Dete mi se zalepilo za los primer!

Tesko da detetu odraslom u NORMALNIM higijenskim uslovima moze prijati stroka!To je ipak privilegija primitivnih,glupih i mentalno obolelih ljudi.MIslim da nije cast biti strokav!

a ja...mislim da vas dvije ne znate...engleski
nije mi rpoblem da prevedem...
clanak se odnosi na vezu izmedju najcescih ljudskih parazita
i astme...alergijske i slicnih oboljenja...
meni je bio zanimljiv jer mi je sestra asmaticar...
i ide u prilog tvrdnji da od malo stroke nista ne boli, ali zato
od previse...cistoce...oce i pamet da strada...:roll:

Nisu los primer zato sto su siromasni vec nacin na koji dolaze do nekih stvarcica koje im "zivot znace"a to podrzumeva trista drangulija u konterjneru a malo hrane.Pogledaj oko sebe,hrana se sve manje baca i tesko je proceprkati koricu budjavog hleba.Oni uglavnom rove i traze nesto sto nema veze nisacim osim djubretom.Biti siromasan nije greh niti se toga treba stideti ali dostojanstvo covek mora da ima kao i licnu higijenu a za to nisu potrebne velike pare.

naprotiv, hrana se strasno puno baca...vise nego ikada
umjesto da se da tamo gdje jest neophodna
a ovu tiradu o nedostatku licne higijene kod sirotinje pricaj nekom drugom

ne znam sta...da djecu nije zdravo drzati pod staklenim zvonom...
ili da joj od malo...stroke nece ama bas nista biti...?
mogu one biti tvoje princeze ili sta god oces...al ovakvo pros.eravanje
ne moze biti zdravo...ni za koga pa ni za...princeze...:roll:

Ja sam tebi odgovorila sa postovanjem
Ne znam odakle tebi pravo da mi kazes da se proseravam:eek:
Moje princeze su naglasene kao MOJE i ne verujem da bilo koja majka
misli drugacije.Koga je zmija ujela on se i gustera plasi:rtfm:
Osnovnu ili normalnu stroku "prihvatam" .
Ne patim od cistih rucica ,moja unuka se igra u pesku sto je vecini zabranjeno.
Ali imam vlazne maramice da joj te rucice obrisem:mazi:
Kanto prevrtace mogu da prihvatim ako su stariji i traze sirovine ok.
Ali da vode decu sa sobom i ubacuju ih u kontejner:evil::roll:TO NE!!!!
I sad ja treba da tolerisem i odobravam njihovo ponasanje:think:
Znam da dete nije krivo ali ja nisam majka Tereza da spasavam svako dete.
Proslo je kroz moju kucu razno-razne dece i sva su bila ispostovana.
Svako je dobio savet ili pomoc ako im je trebala.:zag:
Ali ja sam sada baba i imam drugu odgovornost.
A to je da moja cerka ne brine dok je na poslu kako ja vodim racuna
o njenom detetu:heart:Za njeno dete njena rec je zakon a ne moja.
To se zove poverenje:hvala:

Iščitah temu i "naučih" da su siromašni loši ljudi i da smrde, ne kupaju se, prenose kojekakve zarazne bolesti, a ko zna možda umeju i da ujedaju....:roll: Pride su i prosti, neobrazovani, psuju, i naravno neadekvatno su društvo za princeze i ostale upišulje na zrnu pasulja (il je bio kukuruz, ah da....bio je grašak...al bez bečke šnicle).

I zato upozorenje svim roditeljima, baba, dedama, stričevima, strinama i ostalim "starateljima"... činite sve što možete da udaljite vašu decu od takvih, jer čim se 5minuta poigraju sa, pupu, ne daj bože, cigančetom ili detetom čiji je otac alkoholičar a majka mentalno obolela, događa se neverovatna promena..vaše dete postaje Bananamen, neee, postaje aždaja sa šest glava i sve će da vas pojede....

