Desnica pobedjuje svuda po EU

Pa to se moglo i predpostaviti.I tamo raste nezaposlenost a samim tim i nezadovoljstvo i šikaniranje "stranaca' a u tome jačaju desna krila.E onda kad dodaš i nacionalni ponos koji svi imaju (osim nas) tj dali je njima bilo bolje pre EU ili sad, pa nezainteresovanost za izlazak na izbore i eto ti kako došlo tako i otišlo..

ma uzeli su oni pelcer sa balkana !!! posijali su korov koji se prenosi i u njhovu bastu,korov kad se rasiri nemoze se iskoreniti siri se i u komsiske njive !!!!

Evropa „zanosi” u desno

Evropa skreće u desno, a konzervativci vode u većini zemalja Evropske unije, pokazuju prve procene rezultata izbora za Evropski parlament, javljaju svetske agencije.

Konzervativne stranke vode za sada u Nemačkoj, Italiji, Francuskoj i Belgiji, dok su u Velikoj Britaniji, Španiji i nekim manjim zemljama desničari u blagoj prednosti ili izjednačeni sa drugim strankama.

Birači u Britaniji, Irskoj, Holandiji i još pet zemalja EU glasali su u poslednja tri dana, dok su se u preostalim zemljama izbori održali u nedelju.

Uprkos tome što su u odnosu na prošle izbore za evropski parlament izgubili 6,3 odsto glasova, konzervativci ostaju najjača snaga među nemačkim stranaka zastupljenim u predsatvničkom telu Evropske unije (EU).

Prema prvim pouzdanim prognozama, konzervativne stranke Hrišćansko-demokrastka unija (CDU) i bavarska Hrišćansko-socijalna unija (CSU) osvojile su 38,2 odsto glasova. Na evropskim izborima 2004. postigle su 44,5 odsto.

Učešće na izborima iznosilo je 42,5 odsto, pola procenta manje nego 2004. godine. To znači da se nisu obistinila strahovanja da će broj građana zainteresovanih za evropske izbore ponovo drastično da opadne.

Austrijska konzervativna partija VP, sa 29,6 odsto glasova imaće najviše poslanika u Evropskom parlamentu, dok su socijal-demokrate iz SP zabeležile pad od deset odsto u odnosu na prethodne evropske izbore iz 2004. kada su imali 33 odsto glasova.

Za razliku od raspoloženja birača u većini zemalja članica EU, prve procene rezultata izbora za Evropski parlament u Grčkoj pokazuju da će konzervativci najverovatnije pretrpeti poraz, dok bi njihovi rivali iz Socijalističke partije mogli da osvoje između 36 i 39 odsto glasova.

Na izborima za Evropski parlament u Sloveniji je do 16 časova na biračka mesta izašlo 19,21 odsto, odnosno 326.471 glasač, što do sada najlošija izlaznost na izborima.

I evropski izbori u Rumuniji održavaju se u znaku malog odziva glasača zato što su građani nezainteresovani i neupućeni u evropske teme.

Izbore za Evropski parlament, na kojima oko 388 miliona Evropljana sa pravom glasa biraju 736 poslanika koji će ih predstavljati u narednih pet godina, prati u većini država slab odziv birača.

Broj poslanika iz zemalja članica određuje se po broju stanovnika. Najviše će ih imati Nemačka - 99, a najmanje Malta - pet.

Francuska, Italija i Velika Britanija imaju po 72 poslanika, Španija i Poljska po 50, Rumunija 33, Holandija 25, a Grčka, Portugal, Belgija, Češka i Mađarska po 22.

Švedska ima 18, Austraija i Bugarska po 17, Danska, Slovačka i Finska po 13, a Irska i Litvanija po 12. Letonija ima osam, Slovenija sedam, a Kipar, Luksemburg i Estonija imaju po šest evroposlanika.

Inauguraciona sednica Evropskog parlamenta u novom sastavu planirana je od 14. do 16. jula u Strazburu. (Beta)

Lol, pa ja i nisam za EU, ne znam odakle ti ta ideja z:D.
Skapirala sam posle jedno dve nedelje informisanja sta bi to tacno znacilo, da u prevodu to znaci da albanski mafijasi mogu da kupe nekretnine u sred terazija (centar BG-a) :mrgreen:.
a posto smo nacija koja bioloski odumire, dok albanci imaju oko 14 promila... Evidentno je sta bi nastalo. To je nesto sto je Seselj jos odavno upozoravao, naravno on je agent mracnih sila i kao takav hoce samo da unisti sve u srbiji :super:

Albanija je u EU?

“Slabo. Izlaznost je jako slaba, na ovom glasačkom mestu je izašlo tek 20 odsto birača a znam da je na državnom niivou situacija još gora”, kazao je predsednik biračkog mesta, Rikardo di Karlo.

Slaba izlaznost znači i veliku verovatnoću da će svoje mesto u evropskom parlamentu prvi put dobiti i pojedine stranke ekstremne desnice, čiji glasači redovno izlaze na izbore.

