RickRoss
Buduća legenda
- Poruka
- 32.730
Mani se te patetike oko beba, misliš da su druge formacije čiste od takvih stvari?
Ko je rekao da jesu? Ako nisi primetio ja ovde ne branim ni jedan pokret. Vi ste ti koji prelazite preko ovakvih stvari, ne ja.
Već smo pričali o tome, nije bilo lizanja u smislu koje ti pominješ, već nenapadanja.
Kakvo crno nenapadanje? Jel ti čitaš šta pišem? Četnici su priznavali NDH i njenu vlast!
Odlučili su da zajedno sa ustašama zarate protiv partizana, jer očigledno su partizani u tom kraju Srbima bili glavni problem. Partizani su držali Jasenovac i pravili etničku čistu hrvatsku državu.
Uroš Drenović: ''»Potpisati izjavljujem, da sam uvek priznavao Nezavisnu Državu Hrvatsku, ali da sam otišao u šumu, da spasim goli život naroda u ovom kraju, kao i sebe, koje su neodgovorni elementi počeli nemilice ubijati i pljačkati. Ujedno izjavljujem, da ću zajedno sa svojim naoružanim ljudima, kada očistimo zajedno sa hrvatskom vojskom, prema naređenjima vojnog komande čitav ovaj teritoriju od komunističkih bandi, staviti se na potpuno raspoloženje sa svojim naoružanim ljudima domobranstvu «''
Mi i dan danas optužujemo Vuka Brankovića za nekakvu izmišljenu izdaju, dok u isto vreme na sve moguće načine pokušavamo da opravdamo četnike i njihovu saradnju sa najgorim srpskim dušmanima.
Srpska logika na vrhuncu.
- - - - - - - - - -
Već sam napisao da slučaj Vranič jeste zločin ali ne može se na osnovu tog slučaja graditi neka slika o četicima.Ta deca su izvesno ubijena u afektu koji je izazvan zločinom koji je neposredno prethodio.Ne kažem da su svi četnici bili čestiti ljudi,Veliku većinu nisam imao priliku ni da upoznam,Verovatrno je među njima bilo i dobrih i manje dobrih ljudi pa i onih koji to nisu Samo sam ukazao na bitnu razliku u ciljevima četničkog vojnog pokreta tj.JVuO i titovaca.Uostalom,sama činjenica da su titovci nakon "oslobođenja" ubili više Srba nego okupator,dovoljno govori o prirodi te organizacije.
A šta misliš kako bi se četnici u slučaju da su pobedili obračunali posle rata sa Srbima komunistima? Pogotovo Draža koji je Srbe komuniste mrzeo više od bilo koga drugog.