Dešavanja u Nišu

• Začetnik teme Začetnik teme ledi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rock Marathon u Kumbara baru

Prijavljeno je 46 bendova iz cele Srbije. Program počinje 23. oktobra i u naredna 4 meseca imaćete priliku da u kvalifikacionoj rundi, svake subote, čujete po 3 benda. Glasovi publike odlučuju o 12 najboljih koji ulaze u uži krug. Najbolja dva benda biraju predstavnici sponzora koji su i obezbedili nagrade. Uskoro više detalja i kompletan spisak bendova sa rasporedom nastupa.
Neki od prijavljenih bendova:
1. CRVENI KARTON Kruševac
2. FILTHY CATHOUSE Beograd
3. FURY Vranje
4. ALIAS Niš
5. ANTI-DOTE Pirot
6. STYPTIC Niš
7. ARIA AETERNA Niš
8. CARBON CARTEL Požarevac
9. LORD VAGABOND Beograd
10. PLASTIC SUNDAY Niš
11. EPODOS Niš
12. ATLANTIDA Beograd
13. REPRESSION RELEASE Niš
14. NABLESNOTESNI Knjaževac
15. INCOMPLETE Obrenovac
16. BEZ PANIKE MOLIM Paraćin
17. NEKRSTENI Zaječar
18. IKARUS Beograd
19. TWISTED TALES Kuršumlija
20. RAGE AGAINST THE KOMŠIJE Niš
21. VIRUS Niš
22. PRY Novi Sad
23. EGO Niš
24. DECOKVARITELJI Niš
25. BAD MEMORY Pirot
26. MUDSTONES Niš
27. BOLESNA ŠTENAD Beograd
28. KZP Niš
29. BRAINSICK SPAWNS Niš
30. BITUMEN Niš

Poslednja izmena:
Tribute to Alice in Chains
Kumbarina barutana
Petak, 22.10. od 22:30.
Nakon skoro 3 godine ponovo imate priliku da u Nišu čujete unplugged tribute to AIC, u izvođenju Styptic-a, sa specijalnim gostom Milošem Brankovićem (bek-vokali). Broj mesta je ograničen. Cena ulaznice je 200 RSD.

U subotu počinje već spomenuti ROCK MARATHON, na kome će se predstaviti ukupno 46 benda iz cele Srbije. Ovaj jedinstveni rok događaj u ovom obimu se prvi put organizuje u Nišu a u želji da naš grad bude vraćen na mapu rokerskih gradova na Balkanu. Nastupaće po 3 benda za veče svake subote do kraja februara, kada će se i odluciti o 12 najboljih koji ce proći u drugu rundu. Jedan od bitnih faktora odlučivanja su posetioci, jer će kroz glasanje na kraju svake večeri moći da pomognu svom favoritu. Glasa se isključivo uz kupljenu ulaznicu, koja se po završetku programa ubacuje u kutiju sa nazivom benda koji vam se najvise dopao. Ulaznica će koštati 200 dinara i uz nju se dobija kupon za jedno gratis piće. Prve večeri nastupaju EGO (Niš), BRAINSICK SPAWNS (Niš) i RAGE AGAINS THE KOMŠIJE (Niš), a program do kraja decembra možete pogledati ovde.

Sajam knjiga 2010. odrzace se u hali Cair od 29. novembra do 05. decembra. Bice prisutno oko 70 izdavaca i ocekuje se puno popusta.
Cena ulaznice je 80 dinara, a za grupne karte 50 dinara. Radno vreme od 10-20h svakog dana.

Blaze Bayley, bivši pevač najvećeg heavy metal benda na svetu “Iron Maiden“, nastupiće 27. novembra u Nišu, u klubu SKC-a na Pravnom fakultetu sa početkom od 20h.
Biće ovo treći nastup Bayleya u Srbiji, a prvi na kome će pevač nastupiti sa celim bendom.

Cena karte u pretprodaji je 1050 dinara, a možete ih nabaviti u CD Sound Music Shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), kao i putem Eventim-a.

Bila ja sinoć i super se provela (i istrošila). Mnogo je bolji nego prošle godine. Primaju kartice, bar većina njih. Prosveta rasprodaje knjige budzašto, žao mi prosto. Mono i Manjana ima neku akciju, knjige od 150-250 dinara, Utopija po 100 dinara. Najveći je biser, Zlatni Rusi, Novosti, 1300 dinara komplet od 12 knjiga( koje sam ja plaćala 390 din po komadu, dok su izlazile). E, ubiću se.

TEXTURA
četvrtak, 2. decembar 2010. godine.
klub skc-a na pravnom fakultetu.

ulaz: besplatan. izlaz je uvek: umetnost. sloboda umetničkog izraza.

prvi put u gradu: SLEM, MUZIKA, FOTOGRAFIJA.

poezija bez cenzure. buntovnički duh. neoavangarda. različiti performansi. večne teme i teme svakodnevice.

POETRES - POETa koji izaziva TRESak.

poetski deo su članovi književnog kluba textura, ali i grupa ljudi, čija je zajednička zbirka pesma t*o*r*t*u kroz prozor u pripremi. gosti iz makedonije i kragujevca.
aleksandra stojković, tatjana đukić, ivana matović.
miljan milanović, goran živković, karinos uterus, đoko zdraveski, ivan šopov, aleksandar kitanović.

sveukupni doživljaj upotpuniće autorski bendovi: the dogstar revolution i prinčevi patroni.
specijalni gost - hiphop izvođač: naopak.
hiphop grupa: RAPlika 018.
saksofon: rista trajković

fotografije ustupili:
gala bončić
nevena kragić
dina petrović
goran živković

MOGUĆE UČEŠĆE SVAKOG IZ PUBLIKE!

Bila ja sinoć i super se provela (i istrošila). Mnogo je bolji nego prošle godine. Primaju kartice, bar većina njih. Prosveta rasprodaje knjige budzašto, žao mi prosto. Mono i Manjana ima neku akciju, knjige od 150-250 dinara, Utopija po 100 dinara. Najveći je biser, Zlatni Rusi, Novosti, 1300 dinara komplet od 12 knjiga( koje sam ja plaćala 390 din po komadu, dok su izlazile). E, ubiću se.

bila i ja juche...
zalosno je koliko mali broj ljudi videh...
od LOM-a nisam mogla da se odvojim...

uzeh selindzera - lovac u zitu, flavio rigonat prevod :super: bukovskog i fante-a

jel se tripujem ili je bilo previshe knjiga o hitleru? :eek:
msm... da l' mi je samo on upadao u ochi jer se inache zanimam za njegovu lichnost ili.. :think:

VASIL HADŽIMANOV BAND
Klub Vavilon
25. decembra 2010. od 22h

Cena karte u pretprodaji je 400 dinara.
Prodajna mesta: Happy House (Kalča), CD Sound (podzemni prolaz), bilijar klub Atlantis i klub Vavilon.

Koncert Darka Rundeka održaće se u ponedeljak, 20. decembra 2010. u 20:30 u velikoj sali Doma Vojske. Ulaznice su u prodaji po ceni od 1000 dinara za parter i 900 za balkon i to u Happy House-u, CD Sound-u i Energy music shop-u.

Vidimo se tamo! :bye:

Back