Dete i kako ga zdravo cuvati

Poruka
4.292
1. 100% odraslih stanovnika zna kako se prave deca, ali 99,9% ne zna kako se stvaraju ljudi.

2. Psihičko blagostanje majke koja vodi brigu o detetu jeste najveći zadatak za oca. Tata je taj čija je obaveza da rešava probleme s rodbinom i komšijama.

3. Srećno dete je pre svega dete koje je zdravo, a tek potom dete koje ume da čita i svira violinu.

4. Srećno dete je dete koje ima i mamu i tatu, koji pak imaju vremena ne samo da vole dete nego da vole jedno drugo.

5. Ni veliki broj ni dobar glas pedijatara neće rešiti zdravstvene probleme deteta. To je nemoguće pre svega zato što njegovo zdravlje u daleko većoj meri zavisi od mame i tate nego od svih pedijatara zajedno.

6. Dete nikom ništa nije dužno.

7. Dete nije za nista krivo.

8. Lično, kada mi dolaze roditelji bolešljive dece, često savetujem da nabave psa. Zato što je pas realan razlog da natera roditelje da dva puta dnevno izvedu i dete u šetnju.

9. Ako je vaše dete cele godine bilo bolešljivo, ako nije trčalo, odlazak na selo (možda svega 30 km od grada raste šuma i teče reka), može imati bolji učinak na njegovo zdravlje nego letovanje na Sredozemnom moru, pa neka je i hotel s pet zvezdica.

10. Dete i treba baš takvo da bude – mršavo i aktivno.

11. Siguran sam u to da se većina dece rađa zdrava, ali da im zdravlje narušavaju… roditelji i medicinski radnici.

12. Kada se rodi beba – čovečji mladunac – ona je biološko stvorenje isto kao vuče, meče, prase… Zato je osnovni zadatak u prvoj etapi života da se držimo biologije da bismo kasnije prešli na razvoj sociologije.

13. Suština i ideologija jednokratnih pelena sastoji se u sledećem: detetu pelene nisu potrebne! Nego su potrebne majci!

14. Sreća i zdravlje porodice su najvažniji. Porodica treba da se ponaša ne shodno interesima deteta već shodno interesima porodice. Ja ne mogu da zamislim da moje dete dobije čokoladu i da je ne podeli na četiri dela.

15. Što je najvažnije: ti nisi centar svemira. Mi kao porodica – to je centar svemira. Dobri ljudi uvek, svuda i prema svima su dobri. Podeli sve dobro: raspoloženje, hranu, stvari. Ne kukaj.

Poslednja izmena:
Sto ne bi mama ako ima 100 kila a tata 50 i jaca je od njega moze da isece drvo i iscupa volu rep, dok tata ne moze fali mu misicne mase i ne moze da prebije komsiju koji je jaci od njega i hoce da mu uzme pola metra uz ogradu, dok mama moze komsije sisama da samara?

Jbt,da nemaš ti Raziju Mujanović za ženu?
razija.jpg

Tema ti je dobra, ali je krenula u pogresnom pravcu i vec su pocele prijave (i to opravdane). Ja je nisam odnah zakljucala, nego sam joj ostavila sansu. Ako diskusija bude kvalitena, ostaje, to nije niakav problem. Molila bih te da ne delis ljudima epitete napamet.

Tema ti je dobra, ali je krenula u pogresnom pravcu i vec su pocele prijave (i to opravdane). Ja je nisam odnah zakljucala, nego sam joj ostavila sansu. Ako diskusija bude kvalitena, ostaje, to nije niakav problem. Molila bih te da ne delis ljudima epitete napamet.

