dete "samo" u bolnici

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Normalno.Lezao sam kao petogodisnjak sam u bolnici, nakon otvorenog preloma ruke. Secam se kako su mi svi titrali itd. Ma nisam hteo kuci da idem. :mrgreen:

ma nije ni ovaj moj hteo kući :zcepanje:
tamo ima "nove" igračke i jedna devojčica koja se juče ceo dan i danas zabavljala sa njim
ima i zabavište sa igračkama i knjigama
a sve to za njega bilo novo i interesantno
inače, meda je imao rascepanu njušku a on hteo da ga nosi kući:zcepanje:
moj sin je imao 9 godina i bila sam sa njim 5 dana u bolnici.....naravno da su me pustili jer je trebalo strazariti i nocu i danju, jer su terapije bile na 3 sata a 3 dana je imao kiseonicnu masku.....nocu sam skakala da mu je stavljam i podesavala protok.....bas bi sestrica to radila....ali, ako je dete samostalnije i ako nije tesko bolesno (a koliko vidim iz teksta, nije) ne viidm razlog da ce biti trauma.....

e u boldovanom je poenta:ok:

da ne zaboravim da zahvalim svima koji su mi pružili podršku, bilo na temi, bilo preko reputacija, sve to mi baš znači

ništa....sad Bane mora strogo da miruje, ne sme ni po sobi da šeta, ni u wc, nego u nošu...sve to da bi mu što pre prošlo
a već se povlači
i moram da pratim dal ima vidljivih tragova krvi u mokraći i stolici

e sad kako ćemo da izvedemo strogo mirovanje nem pojma

Zaglavio ti Joca u bolnici dok si bila sama sa decom?:dash:
Pa što si uopšte postavila temu, to je sasvim druga priča.
Naravno da ne možeš drugo dete ostaviti samo kući. Kako si se uopšte snašla za tu drugu noć što si provela u bolnici? Ko ti je čuvao Baneta?:think:

Zaglavio ti Joca u bolnici dok si bila sama sa decom?:dash:
Pa što si uopšte postavila temu, to je sasvim druga priča.
Naravno da ne možeš drugo dete ostaviti samo kući. Kako si se uopšte snašla za tu drugu noć što si provela u bolnici? Ko ti je čuvao Baneta?:think:

Bane je zaglavio bolnicu u bolnici
kad sa shvatila da još sa pregleda kod specijaliste nećemo završiti dok Joca ne dođe kući zvala sam mamu jednog Jocinog druga iz razreda da Joca bude kod nje dok ja ne dođem
e kad smo Jovan i ja uveče došli kući, druga komšinica koja živi u stanu do nas dođe i kaže (čula nas da ulazimo u stan) : pa gde si ti ceo dan dogovorile se da pijemo kafu ovo ono,
ja kad sam joj ispričala o čemu se radi, ona se sama ponudila da čuva Jovana sve dokle treba
i tako
hvala i mami druga iz razreda i komšinici do neba, jer su uskočile kad mi je baš trebalo

a muž dolazi danas kući,ranije, al šta će mi sad ? :lol: al dobro ko bi znao....

bez uvrede...ali razlozi koje sinavela, po meni, nisu dovoljni da bih ja ostavila samo dijete
Ja sam imala slučaj da sam uz manje dijete ostala, ali jedva, htjela sam se tući tamo sa sestrama...nezamislivo mi je bilo da ga ostavim samog, bio je mali , a kod kuće drugo, još manje
ali, zna se šta je prioritet

U razvijenim zemljama je najstrozije zabranjeno da se dete ostavlja samo u bolnici. Kada bi ste lekarima pomenuli samo da zelite dete da ostavite samo , licno bi oni pozvali socijalnu sluzbu i tuzili vas. Eto toliko...vi razmislite gde smo mi ko drzava a gde su razvijene zemlje i ciji je sistem bolji.

Poslednja izmena:
a šta ti podrazumevaš pod "samo" dete u bonici?
a jel dete samo i u školi?

inače, Bane je dobro, povlači se to crvenilo polako ali sigurno, muž ga je odveo sad na kontrolu
kaže dr da je dobro, još nismo dobili otusnu listu, jer treba ponovo na kontrolu u petak
i terapija "strogo mirovanje"

U NS ne dozvoljavaju da majka ostane u bolnici sa detetom ako dete ne sisa, čak i ako sisa a ima više od godinu dana, ne puštaju majku da prenoći sa detetom. Sada mi to izgleda strašno, ali sećam se da sam imala 6 godina kada sam provela desetak dana u bolnici i uopšte mi nije smetalo što sam spavala "sama", tako da Vexy, ne brini, dobro je njemu, mnogo bolje nego tebi kad razmišljaš.
A kako se on oseća, ima neku terapiju ?

Od kad? Ne mozes da koristis bolnicke usluge tipa lezaj, hranu... ali ti ne zabranjuju da ostanes uz dete koliko sam ja upoznata. Bar je to moje iskustvo a evo i komsinica je sad izasla sa malim ima sedam god i bila je sa njim u sobi.

Od kad? Ne mozes da koristis bolnicke usluge tipa lezaj, hranu... ali ti ne zabranjuju da ostanes uz dete koliko sam ja upoznata. Bar je to moje iskustvo a evo i komsinica je sad izasla sa malim ima sedam god i bila je sa njim u sobi.

Nije moje lično iskustvo, ali pre pola godine iskustvo žene jednoipogodišnjeg deteta koje je još i sisalo. Mogla je da bude ceo dan sa njim ali noću je morala da izađe iz bolnice da bi ujutru od 5 već mogla da uđe. Sad, ako je ona nešto slagala, onda sam i ja, ali znam da joj je bilo mnogo teško.