Deca ne znaju za klasne, rasne, nacionalne ili verske razlike. Nauče ih odrasli. Pa se posle pitamo odakle mržnja i ratovi....:roll:

Zar nije lakše umesto zabrana, primiti tu "problematičnu" ( u stvari zapostavljenu, namučenu i nedovoljno voljenu) devojčicu u svoj dom, nahraniti je, pružiti joj mrvu pažnje, omogućiti joj da uči sa tvojom ćerkom, pa možda pod vašim uticajem ona poboljša svoj uspeh u školi......i počne pristojnije da se ponaša......
Deci je zanimljivo zabranjeno voće. Ako ga učinite svakodnevno dostupnim, gubi čar.

Pile:bye:
Vodi ih svojoj kuci, kod svoje dece:ok:
Samo je pitanje dali bi ti to dozvolili njihovi roditelji:zper:
Napenaljena sam od "roditelja"zbog jedne glupe vecere.
Preselo mi je za ceo zivot:think:

Eto, o tome i govorim!
Ovde se samo potencira roditelj! Ja sam roditelj, Ja najbolje znam šta je dobro za moje dete, Ja ću detetu da zabranim da se viđa sa tim i tim, Ja smatram, Ja procenjujem, Ja mislim..bla, bla, bla....
Jedni roditelji sklanjaju dete, drugi prave scene, i svima super, osim deci....

Ni u jednom momentu postavljačica nije rekla da je njeno dete popustilo u školi, počelo da psuje ili se agresivno ponaša. Ono je i dalje isto dobro i lepo vaspitano dete iako se od treće godine druži sa tom devojčicom. I u čemu je problem?
A svojoj kući možeš voditi samo svoju decu! Za tuđu najpre tražiš dozvolu roditelja. I ne znam šta si tim glupim i nepotrebnim komentarom htela reći....

Eto, o tome i govorim!
Ovde se samo potencira roditelj! Ja sam roditelj, Ja najbolje znam šta je dobro za moje dete, Ja ću detetu da zabranim da se viđa sa tim i tim, Ja smatram, Ja procenjujem, Ja mislim..bla, bla, bla....

Ni u jednom momentu postavljačica nije rekla da je njeno dete popustilo u školi, počelo da psuje ili se agresivno ponaša. Ono je i dalje isto dobro i lepo vaspitano dete iako se od treće godine druži sa tom devojčicom. I u čemu je problem?
A svojoj kući možeš voditi samo svoju decu! Za tuđu najpre tražiš dozvolu roditelja. I ne znam šta si tim glupim i nepotrebnim komentarom htela reći....

i?
sta je tu pogresno?

zena jos pita za misljenja u vezi sa tim...

sigurno ne zna komsija kakcvao je vase dete i sta mu je potrebno...pri tom ne mislim na one ljude koji trendove i komplekse stavljaju na detetov racun...

da pritom obracaju paznju i slusaju i prate dete...naravno da znaju sat mu je potrebno...missim...:eek:

Eto, o tome i govorim!

Pa ti nazva nasu decu upisulje,zrno graska i tako to...:eek:
Pa ti rece da ih vodimo kuci i nahranimo...???:dontunderstand:
Ako smatras da je ova tema glupa imas MOC pa je zakljucaj.
Svako ima pravo na svoje misljenje.
Pa ako prozoves sve sa kojima ne delis svoje misljnje onda je bolje da ne komentarises.
Jer su za nas roditelje pogotovu zenske dece nasa deca PRINCEZE
Nemam zelju da se raspravljam sa tobom.:roll:
Vecina je ovde da bi se posavetovala ili razmenila neka iskustva.
Valjda je ovaj forum tome namenjen .
Ili je moderatorova poslednja i vi ste uvek u" pravu":worth:

i?
sta je tu pogresno?

zena jos pita za misljenja u vezi sa tim...

sigurno ne zna komsija kakcvao je vase dete i sta mu je potrebno...pri tom ne mislim na one ljude koji trendove i komplekse stavljaju na detetov racun...