Brises kako hoces epa to je odlika ljudi koji nemaju obzira prema drugima a dalje to je odlika zlih i brutalnih ljudi koji sebe postavljaju iznad svih. Ko tebi daje pravo da skracujes i brises moje reci i recenice? U principu si slaba licnost jer slabe licnosti kad nemaju argumente na opravdane optuzbe posezu za ubijanjem i prebijanje. To sto silujes nase misli i napisane reci je tvoj znak siledzijstva.

pa meni vecina iz uvodnog posta zvuci ok
vecina..ne ono sa psom...onaj ko dete ne vodi napolje,nece ni psa...evo moje komsije uce psa da vrsi nuzdu na terasi i ne setaju ga...jos je doduse stene ali i moj pas je bio stene pa sam ga izvodila
pas treba da se uzme da deca rastu uz njega jer je to dobro za njihov psihicki i fizicki razvoj

al ok
ne znam sad nista,mala me nocu urnise i vise ne mogu ni da mislim

meni se cini da je stavka dva malo :whistling:
tata treba da resava probleme sa rodbinom i komsijama. hm
prvo, ne znam zasto se podrazumeva da svi imaju probleme sa rodbinom i komsijama, a drugo sto se tice tata, (bar vecine koju ja poznajem) vise vazi vic kada dete pita mamu:
-mama, ima li tata svoje mamu i tatu?
-ima sine.
-a zasto ga onda mi cuvamo? :lol:

meni se cini da je stavka dva malo :whistling:
tata treba da resava probleme sa rodbinom i komsijama. hm
prvo, ne znam zasto se podrazumeva da svi imaju probleme sa rodbinom i komsijama, a drugo sto se tice tata, (bar vecine koju ja poznajem) vise vazi vic kada dete pita mamu:
-mama, ima li tata svoje mamu i tatu?
-ima sine.
-a zasto ga onda mi cuvamo? :lol:
da stavka dva je isto malo onako heheheh
al iskreno,ja kad sam se porodila sa starijom,isli su mi na nerve i rekla sam mu da im kaze da me se okanu da im ne bih iskopala oci :lol:
bili su brate mili bas dosadni neki od njih

- - - - - - - - - -

Iskompleksirani SLABIC koji sprovodi volju nad slabijma.Sto me pokusas na nekome svog kalibra?Polomio bi te kao cackalicu.

slazem se

pa meni vecina iz uvodnog posta zvuci ok
vecina..ne ono sa psom...onaj ko dete ne vodi napolje,nece ni psa...evo moje komsije uce psa da vrsi nuzdu na terasi i ne setaju ga...jos je doduse stene ali i moj pas je bio stene pa sam ga izvodila
pas treba da se uzme da deca rastu uz njega jer je to dobro za njihov psihicki i fizicki razvoj

al ok
ne znam sad nista,mala me nocu urnise i vise ne mogu ni da mislim

Ma. ja sam to ukapirao da deca treba da provode više vremena napolju...u prirodi...što je tačno...

Vlasnici pasa moraju da izvedu psa, ali dete ne moraju.

Nešto od navedenog je čovek u pravu, nešto na sredini, nešto ponavljanje već onog što je rečeno...

rekao bih da ti postavljacu teme nemas decu cim pises pa skoro nebuloze...

evo redom ti komentarisem moj najjace utiske

1. stavka znaci da je ceo svet lood
8. dete nije ni pas ni macka i ne izvodi se napolje vec "se ide napolje da se izigra" a pritom trebalo bi da znas da i odraslima treba bar pola sata dnevno jedne fine setnje...
11. takvi kao ti ako si uopste pedijatar sigurno "narusavaju" decije zdravlje
13. cik da te vidim da peres "svedske" tetra pelene da bi ti se decije dupence radovalo a i da ne sekiras gospodja majku
14. aj da vidim kako ce da deli recimo "zivotinjsko carsvo" koje ima cca 15gr.

pola si u praistoriji evolucije ljudskog roda pola se qrvas sa 21. vekom tj. savremenim modelom funkcionisanja porodice kao osnovne celije drustva...

p.s. odlicno zamisljena tema ali nazalost tvoje poimanje roditeljstva po meni i mom poimanju sta treba kao otac da radim nema dodirnih tacaka,
sto je i dobro jer bi svet bio jako dosadan da nemamo oprecna misljenja ...

2. Psihičko blagostanje majke koja vodi brigu o detetu jeste najveći zadatak za oca. Tata je taj čija je obaveza da rešava probleme s rodbinom i komšijama.

