privremenog upravitelja župske ispostave razmjernu svotu za njegovo uzdržavanje. Mišljenja smo da ovako velikoj župskoj ispostavi njegova mjesečna plaća treba da se kreće izmedju 2.500-3.000 Kn. mjesečno. Za propovjednike misijonare koji saradjuju kod priprave grkoistočnjaka za prelaze bili smo predložili 80 Kn. dnevno s razloga toga, što može katekumenat da se u manjim mjestima završi i za 14 dana, a u drugima traje više. Ovaj honorar smatramo dovoljnim za njegovo uzdržavanje, budući stanovanje dobivaju misijonari redovito besplatno, ali kada se uvede brina stalna uprava nove župske ispostave, tada svećenik mora da se sam brine i za stan i za punu obskrbu. Na selima se teško dobiva obskrba u gostionama, a još teže ц privatnim kućama, pak je svaki prisiljen da si uvede vlastito kućanstvo, a to je spojeno sa većim troškovima. Stoga molimo da se ovo objašnjenje uvaži i da se prema tomu odrede plaće razmjerne sve dotle, dok provizorij traje.
Čim bude pitanje plaće osigurano, Biskupski ordinarijat će odmah postaviti upravitelja župske ispostave.

Antun Akšamović, biskup djakovački

Dobro ovi kvazi samardzicevi Jevreji parlaju naski, da nauce njkv-a taman.

Poslednja izmena:
Ovi iz udbe nisu smisljali teorije, oni seljoberi su nudili teorije, hoces neces, a ovi sto nisu seljacine, oni rade i cute...

Grusenko je imao kontakt sa nekim iz sela, sto nije cudno , ima toga po Srbiji....sad drze skoro sve, vecinu u BIA...

79001357_2479201632201675_8762471382559752192_n.jpg

Društvo koje je tobož težilo da razvije privredu ali je umesto ulaganja u razvoj kupovalo zastarele tehnologije koje čak nije ni razumelo u potpunosti bilo je osuđeno na bolnu propast jer je počivalo na volji zlokobno glupih samoproklamovanih ikona jugoslovenskog proleterijata.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back