da pritom obracaju paznju i slusaju i prate dete...naravno da znaju sat mu je potrebno...missim...:eek:

Tačno tako! A detetu je potrebno i da ima prijatelja, i da tog prijatelja sam odabere.....
Ne kažem da treba podržati druženje sa "lošom" decom ali teško da dete od 7 godina može biti tooliko loše. I sama postavljačica teme kaže da devojčica nije loša već prosto odrasta u nezdravim uslovima. I niko je ne kontroliše, usmerava, uči.....
Uz to, već sam to rekla, nigde se ne navodi da je ćerka popustila u školi ili psuje i bije se sa drugom decom, pod uticajem svoje drugarice....naprotiv, i dalje je fino dete i dobar đak.
I u čemu je onda problem?

I nije me iznervirao uvodni post. Žena želi najbolje za svoje dete. Ok, njeno dete, njena stvar. Može sa njim da radi šta želi, ali su mi odvratni postovi u kojima se "biti siromašan" izjednačava sa "biti loš čovek"......

Pa ti nazva nasu decu upisulje,zrno graska i tako to...:eek:
Pa ti rece da ih vodimo kuci i nahranimo...???:dontunderstand:
Ako smatras da je ova tema glupa imas MOC pa je zakljucaj.
Svako ima pravo na svoje misljenje.
Pa ako prozoves sve sa kojima ne delis svoje misljnje onda je bolje da ne komentarises.
Jer su za nas roditelje pogotovu zenske dece nasa deca PRINCEZE
Nemam zelju da se raspravljam sa tobom.:roll:
Vecina je ovde da bi se posavetovala ili razmenila neka iskustva.
Valjda je ovaj forum tome namenjen .
Ili je moderatorova poslednja i vi ste uvek u" pravu":worth:

Uh, uh.....to da li sam moderator ili ne ima veze sa temom na koji način?:roll:

Namerno si izbegla suštinu mog prethodnog posta: ne osuditi, niti okrenuti glavu, već pomoći. Ovde ne postoji konkretan problem. A uz malo volje i ljubavi može se toj devojčici ulepšati život....
A većina je u fazonu "zabrani detetu da se druži sa njom", "ne treba dozvoliti da se dete druži sa ološima"..itd....Po kom kriterujumu je ta druga devojčica loša? Osim što nema dobre roditelje?

A ti si prva počela sa princezama i onima koje to nisu, tj. ne zavređuju da princeze dodirnu jer mogu da im prenesu neku boleštinu....

Ja sam tebi odgovorila sa postovanjem
Ne znam odakle tebi pravo da mi kazes da se proseravam:eek:
Moje princeze su naglasene kao MOJE i ne verujem da bilo koja majka
misli drugacije.Koga je zmija ujela on se i gustera plasi:rtfm:
Osnovnu ili normalnu stroku "prihvatam" .
Ne patim od cistih rucica ,moja unuka se igra u pesku sto je vecini zabranjeno.
Ali imam vlazne maramice da joj te rucice obrisem:mazi:
Kanto prevrtace mogu da prihvatim ako su stariji i traze sirovine ok.
Ali da vode decu sa sobom i ubacuju ih u kontejner:evil::roll:TO NE!!!!
I sad ja treba da tolerisem i odobravam njihovo ponasanje:think:
Znam da dete nije krivo ali ja nisam majka Tereza da spasavam svako dete.
Proslo je kroz moju kucu razno-razne dece i sva su bila ispostovana.
Svako je dobio savet ili pomoc ako im je trebala.:zag:
Ali ja sam sada baba i imam drugu odgovornost.
A to je da moja cerka ne brine dok je na poslu kako ja vodim racuna
o njenom detetu:heart:Za njeno dete njena rec je zakon a ne moja.
To se zove poverenje:hvala:

da...mislila bih drukcije...tj. mislim drukcije i postupat cu...drukcije.
no, i moja majka je...drukcija od npr tebe...pa tako nikog ne zovemo "kantoprevrtaci"....
sreca moja...pa nismo princeze...:bljak:

