gost 222551
Domaćin
- Poruka
- 4.779
Dete pije mleko ujutru i uvece na flasicu tako je valda naviklo otkud znam......
Cokoladicu ju je nudila da vidi da li se to protivi rucku ili svom jelu.... normalno sad opet nista samo mleko je popila i to je sve do sad od jutros.....
Da dete je ne debelo debelo ali bucmasto i samo je 1011 dana zivela na mleku i mulitivti ali u tom perijodu nije imala niakvu malaksalost..... bila je neumorna kao do i pre...
Jao breee...djete od cetiri godine koristi flasicu jos uvijek?

Da dete je ne debelo debelo ali bucmasto i samo je 1011 dana zivela na mleku i mulitivti
Evo kako bih ja uradila,ne bih djetetu dala ujutro mlijeko,nego bih prvo napravila djetetu normalan dorucak...pa kad se lijepo narucka,e,onda bih ponudila mlijeko,ako bude htjelo...ako ne,ne treba ga bre tjerati.....Zatim,obroci da budu u tacno odredeno vrijeme,znaci dorucak na vrijeme,rucak na vrijeme a tako i vecera....Jer ako djete porucka mlijeko ili neki slatkis izmedu obroka,normalno je da u vrijeme kad bude trebalo da bude rucak nece moci da jede.... Savjetovala bih tvojoj drugarici da mlijeko daje djetetu samo za veceru..ili umjesto vecere...za sad dok dijete ne stekne normalne navike u ishrani...znaci djete treba da jede,bre,a ne da pije mlijeko i multivitu....Rekla bih da tvojoj drugarici treba pomoc oko odgoja djeteta...pa mislim da bih joj eto ti bio od velike pomoci ako uspijes da joj predocis da nije u redu da djete rucka mlijeko na flasicu u 4-toj godini....I vjerujem da ima jos drugih losih navika,osim mlijeka na flasicu,multivite i snickersa.....Djete je hvala Bogu zdravo,ali treba mu stvoriti samo pravilne navike u ishrani i ne tjerati ga da jede...jesce,bre,koliko moze....Vazno je samo da su obroci na vrijeme i da se djetetu sprema normalna ishrana Moram opet da citiram nekoga ko je ovdje ostavio post,vise se i ne sjecam ko je to bio,ali ide ovako nekako - "Roditelj odlucuje KAD i STA ce djete da jede,a djete odlucuje KOLIKO ce da jede" Mislim da to govori sve

Poslednja izmena: