dete "samo" u bolnici

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.725
Moj Bane (6 god) jutros ostao u bolnici i tamo će "sam" da prespava noć
"sam" znači bez mame i tate, naravno ima dežurna sestra
mada, imala sam pravo da ostanem sa njim noćas
ipak došla sam kući, jer imam obaveze i prema starijem detetu--pregledati domaći, spremiti ga ujutru za školu

Kakva su vaša iskustva?
da li je neko ostavljao dete ovako u bolnici da spava "samo"? kako se dete snašlo i prihvatilo sve to?

imam utisak da je Bane prihvatio to bolje nego što sam očekivala...
lepo je jeo, igrao se, (tamo imaju opremljenu sobu sa igračkama) i zaspao, ja sam posle došla kući....

ipak došla sam kući, jer imam obaveze i prema starijem detetu--pregledati domaći, spremiti ga ujutru za školu

Kakva su vaša iskustva?
da li je neko ostavljao dete ovako u bolnici da spava "samo"? kako se dete snašlo i prihvatilo sve to?

lepo je jeo, igrao se, (tamo imaju opremljenu sobu sa igračkama) i zaspao, ja sam posle došla kući....

Mislim da je sad bolesno dete prioritet i sve kad ovo starije ne bi otislo uopste sutradan u skolu ostala bih sa mladjim, ali to ne znaci niti tvrdim da je ispravan stav, jednostravno kazem sta bih ja uradila.

Nemam iskustvo ostavljanja samog deteta u bolnici. Moj mlađi sin kada je imao 6 godina, u stvari 7, rođendan smo proslavili u bolnici, imao je kamen u bubregu, i morao je da ostane u bolnici. Prvo su nam rekli da će ostati sam, ali sam im ja objasnila da će to biti kontraproduktivno, i nekako su se smilovali i pustili me da ostanem. Bili smo deset dana, i iz ove perspektive mi se čini da bi bio pogrešan korak ostaviti ga samog. Prosto, neophodno je bilo da budem uz njega. Krevet nisam imala, spavala sam na stolici, ili nekako zajedno s njim u krevetu.

Mislim da je sad bolesno dete prioritet i sve kad ovo starije ne bi otislo uopste sutradan u skolu ostala bih sa mladjim, ali to ne znaci niti tvrdim da je ispravan stav, jednostravno kazem sta bih ja uradila.
Tako bih i ja uradila:)
Sve zavisi od roditelja,neki su fleksibilniji sto deci moze i da koristi da bi bili samostalniji....
Bane je zaspao dok je majka bila,sta ako se probudi,vidi nema mame?????Kako ce ga smiriti ta njemu nepoznata lica????:think:

Mislim da dosta zavisi od toga kakvo je dete, a i razlog zbog kog je u bolnici.

Moje dete nije bilo u stanju da ostane samo, jer je bio jako vezan za mene, i uopšte ne mogu da zamislim kako bi izgledao taj njegov samostalan boravak u bolnici, a i tok bolesti je bio takav da sam mu bila baš potrebna.

U NS ne dozvoljavaju da majka ostane u bolnici sa detetom ako dete ne sisa, čak i ako sisa a ima više od godinu dana, ne puštaju majku da prenoći sa detetom. Sada mi to izgleda strašno, ali sećam se da sam imala 6 godina kada sam provela desetak dana u bolnici i uopšte mi nije smetalo što sam spavala "sama", tako da Vexy, ne brini, dobro je njemu, mnogo bolje nego tebi kad razmišljaš.
A kako se on oseća, ima neku terapiju ?

Ja sam sa mojim sinom vise puta ostajala u bolnici. Ne bi me izbacili ni vezanu... Zavrsio je jednom i na intenzivnoj...samo sam utrcala sa njim i ostala (na stolici) sve dok je bio tamo.
Teske su to stvari i svako razlicito reaguje u takvim situacijama. Sto naravno zavisi i od razloga zasto je dete u bolnici.
Bitno je da se sve dobro zavrsi i sto pre ode u zaborav.
Ved, ljubi Baneta i nek sto pre dodje kuci! :)

Ja sam kao mali (6 godina) lezao sam u bolnici zbog operacije krajnika,tada nije bilo dozvoljeno da majka ostane sa detetom u bolnici.Uh,bilo je strasno.
Pre par godina jedan od mojih sinova je trebao da ostane i oni su sami predlozili da moja zena ostane sa malim u bolnici,sto smo i uradili.Ustvari,ja sam bio spreman da platim da ona ostane sa njim ako nije mogo drugacije,ali ga ne bi ni ostavljao samog u bolnici nego bih ga vodio gde je to moguce.Naravno o drugom sinu sam ja brinuo i resena stvar.
Izvini,ne znam kakva je situcaija kod tebe ali POGRESILA SI,nisi smela samog da ga ostavljas pa makar gorelo sve oko tebe,dete je najprece a posebno treba da si pored njega kada je bolesno.
Jos jednom se izvinjavam ali to je moje misljenje.