Poslednja izmena:
:dash: Toliko istomisljenika je zastrasujuce. Zar je moguce da imamo toliko "prosveceni" pogled na odgoj i vaspitanje dece?:sad2:
Kao drustvo, imamo odgovornost i za te "siromasne", labilne roditelje, a de ne pomiljem malu devojcicu; zar je tesko posvetiti malo vremena tom "losem" detetu i videti sta se u toj "dusi" krije.
Svako...malo dete ili odrasla osoba, ima potrebu za paznjom, ljubavlju...to tako malo kosta a tako puno moze doneti :) Razgovor i malo posvecenog vremena moze puno "svetlosti" doneti i jednom i drugom detetu.
Tuzno je posmatrati pojedine poglede forumasa koji su tako daleko od neceg sto bih nazvao "ljudskim" a jos dalje od pedagoskog.:eek:
Ta mala, "nevaspitana i bezobrazna" curica je zeljna paznje i ljubavi, njena "nesreca" lezi u tome da je rodjena u takvoj familiji, ali ista prava i paznju zasluzuje kao i svako drugo dete na ovoj planeti i isto toliko je "princeza" kao i druge...princeze.:rumenko:

Iščitah temu i "naučih" da su siromašni loši ljudi i da smrde, ne kupaju se, prenose kojekakve zarazne bolesti, a ko zna možda umeju i da ujedaju....:roll: Pride su i prosti, neobrazovani, psuju, i naravno neadekvatno su društvo za princeze i ostale upišulje na zrnu pasulja (il je bio kukuruz, ah da....bio je grašak...al bez bečke šnicle).

I zato upozorenje svim roditeljima, baba, dedama, stričevima, strinama i ostalim "starateljima"... činite sve što možete da udaljite vašu decu od takvih, jer čim se 5minuta poigraju sa, pupu, ne daj bože, cigančetom ili detetom čiji je otac alkoholičar a majka mentalno obolela, događa se neverovatna promena..vaše dete postaje Bananamen, neee, postaje aždaja sa šest glava i sve će da vas pojede....

Deca ne znaju za klasne, rasne, nacionalne ili verske razlike. Nauče ih odrasli. Pa se posle pitamo odakle mržnja i ratovi....:roll:

Zar nije lakše umesto zabrana, primiti tu "problematičnu" ( u stvari zapostavljenu, namučenu i nedovoljno voljenu) devojčicu u svoj dom, nahraniti je, pružiti joj mrvu pažnje, omogućiti joj da uči sa tvojom ćerkom, pa možda pod vašim uticajem ona poboljša svoj uspeh u školi......i počne pristojnije da se ponaša......
Deci je zanimljivo zabranjeno voće. Ako ga učinite svakodnevno dostupnim, gubi čar.

Moje дете је било у болници у соби са једним таквим дететом. Нисам тражила да је преместе у другу собу размишљајући управо тако као ти, мада је мала своје зелене слинце размазивала рукама где год стигне, пентрала се по туђим креветима и лежала на њима... Али, када је моја ћерка изашла из болнице у којој је лечена од упале плућа, морала сам да је лечим од глиста и вашака које је је запатила од те девојчице. (Девојчица је тамо лечена и од глиста, а вашке смо добили и сви у кући...)
Е, па, ја сам мајка својој деци и бринем о њима, и све и да хоћу - не могу да будем мајка туђој деци, и ако је у интересу здравља мог детета да не буде у контакту са неким ко га може заразити - онда ми је здравље мог детета важније од свег алтруизма.....

