Nigde se ne pominje Broz.
Da ti ne čitaš neki drugi dokument, božemeoprosti
Ne pominje se Broz eksplicitno, ali se pominju svi komunistički režimi u evropskim državama nakon WW2.
Što će reći da sigurno da ta jurisdikcija njega obuhvata.
Inače na primer ja ne mislim da je Josip Broz bio prozapadni političar. Balansirao je, ali da je bio pro-NATO ja ne vidim.
Konkretno nakon Staljinove smrti on zaokreće i priklanja se SSSR:
1) Pomagao i prodavao oružje Severnom Vijetnamu
2) Imao korektne odnose sa Severnom Korejom
3) Podržavao je Kubu i SSSR u Kubanskoj krizi. Ovo je ubedljivo najveće
4) Dočekao Fidela Kastra i Če Gevaru kao najveće državnike iako su zvanično označeni kao teroristi i najveći neprijatelji od strane SAD
5) Stao na stranu Palestine i Egipta, a protiv Izraela u Šestodnevnom ratu 1967,god. I nije samo ni osudio već je uveo sankcije Izraelu. Nije mala stvar
6) Pomagao sve komunističke revolucionarne terorističke grupe u Latinskoj Americi, Africi, Indokini. A protiv kojih su se borili Amerikanci itd.
7) Bio u vrlo dobrim odnosima sa Gadafijem čija tajna služba je obarala američke i francuske civilne avione i takođe finansirala brojne marks-lenjinističke terorističke revolucionarne grupacije
Jeste da je sad moderno da Tito i SFRJ budu neki kosmopolitski prozapadni brend, ali ako pogledamo istoriju mnogo je on bio bliže Brežnjevu nego Reganu.