U NS ne dozvoljavaju da majka ostane u bolnici sa detetom ako dete ne sisa, čak i ako sisa a ima više od godinu dana, ne puštaju majku da prenoći sa detetom. Sada mi to izgleda strašno, ali sećam se da sam imala 6 godina kada sam provela desetak dana u bolnici i uopšte mi nije smetalo što sam spavala "sama", tako da Vexy, ne brini, dobro je njemu, mnogo bolje nego tebi kad razmišljaš.
A kako se on oseća, ima neku terapiju ?

Ovo je istina, ali zato što nemaju dovoljno kreveta ni za bolesnu decu, a kamoli za majke. Majke koje pristanu da spavaju na stolici, mogu da ostanu. Postoji izniman slučaj kad hara neka zaraza, onda NIKAKOne daju majkama da ostaju preko noći. Ovo znam iz iskustva moje dve snajke.
Jednoj je zapala zaraza pa je nisu pustili da ostane preko noći i sećam se da smo i mi iz šireg kruga porodice bili pod stresom što smo ostavili samo dete.

Da je moje dete MORALO da ostane samo ja verovatno ne bih preživela tu noć. Meni to zvuči strašno iako možda realno nema nekog naročitog osnova za to. Ali pomisao da mi se bolesno dete probudi u sred noći i da me doziva, a mene nema, mene odmah tera u plač.:sad2:

Moje misljenje je da bi trebala da budes u bolnici , za drugo dete angazuj tatu ili nekoga od poverenja ...donesi mu neke njegove postaljine i case i sredstvo za dezinfekciju , magazine stripove , bojanke igracke stagod i mislim da ce mu prijati da zna da si ti tu da se staras za njega. Neke viceve i sale da vreme protekne sto pozitivnije.
Neznam kako mogu majkama da zabrane u bolnicu po statistikama bolnice vec imaju visoki broj infekcija ... ko ce bolje da se brine o detetnu nego njegova mama...
Da mi neko kaze da ne mogu da budem pored svog deteta kada je u bolnici pppff volela bih da vidim kako bi me izbacili....

Mоје дете је било само у болници 7 дана са непуне 4 године. Тада мајкама није био дозвољен боравак у болници тако да је то било неминовно. :(
Много већи проблем од емотивног је било, рецимо, туширање, прање руку (није могла сама да дохвати лавабо), брисање гузе....:sad2: Срећом, била је тамо једна девојчица, Лирија, Циганчица од 14 година, веома фина, симпатична и одговорна, која је моју ћерку пригрлила као нека мама, бринула се о њој, помагала јој око тих ствари и тако...:) Сваки пут сам и тој девојчици доносила поклоне када бих дошла у посету. Тим старијим девојчицама је импоновало да се брину о мањој деци, то им је била забава, а нама велика помоћ...:)
После су ме, преко дебеле везе, примили, тако да сам провела са њом још 5 дана и била сам једина мама у целој дечијој болници, тако да су све те ствари спале на мене. Сва деца су се качила мени за руке и звала ме ''мама'', тражили да им помажем, да се играмс а њима и да их држим у крилу... Нисам стизала да се бавим својим дететом...:confused:
Две године касније могла су и маме да буду у болници са децом. 10 дана сам спавала на столици у комплет одећи. Али, добро, све то иде у рок службе...;)

Moje misljenje je da bi trebala da budes u bolnici , za drugo dete angazuj tatu ili nekoga od poverenja ...donesi mu neke njegove postaljine i case i sredstvo za dezinfekciju , magazine stripove , bojanke igracke stagod i mislim da ce mu prijati da zna da si ti tu da se staras za njega. Neke viceve i sale da vreme protekne sto pozitivnije.
Neznam kako mogu majkama da zabrane u bolnicu po statistikama bolnice vec imaju visoki broj infekcija ... ko ce bolje da se brine o detetnu nego njegova mama...
Da mi neko kaze da ne mogu da budem pored svog deteta kada je u bolnici pppff volela bih da vidim kako bi me izbacili....