Poslednja izmena:
Zao mi je sto se ovde vodi polemika oko nekih stvari koje su kristalno jasne.Koliko sam mogla da procitam vecina ucesnika na ovoj temi se slaze da se u zivotu ipak treba pridrzavati nekih normi.Niko od nas nije pomenuo da je izricito i obavezno iskljuciti pojedine slucajeve iz nasih zivota.Niko nije pomenuo da je biti siromasan=biti glup i lud vec da je populacija ljudi koji nisu u stanju da brinu o svojoj licnoj higijeni po meni definitivno nepozeljna u mom okruzenju.U prilici sam da primetim i ljude koji rade u drzavnim ustanovama po kancelarijama/kao npr u mom preduzecu/a nemaju adekvatne higijenske navike.To podrazumeva pusenje u drustvu nepusaca,bacanje pikavaca po podu,strokavu i flekavu odecu,ostavljanje toaleta za sobom u katastrofalnom stanju itd.
Moja namera nije bila da o tome govorim i tema je otisla u potpuno drugom smeru jer su pojedinci dali sebi za pravo da mesaju babe i zabe.
Kao sto sam rekla u naslovu teme.Moje dete se vezalo za nekoga za koga ja smatram da nije adekvatno drustvo ne zbog svoje porodice vec zbog njegovog ponasanja.Dakle,ako dete raste u porodici kakvu ima doticna devojcica o kojoj sam govorila nije u stanju da nauci mngo bolje.Sticajem okolnosti nisam odusevljena da moje dete vremenom poprimi kodekse ponasanja tog deteta.Nisam fanatik koji ce naci hiljade mana toj devocici vec s punim pravom i odgovornoscu se brinem za svoje dete.Nisam rekla da cu joj zabraniti da se druzi s njom niti da cu je korenito izcupati iz zivota svog deteta vec sam samo potrazila savet kako na najbezbolniji nacin da usmerim svoje dete da ima granicu u obozavanju takvog deteta.Naravno da nemam nameru da prevaspitavam tudju decu niti mi je to namera bila postavkom ove teme vec da se nekako prilagodim na prisustvo takvog deteta u zivotu svog deteta i da na najbezbolniji nacin svom detetu predocim moguce komplikacije pri druzenju.Znaci samo sam zelela da razmenim iskustva sa VAMA jer je svako iskustvo znacajno i moze mi pomoci pri vaspitavanju svog deteta.Zahvaljujem svima koji "cuju"o cemu govorim a "onim drugima"skrecem paznju na to da je ruzno stavljati svoje reci drugima u usta.

Moje дете је било у болници у соби са једним таквим дететом. Нисам тражила да је преместе у другу собу размишљајући управо тако као ти, мада је мала своје зелене слинце размазивала рукама где год стигне, пентрала се по туђим креветима и лежала на њима... Али, када је моја ћерка изашла из болнице у којој је лечена од упале плућа, морала сам да је лечим од глиста и вашака које је је запатила од те девојчице. (Девојчица је тамо лечена и од глиста, а вашке смо добили и сви у кући...)
Е, па, ја сам мајка својој деци и бринем о њима, и све и да хоћу - не могу да будем мајка туђој деци, и ако је у интересу здравља мог детета да не буде у контакту са неким ко га може заразити - онда ми је здравље мог детета важније од свег алтруизма.....

Vraga i Ludopile...eto konkretnog primera pa sta vi mislite o tome?Bas me zanima da li cete i u ovom slucaju imati razumevanja za "kontejnerase"i prozivati nas ostale da smo diskriminatori!!!
Vidis Helen...slazem se sa svim sto si rekla i zao mi je sto se to dogodilo tvom detetu a moglo je da se izbegne adekvatnom organizacijom nadleznih u toj bolnici.Upravo su to neke stvari o kojima ja govorim izmedju redova da smo nemocni u nekim segmentima zivota ma koliko mi bili svesni lose situacije.

