Deset hiljada obroka dnevno za najugroženije?

franak

Buduća legenda
Poruka
27.549
Na punktu Narodne kuhinje na Čukarici svakodnevno se podeli oko hiljadu obroka, a na nivou čitavog Beograda oko deset hiljada. Mesečno se za tu namenu izdvoji oko 60 miliona dinara - rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, koja je juče obišla punkt na toj opštini, jedan od devet koji su rekonstruisani tokom ove godine.

Covek ne zna nista o organizovanosti u Srbiji pa postavi temu i onda sazna da nije onako kako misli ili kako pise na tarabi.

Pita mene poznanica iz Nemacke, u vreme poplava, prikupila 50 kamiona pomoci u stvarima u Nemackoj, gde je najkriticnije da salje pomoc.
To je uradila zato sto sam slucajno bio bas na kriticnim tackama. I svi znate da su mediji , novine i TV puno lagali i prikrivali stanje u pocetku.
I ja joj kazem dve stvari, prvo da ne salje kamione ako ne obezbedi voluntere koji ce distribuirati tu pomoc direktno na terenu, 4 za skan terena i 4 za distribuciju, da uvek budu na jednom podrucju, da prihvataju kamione iz Nemacke.

Ona kaze, imate Crveni krst za to....ja kazem, e videces da nista nece stici do bede nego do onih kojima su poplavljene velike kuce.
A za novac cim sam cuo jedan racun, znao sam da ce biti petljavina vlasti sa sredstvima...i da ce da se moljaka za jos od EU da bi se proneverilo kao i svaki fond , drzavni fond.
I sta bi....
Obisla posle slanja 40tak kamiona teren u Srbiji, videla haos medju sirotinjom, nije od onih sto se razocaravaju i odustaju, ali je jasno bilo da joj je tek onda potrebno duplo vise ljudi da obavi posao za najvecu bedu...jer su funkcioneri i poznanici, dobri sa dobrima, pouzimali sve sto su mogli...Nesto od toga ste culi...npr neki faktor u pomoci na terenu pokupio 10 pari gumenih cizama, trebace mu za ribolov...drugi dohvatio paket kabanica, bilo je da i nepoplavljeni uzimali cebad...

Znate kako se sazna da li vas zena vara....Kazes komsinici ..ku.r.v.o jedna i ona ce vama, sta ja ku.r.v.a bolje gledaj sta radi tvoja zena ...bla..bla...bla...
To se nadam da radi franak...

meni je ipak interesantno ono što sekretrka gradska inače nosačica liste svoje stranke, rekla NAJUGROŽENIJI dobijaju obrok

kvalitet obroka se ne pominje, a i što bi?
tamo gde se deru na korisnike najčešće pokupe pola pa daju šoferu da stavi u gepek audija

ali da obrok dobijaju najugroženiji pored ugroženijih i ugroženih me malko navodi na razmišljanje...
slepac, slepčina, sekretaraka

Back