Covek ne zna nista o organizovanosti u Srbiji pa postavi temu i onda sazna da nije onako kako misli ili kako pise na tarabi.
Pita mene poznanica iz Nemacke, u vreme poplava, prikupila 50 kamiona pomoci u stvarima u Nemackoj, gde je najkriticnije da salje pomoc.
To je uradila zato sto sam slucajno bio bas na kriticnim tackama. I svi znate da su mediji , novine i TV puno lagali i prikrivali stanje u pocetku.
I ja joj kazem dve stvari, prvo da ne salje kamione ako ne obezbedi voluntere koji ce distribuirati tu pomoc direktno na terenu, 4 za skan terena i 4 za distribuciju, da uvek budu na jednom podrucju, da prihvataju kamione iz Nemacke.
Ona kaze, imate Crveni krst za to....ja kazem, e videces da nista nece stici do bede nego do onih kojima su poplavljene velike kuce.
A za novac cim sam cuo jedan racun, znao sam da ce biti petljavina vlasti sa sredstvima...i da ce da se moljaka za jos od EU da bi se proneverilo kao i svaki fond , drzavni fond.
I sta bi....
Obisla posle slanja 40tak kamiona teren u Srbiji, videla haos medju sirotinjom, nije od onih sto se razocaravaju i odustaju, ali je jasno bilo da joj je tek onda potrebno duplo vise ljudi da obavi posao za najvecu bedu...jer su funkcioneri i poznanici, dobri sa dobrima, pouzimali sve sto su mogli...Nesto od toga ste culi...npr neki faktor u pomoci na terenu pokupio 10 pari gumenih cizama, trebace mu za ribolov...drugi dohvatio paket kabanica, bilo je da i nepoplavljeni uzimali cebad...
Znate kako se sazna da li vas zena vara....Kazes komsinici ..ku.r.v.o jedna i ona ce vama, sta ja ku.r.v.a bolje gledaj sta radi tvoja zena ...bla..bla...bla...
To se nadam da radi franak...