Deca su cudo!Trenutno radim na decijem odeljenju i ocu da se udavim od ljubavi i topline kojom me ispunjavaju.Ljubim ih slinave ,zamazane,ukakane,a oni sa onim svojim bespomocnim okicama cice,smeju se, placu i pokusavaju da se izbore sa zivotom koji ih je osinuo na samom startu.
Ne mogu da vam opsiem koji je osecaj kad jadno malo od bolesti deformisano bice place jer je doslo u nepoznatu sredinu iz druge isto takve nepoznate sredine(bolnice),a onda posle dva,pet ili 75 dana prestane da place jer sam uspela da ga prilagodim.
Usta i grlo ne osecam.Volim fado i Dejvida Guetu ali mi je glavni hit"Imala sam lutku,zvala mi se Mica,sinoc joj se desilo pala sa kolica......." :orkestar:
Moji dvoje su tinejdzeri i 90% njihovih postupaka mi ne prijaju,ali se trudim da ih postujem,da postujem njihov izbor.
Moj mentor kaze"Dete je odrastao covek samo mu fali iskustvo",a to je ono sto im mi ne mozemo dati,moraju sami.
Razumem,brigu roditelja nista na ovom svetu nije normalnije od brige za potomstvo,ali u svemu treba naci meru,jer kroz zivotne krize i faze prolazimo sami,roditelji su tu da nas saslusaju.Nemojte ziveti u iluziji da nam je uloga znacajnija,svako na kraju uradi onako kako misli da treba imao 7 ili 77 godina.
Setite se sebe i sve ce vam biti jasno.......

Vraga i Ludopile...eto konkretnog primera pa sta vi mislite o tome?Bas me zanima da li cete i u ovom slucaju imati razumevanja za "kontejnerase"i prozivati nas ostale da smo diskriminatori!!!
Vidis Helen...slazem se sa svim sto si rekla i zao mi je sto se to dogodilo tvom detetu a moglo je da se izbegne adekvatnom organizacijom nadleznih u toj bolnici.Upravo su to neke stvari o kojima ja govorim izmedju redova da smo nemocni u nekim segmentima zivota ma koliko mi bili svesni lose situacije.

u je...strasnog li...primjera
ko da gliste nije mogla pokupiti bilo gdje od igralista do neoprane jagode...
a vaske poput npr. moje sestre u vrticu...od...djeteta dobrostojecih roditelja...
da ne pominjemo da su i gliste i vaske terminalne...
jeste...koliko god se vi..."trudili" nista osim kucne verzije biosfere 2 nece vam odraditi...poso...:zcepanje:

i da se ne lazemo vise;
iz moje perspektive - puna si predrasuda i neznanja
te mi je tvoj...strah... donekle, razumljiv, ali ne i...probavljiv
tj. educiraj se malo, bice... lakse i tebi i djeci.

Ali naravno dete je krivo.

Tesko da detetu odraslom u NORMALNIM higijenskim uslovima moze prijati stroka!To je ipak privilegija primitivnih,glupih i mentalno obolelih ljudi.MIslim da nije cast biti strokav!

Molim Vas da obratite paznju na recnik i ponasanje!Mentalno retardirane osobe u mom okruzenju su cista,topla i neiskvarena ljudska bica cija se umiljatost i dobrota ne da iskazati recima.
Mislim da ako ovo govorite vasem detetu ono ima problem u kuci,a ne van nje.

Smatram da greska lezi u razmisljanju i "debelim" predrasudama koje svako od nas ima.
Tesko je biti objektivan a jos teze neke, nama usadjene "poglede", preskociti.:(
Problem (po meni) lezi iskljucivo u drustvu i egoizmu koji smo "izgradili" u modernoj borbi "za preziveti" :sad2:
Pored najbolje zelje, mnoge komentare ne mogu razumeti, nesto sto se zove ljudskost, postovanje tudje licnosti, se vec dugo izgubilo iz nas...:dontunderstand: Hodajuci kroz zivot i misliti da smo samo mi tu (i nasi najblizi) nikada nije vodilo dobrom...odgovornost svakoga od nas je za sebe i svog "bliznjega" jedini put...opstem dobru... i mom detetu !