Da li sam ja to dobro razumela ili ti kazes da tata treba da pobije celu rodbinu ili komsiluk da bi mama bila u blagostanju...:confused:

3. Srećno dete je pre svega dete koje je zdravo, a tek potom dete koje ume da čita i svira violinu.

opet meni nije jasno...kakve veze ima detetovo zdravlje sa citanjem i sviranjem violine :lol:

4. Srećno dete je dete koje ima i mamu i tatu, koji pak imaju vremena ne samo da vole dete nego da vole jedno drugo.

pa jeste ali , na zalost, ima dece koje iz ko zna kojih razloga nemaju tatu ili mamu pa su opet srecni, ne bih ja, u ovakvoj tvrdnji, isla bas toliko daleko...

7. Dete nije za nista krivo.

ni za sta

8. Lično, kada mi dolaze roditelji bolešljive dece, često savetujem da nabave psa. Zato što je pas realan razlog da natera roditelje da dva puta dnevno izvedu i dete u šetnju.

primecujem sarkazam :D

9. Ako je vaše dete cele godine bilo bolešljivo, ako nije trčalo, odlazak na selo (možda svega 30 km od grada raste šuma i teče reka), može imati bolji učinak na njegovo zdravlje nego letovanje na Sredozemnom moru, pa neka je i hotel s pet zvezdica.

eh sad...ima se moze se...nije ni to toliko strasno...i opet ne bih preterivala i more mnogo znaci...

10. Dete i treba baš takvo da bude – mršavo i aktivno.

moje dete nije mrsavo al je aktivno....da l treba da se zabrinem? :lol:

11. Siguran sam u to da se većina dece rađa zdrava, ali da im zdravlje narušavaju… roditelji i medicinski radnici.

kazi ko su da ih bijemo :eek:

12. Kada se rodi beba – čovečji mladunac – ona je biološko stvorenje isto kao vuče, meče, prase… Zato je osnovni zadatak u prvoj etapi života da se držimo biologije da bismo kasnije prešli na razvoj sociologije.

a jes vala ja mojem odkad se rodilo tepam pile, mace moje malo :heart:

13. Suština i ideologija jednokratnih pelena sastoji se u sledećem: detetu pelene nisu potrebne! Nego su potrebne majci!

sumnjam da bi majka mogla da navuce jednokratnu pelenu :confused::lol:

14. Sreća i zdravlje porodice su najvažniji. Porodica treba da se ponaša ne shodno interesima deteta već shodno interesima porodice. Ja ne mogu da zamislim da moje dete dobije čokoladu i da je ne podeli na četiri dela.

a to je i kod mene pravilo i parcence ima da se podeli!:ok:

15. Što je najvažnije: ti nisi centar svemira. Mi kao porodica – to je centar svemira. Dobri ljudi uvek, svuda i prema svima su dobri. Podeli sve dobro: raspoloženje, hranu, stvari. Ne kukaj.

Svaka cast ja se bas slatko ismeja :bye:

Mislim da je sa postavkom teme došlo do ozbiljne zabune!
http://depo.ba/clanak/137993/savjet...e-svi-moraju-procitati-kako-se-odgajaju-djeca
Ovo je jedan od izvora,ovih dana ga besomučno dele na svim portalima koji se bave decom i porodicom.
Naime, " Jevgenij Olegovič Komarovski je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih pedijatara na teritoriji bivšeg SSSR-a. Doktor je medicinskih nauka, televizijski voditelj i autor 15 knjiga o djeci."
Rečenice su izvađeni citati iz knjiga i kao takvi istrgnuti iz konteksta. Zašto se postavljač teme prilično nepismeno kiti tuđim perjem ostaje nejasno.
I još važnije- saveti su pisani u doba SSSR-a , pa ako smatrate da se svet od tada nije promenio....

Postovi su obrisani. Molim vas da se ne vredjate medjusobno i da ne govorite omalovazavajuce o bilo kom polu. Nastavite li sa prepucavanjem, tema pod kljuc, a ko zasluzi dobija kaznu. Preterali ste.

Ja nikog nisam vredjao, replikovao sam post "Sta su zene radile u pecinsko doba?" odgovorom - isto sto i danas, pekle meso na vatri. Jesam li uvredio nekog, slagao, vredjao?

Nista od toga, vredjali su mene nakon toga sto tebi nije smetalo da jedva docekas da obrises moj post. Strasna si.

Back