Ja tek sad videh ovu temu.
Drago mi je da je mališa dobro, samo da ozdravi, a za mirovanje... snaći ćete se :)
Dete samo u bolnici... zavisi, ne može se, tj. ja ne mogu izreći neki stav koji bi važio univerzalno. Dete je i sa godinu i sa osam i sa 12, zar ne? Ako nije teško bolesno, tipa ako je samo na nekim ispitivanjima, bez temperature, bolova i drugih groznih stvari, a pri tome je već veliko i pristaje da ostane bez mame, ne vidim razlog zašto nebi ostalo. Za malu dečicu je već druga stvar, kao i za veću, ali teže bolesnu.
Ne, nije to jednostavno pitanje, ima situacija i situacija.

e ljudi, hvala vam puno na podršci, nemate pojma koliko znači
a i ja sam se prepala više nego što situacija zaslužuje
crvenilo se i dalje povlači, osim nekoliko crvenih tačkica,koje se sasušuju čovek ne bi znao da je dete na bolničkom lečenju---i to samo da bi se pratilo stanje jer ako se pogorša, može izazavati trajne posledice na bubrege i creva
kod kuće smo,mada se dete vodi kao da je u bolnici, tamo je zdr, knižica u petak je naredena kontrola
i sve što treba je da---miruje i da ne jede slatkiše (na tome je dr naroito insistirala...da ne jede hemijske prerađevine i sl.

raylog zbog kog sam otvorila temu je taj što sam zaista u nedoumici
naravno da ne mogu da spavam, vidi koliko ima sati :eek:
ne spavam od pola 5
nabrojala sam samo jedan razlog
ima ih još
treba doneti stvari, treba i mama da se istušira i opere kosu :mrgreen:
noćas ću biti tamo

on se ne oseća loše
ostavili su na na "istraživanju" da vide zašto mu se javljaju crvene tačkice na nogama, a nisu boginje
za to vreme on normalno trči, jede...sve...ne bi mi palo na pamet da je bolestan da nije tih tačkica
otišli smo u dispanzer na običan pregled, završili u bolnici ;roll:

...i ti si našla u koju crkvu da se krstiš!!!

P.S. Zar ne vidiš-koliko žena-toliko ćudi! Ako si do sad bila u nedoumici, tek posle isčitavanja ovih postova-postaćeš sluđena...Neki su prikriveno optužujući i igraju na kartu griže savesti...A istina je da se deca mnogo bolje i brže prilagode novonastaloj situaciji.Problem je uvek u (nama) roditeljima...

Želim brz oporavak tvom sinu (znam o čemu se radi posto profesionalno prvo odem na pdf Zdravlje...)...

hvala, Marina
ali sada, kad smo kod kuće, kad sam se malo ohladila, sigurna sam da sam u datoj, konkretnoj situaciji postupila i više nego ispravno
zbog svega: zato što se dete dobro oseća, nema bolove i sl, nema temperaturu
zato što je bane po karakteru vrlo samostalan, često me je i kao beba terao od sebe kad se igrao (hteo je sam da se igra) i sl, ali je vrlo rano sa godinu i dva-tri meseca nije dozvoljavao da ga ja hranim nego je hteo sam, kasnije baš mi nije dozvoljavao da ga oblačim nego je hteo sam...itd....pa tako i ovaj put sam bila dosta sigurna da će on dobro tamo snaći i bez mene
pored toga, tu je bilo i starije dete koje je bi kod kuće bilo samo, tj koje je bilo po komšiluku

ipak bilo mi je malo žao, ali sam osećala i trunku nesigurnosti

temu na forumu sam otvorila očekujući svakakve odgovore
dobro sam i prošla ;)

hvala, Marina
ali sada, kad smo kod kuće, kad sam se malo ohladila, sigurna sam da sam u datoj, konkretnoj situaciji postupila i više nego ispravno
zbog svega: zato što se dete dobro oseća, nema bolove i sl, nema temperaturu
zato što je bane po karakteru vrlo samostalan, često me je i kao beba terao od sebe kad se igrao (hteo je sam da se igra) i sl, ali je vrlo rano sa godinu i dva-tri meseca nije dozvoljavao da ga ja hranim nego je hteo sam, kasnije baš mi nije dozvoljavao da ga oblačim nego je hteo sam...itd....pa tako i ovaj put sam bila dosta sigurna da će on dobro tamo snaći i bez mene
pored toga, tu je bilo i starije dete koje je bi kod kuće bilo samo, tj koje je bilo po komšiluku

ipak bilo mi je malo žao, ali sam osećala i trunku nesigurnosti

temu na forumu sam otvorila očekujući svakakve odgovore
dobro sam i prošla ;)

E, pa to boldovano je bitno. Jel on bio saglasan da ostane sam, jel sposoban, samostalan, osposobljen... pa čemu panika? :) Lično, uvek sam za to da se detetu dozvoli sve ono što može samo ( molim ne ići u ekstreme, nisam rekla da sam popravlja auto ili loži vatru ;) ). Pazi, ne poznajem, naravno, tvoje dete, ali sve mi se čini da bi ga degradirala da si insistirala da ostaneš, na neki način sigurno bi. Naravno, nije bio u nekom težem stanju, bez povišene temperature, bez terapije na pola sata dan-noć, bez bolova... ma dete ti je osposobljeno super za svoj uzrast i to je samo plus za njega. :ok: I za tebe, naravno. :)
Brzo izlečenje mu želim, od sveg srca i samo neka nastavi da bude takav mali-veliki hrabriša! :heart:

Back