Dete ima temperaturu 7 dana bez prestanka?

Tufer nikako, parce gaze…
Ja imam tupfere od gaze, na takve sam i mislila.
IMG_20220424_004827.jpg

Kupi apotekarski alkohol i masiraj dete po grudima,nogama,rukama i celu.Ako temperatura raste,treba da tusirate bebu sa veoma mlekom vodom.Treba da nabavite projno brasno i domacu komovicu,nikako kupocnu i da sastavite projno brasno sa komovicom i da stavljte bebi na tabane,da dobro uvezete neki krpama i da dete tako prespava.tako bar tri veceri i trebalo bi temperatura da spadne.Posle obavezno otidjite kod lekara da date deciju mokracu,moguce je da ima upalu mokracnih kanala.To se cesto desava bebama.
Ne sme rakija na bebu, samo obicna voda. Opasna je rakija da decja koza ne upije.

Ne sme rakija na bebu, samo obicna voda. Opasna je rakija da decja koza ne upije.
Nije komovica sa projnim brasnom,na tbane.Izvlaci temperaturu 100%.Kada sme apotekarski alkohol da se masira,ovo je bezazlenije,a pomaze.Ne bi pisao da to nisam radio sa svojom decom.Starija cera imala bakterije u mokraci i nije pomogao ni jedan lek.samo je plakala,jer ke to bolelo.Onda mi covek u ambulanti kaze za njegovog dedu,da ima domacu komovicu,da nabavim projno brasno i da samesam,stavim na tabane,pa da dete obuje carape.samo je jednu noc prenocila i temperatura je spala i sutradan dete veselo.Stavljali smo joj jos par veceri i sve je bilo u redu.medjutim kada je mokrila na nosi,uvek je po malo plakala.Nije vise imala temperaturu,ali je bolelo.Odvedemo je kod nekog starijeg privatnog pedijatra.kada smo mu objasnili,prepisao jo je neki antibiotik.Posle 2 dana dete zaboravilo i na bolove,svo veselo i nasmejano.desavalo jos jse kasnije jos par puta,ali smo znali za lek i cimjoj damo odmah joj bude bolje.posle nije nikada imala problema.

Poslednja izmena:
Nije komovica sa projnim brasnom,na tbane.Izvlaci temperaturu 100%.Kada sme apotekarski alkohol da se masira,ovo je bezazlenije,a pomaze.Ne bi pisao da to nisam radio sa svojom decom.Starija cera imala bakterije u mokraci i nije pomogao ni jedan lek.samo je plakala,jer ke to bolelo.Onda mi covek u ambulanti kaze za njegovog dedu,da ima domacu komovicu,da nabavim projno brasno i da samesam,stavim na tabane,pa da dete obuje carape.samo je jednu noc prenocila i temperatura je spala i sutradan dete veselo.Stavljali smo joj jos par veceri i sve je bilo u redu.medjutim kada je mokrila na nosi,uvek je po malo plakala.Nije vise imala temperaturu,ali je bolelo.Odvedemo je kod nekog starijeg privatnog pedijatra.kada smo mu objasnili,prepisao jo je neki antibiotik.Posle 2 dana dete zaboravilo i na bolove,svo veselo i nasmejano.desavalo jos jse kasnije jos par puta,ali smo znali za lek i cimjoj damo odmah joj bude bolje.posle nije nikada imala problema.
Ne znam kako je sa devojčicama, moji su nekoliko puta imali problem sa gnojnom upalom grla.
Sada je način lečenja malo drugačiji u odnosu na pre.
Nekada se Andol preporučivao za snižavanje temperature.
Odavno je izbačen iz upotrebe, sada se propisuje Paracetamol, Brufen, često u kombinaciji.
Ti imaš dobro iskustvo sa starim pedijatrom koji je na osnovu anamneze propisao lek.
Kod nas nema šanse da bi dete dobilo lek bez biohemijske analize urina i obaveznog antibiograma.
Nemam iskustva sa projinim brašnom i rakijom, verujem da pomaže.
Uvek sam se oslanjala na savete lekara i preporuke.

Back