Ja bih rekao da je ta mala simpatija tvog sina. Ti kao svaka zla svekrva 'oces da rastavis golupcice :) Jos si pride uskogruda i puna predrasuda. Sirota klinka nije kriva sto ima takve roditelje, a to sto druga deca redjaju petice i uce jezike ne znaci da su dobri, naprotiv, ima tu mnogo malih govnara i govnarki (govorim iz svog iskustva iz detinjstva). Umesto sto diskriminises devojcicu, bolje reci sinu da je pozove kuci, pa neka zajedno uce i druze se, uz to ce ti biti sve vreme pred ocima. I ne bih rekao da mala provodi dane na ulici jer tako voli vec se sklanja od blesavih roditelja.

Bravo, taman sam razmisljala kako da svoje misli predocim u takav tekst i nadjoh da je neko to vec napisao!!!!!!! :super::worth::cmok2:

i da se ne lazemo vise;
iz moje perspektive - puna si predrasuda i neznanja
te mi je tvoj...strah... donekle, razumljiv, ali ne i...probavljiv
tj. educiraj se malo, bice... lakse i tebi i djeci.

''Predrasude, neznanje, strah, educiraj se biće ti lakše...''

'ej, pa ovo si sve i meni rekla na onoj temi o psima :D
A sad vidim da i drugi prolaze kroz isti teror kao i ja, iako, možda, ali samo možda, nisi najbolje shvatila šta su ti na ovoj temi htjeli reći :mrgreen:
(opet kažem, možda, ali samo možda, znači minimalni postotak da nisi najbolje shvatila tj. da možda, mooooožda, ali ozbiljno samo, samo i samo moooožda...nisi u pravu što si im zalijepila etiketu :rumenko:)

''Predrasude, neznanje, strah, educiraj se biće ti lakše...''

'ej, pa ovo si sve i meni rekla na onoj temi o psima :D
A sad vidim da i drugi prolaze kroz isti teror kao i ja, iako, možda, ali samo možda, nisi najbolje shvatila šta su ti na ovoj temi htjeli reći :mrgreen:
(opet kažem, možda, ali samo možda, znači minimalni postotak da nisi najbolje shvatila tj. da možda, mooooožda, ali ozbiljno samo, samo i samo moooožda...nisi u pravu što im zalijepi etiketu :rumenko:)

bojim se da je ipak veca vjerojatnoca da ste...slicni...
ne cini mene to radosnom, ipak mi dijelimo ovaj...virtuelni prostor. :confused:

bojim se da je ipak veca vjerojatnoca da ste...slicni...
ne cini mene to radosnom, ipak mi dijelimo ovaj...virtuelni prostor. :confused:

Ma nije valjda da i ja svojoj djeci ne dam da se druže sa nekom drugom djecom koja su, eto, iz ne baš najsrećnijih porodica? :confused:

Istina, ja nemam djecu, ali neće valjda to predstavljati problem da mi lupiš etiketu ''pun predrasuda'' i po ovom pitanju? :mrgreen:

Ali naravno dete je krivo.

Нико није рекао да је дететова кривица што има вашке и глисте и што их је пренело на друге... :roll:
Али, верујем да сваки одговорни родитељ размишља прво о здрављу свог детета, па тек онда о некаквој ''неправди'' према другој деци.
И не само родитељ, ДУЖНОСТ васпитача и учитеља је децу која могу заразити другу децу - пошаљу кући и одвоје од остатка колектива!
На сваком дечијем вртићу пише да се не примају болесна деца! је ли то дискриминација према њима?:roll:
Сваки учитељ или васпитач има право (и обавезу) да вашљиво дете (дете које константно има вашке, а таквих, веруј ми, има) пошаље кући јер нема право да константно угрожава здравље друге деце!!! Такође, сваки учитељ има право (и обавезу) да не прими на наставу дете које је јако прљаво и смрдљиво. Нико нема право да угрожава здравље других, а сиромаштво није изговор за нехигијену!!! :rtfm:

Back