Podaci o očekivanom odzivu zato su najniži za 30 godina koliko se održavaju izbori za Evropski paralment.

Birališta će biti otvorena do 20 sati, a prvi rezultati iz cele evrope očekuju se par sati kasnije.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=07&nav_category=78&nav_id=364650

Izgleda ljude vise zabole za EU i EU parlament

Ti u evropskom parlametnu rade par dana u godini i dobijaju ogromne plate. Znaju to EU-evropljani... boli ih ćošak da zbog njih izlaze na izbore :mrgreen:

Hoće... ali verovatno, posle Srbije. Ovde su ludi za Albancima, deklarativno :mrgreen:

Pa gle, ako albanija udje u EU, slozices se, to znaci kraj za nas :mrgreen:. (ako smo u EU barem).
A ne bih cak ni rekla da ce posle Srbije da udje.. Najverovatnije ce u isto vreme, ili pa Albanija pre. Jer trenutno vlada u svetu vidjenje kako su oni potlacena manjina :super:. Ai zna se koga podrzava Amerika...

Nema gledanja, nego u fabrike i proizvoditi oružje municiju, šiti uniforme, konzervirati hranu... Svašta će njima da treba u tom ratu, pa bi smo mogli lepo da se ovajdimo.

šta misliš da kada eu nema više armije na kosovu da čejo šiptari da jedejo kebab i gledajo što se desava.

vjerovatno čejo okupirati šumadijo

Pa gle, ako albanija udje u EU, slozices se, to znaci kraj za nas :mrgreen:. (ako smo u EU barem).
A ne bih cak ni rekla da ce posle Srbije da udje.. Najverovatnije ce u isto vreme, ili pa Albanija pre. Jer trenutno vlada u svetu vidjenje kako su oni potlacena manjina :super:. Ai zna se koga podrzava Amerika...

Klintonka, koliko sam ja čula, trenutno podgurkuje Holanđane da promene stav oko srpskog pitanja...
Ako Albanija uđe u EU zašto misliš da će Srbija za njih biti meka? Ima i atraktivnijih lokacija za kupovinu nekretnina.

Kad Evropa jednom stvarno skrene u desno, i kad otera svu muslimaniju i ostale Hrvate u mesto rodjenja, uz njih ce da nagrabuse i raznorazni borci za ljudska prava, homoseksualni aktivisti, anarho-sindikalni feministi i ostala specijalna bica.

Al' ce biti svasta, uf. Tuci ce ih i motkama i ciglama i cipelama i pesnicama. One koje prezive stavice u kaveze da deca gledaju.

We look to the day.

Klintonka, koliko sam ja čula, trenutno podgurkuje Holanđane da promene stav oko srpskog pitanja...
Ako Albanija uđe u EU zašto misliš da će Srbija za njih biti meka? Ima i atraktivnijih lokacija za kupovinu nekretnina.

Za to sto trenutno stanje ej da mi imamo oko 3 puta bolji standard nego oni. Cak i ovako syebani i sve. To je prvi i manji razlog, a drugi i mnogo veci razlog jeste mentalitet albanaca. Oni ce se prosirti kao kuga. Kao sto su se prosirili na kosovo, tako i na jug Srbije, nece se ni tu zaustaviti. A ti vec sada imas neke njihiove "biznismene" koji idu redom i podrzavaju Kosovo, veruj mi podrzavace i ove albance sto se nasele na jug Srbije.
A amerika sada kao nesto navodno menja odnos, iz toga ne znam sta ce biti, ali i dalje daju ogromnu podrsku Kosovu-u prevodu Albaniji. Mada znas i aj sam nesto skepticna da ce EU da prihvati ikada Albaniju u svoje redove, ili kosovo... Zato sto bi to za njih isto na neki nacin bio los potez. Mada jeftina radna snaga uvek treba..

Znači, oni koji obećavaju hleb od 3 dinara svuda gube izbore.
Mi smo onda bili ispred svetskih trendova, pošto kod nas već godinama Nikolić gubi izbore, sa svojim levičarskim programom o hlebu od 3 dinara.

EU ima 500 miliona ljudi i predstavlja najveću ekonomiju sveta. Želim da čestitam nama samima što smo najbolji kontinent svih vremena.

Naravno Belorusija i Rusija se ne svrstavaju u Evropu, to se podrazumeva.

Znači, oni koji obećavaju hleb od 3 dinara svuda gube izbore.
Mi smo onda bili ispred svetskih trendova, pošto kod nas već godinama Nikolić gubi izbore, sa svojim levičarskim programom o hlebu od 3 dinara.

EU ima 500 miliona ljudi i predstavlja najveću ekonomiju sveta. Želim da čestitam nama samima što smo najbolji kontinent svih vremena.

Naravno Belorusija i Rusija se ne svrstavaju u Evropu, to se podrazumeva.

:eek::eek::eek:

Back