Хех, има свашта по болницама...
Кад је моја ћерка оперисала крајнике, нека мама је шоу правила што њен син треба да се оперише. Падала у несвест, хистерисала кад су јој сина донели из операционе сале....више је она намучила и особље и пацијенте него то дете. Мислим да је њена паника била само терет том детету и да би се само лакше изборило са операцијом и боравком у болници.

И не, не мислим да је Вед погрешила.
Па ваљда она боље познаје своје дете од нас, зна његове навике потребе, способности и зрелост.
Нису сва деца иста.
Уосталом, једном их морамо пустити саме...
Не знам зашто се мајке често бусају тиме да не би могле без своје деце ни дана, као ни деца без њих. То није баш за дику...:confused:

Kakva su vaša iskustva?

Ја сам 1988. год., са 6 година лежала на Институту за мајку и дете месец дана.

Свој деци су ту биле маме, само моје није било, чак ни да ме обиђе више од 2-3 пута недељно и ако смо живели и живимо у Бг-у.:lol:
Преко дана сам се држала некако, а кад падне мрак, куку и леле. Срећа па сам собу делила са неком девојчицом од 14 година која ме је свако вече тешила и причала ми бајке.
Ја своје дете сигурно нећу оставити да буде само у болници.

Не знам зашто се мајке често бусају тиме да не би могле без своје деце ни дана, као ни деца без њих. То није баш за дику...:confused:

Nije isto ostaviti samo zdravo i bolesno dete. Moj mlađi sin, čim ga nešto boli, odmah se privija uz mene i ne odvaja se. Verovatno se tako oseća zaštićenije i sigurnije.
Stariji od 5 godina izigrava heroja i neće da ga tetošim kad je bolestan, ali kad padne noć, redovno izgubi "hrabrost" i plače i doziva me.
Mislim da je za bolesno dete majka najbolji lek. Ona pruža osećaj sigurnosti i topline i dete lakše podnosi bolest. Ionako znamo da je autosugestija najvažnija, a detetu je majka najpotrebnija da izdrži.

I pričamo o maloj deci. Ta deca inače osećaju nesigurnost u nepoznatoj sredini, pogotovo ako nema poznatih osoba. I onda još na sve to dete bolesno. Samo mu još fali da ga i majka napusti.

Priznajem da ja možda preuveličavam. Ali sam i napisala da bi meni stalno pred očima bilo moje uplakano dete kako me doziva. Koliko god to nije za diku.

Ок. Знам шта причаш, али нису сва деца иста.
Ако се Вед тако договорила са сином, и он то прихватио - онда је све ок.:)

Кад је моја ћерка имала 11-12 година, није хтела ни да чује да останем са њом у болници у Београду! Рекла је да би то било блам да мама буде са њом! :lol: Лежала је тамо недељу дана, а ја сам долазила сваки други дан. Била је сва важна и поносна на себе што је сама, без маме.;)

Naravno da je ok. Njih dvoje očito imaju takav odnos, možda i zdraviji od ovog koji ja imam sa mojim klincima.
Verovatno oni osete da sam ja u panici kad su bolesni, pa se onda i oni tu nekako "raspilave".
U svakom slučaju, u ovoj priči sam ja "plačipička" jer ne mogu da ne budem pored bolesnog deteta i da ga nadgledam.:rumenko:

bratova djevojcica je bila u bolnici prije par mjeseci..visoka temp ali se zadesila subota pa je ostala sub/ned i ned na ponedeljak.

sa 2.5 god nije dozvoljeno roditeljima da ostaju.

digli smo na noge sve da puste snaju i na kraju uspjeli.

vjerovato je tvoj djecak hrabar i samostalniji od svojih vrsnjaka, meni je samo ostro zazvucao razlog zbog kojeg nisi ostala sa mladjim.

radije nek stariji propusti dan skole nego mladji da bude sam. :( po meni neprocjenjivo je manja steta.
mali je iapk, meni je tuzno, imam osjecaj da je uplasen :(

raylog zbog kog sam otvorila temu je taj što sam zaista u nedoumici
naravno da ne mogu da spavam, vidi koliko ima sati :eek:
ne spavam od pola 5
nabrojala sam samo jedan razlog
ima ih još
treba doneti stvari, treba i mama da se istušira i opere kosu :mrgreen:
noćas ću biti tamo

on se ne oseća loše
ostavili su na na "istraživanju" da vide zašto mu se javljaju crvene tačkice na nogama, a nisu boginje
za to vreme on normalno trči, jede...sve...ne bi mi palo na pamet da je bolestan da nije tih tačkica
otišli smo u dispanzer na običan pregled, završili u bolnici ;roll:

Back