Dermatologija

..postoji li alergija na hladnocu?
..moj sin ima 8 godina i od kako je zahladnelo svakodnevno dolazi iz shkole
ili iz parka sa crvenim pechatima po obrazima i rukama..
..pechati izgledaju kao ujedi od komarca, ima ih podosta,
crveni su i jasno ogranicheno naduveni, ne svrbe i nestaju u roku od 10-ak minuta od kad udje u kucu..
..treba li da se ispita ovo?
..inache, nije mu se nishta slichno pojavljivalo do sada..

Dok se oni prepucavaju , ja cu da vam odgovorim

Postoji ta alergija , a znam, jer je moja cerka imala kad je bila mala , tj bas u tom nekom dobu je i dobila a nestala je sama od sebe negde sa 11 godina .
Javlja se obicno kad sa hladnog spoljnog vazduha se udje u toplu prostoriju i naravno da je intenzivnija zimi kad padne sneg i budu nize temperature .Iz nekog razloga , alergolozi kazu da su deca sa svetlim tenom i ocima podloznija toj vrsti alergije . U to vreme su me samo setali po lekarima i pricali da je to nedovoljno ispitana grana medicine :think:
U isto vreme joj se javila drasticna alergija na acetil salicilnu kiselinu ( tj aspirini ...etc), i to je vec bio ''kermes'', spasavanje za 15 minuta --tako da smo to izbacili za navek iz upotrebe .
Ova hladno -toplo alergija prolazi kako organizam ojacava , nema razloga da se nesto previse brinete ,treba da ide i na rekreativne nastave zimi , i najnormalnije ponasa a opet nije lose imati i neki odgovarajuci antihistamic u kuci sa kojim treba VRLO OBAZRIVO iz drugih razloga o kojima ne bi javno, da me ne bi doktori kritikovali sto zalazim na njihovu teritoriju .:bye:

..hvala, iva.. :)
..moj sin ima odredjenu sklonost alergijskom reagovanju,
kao beba, izmedju prve i druge godine, imao je neku vrstu astmatichnog bronhitisa
koji je u par navrata zahtevao uvodjenje spalmotila..
..nisu preporucheni, pa ni radjeni alergo testovi, a napadi su prestali sa nashim preseljenjem iz pretrpanog,
relativno starog stana u novi, pa predpostavljam da je okidach bila (neunishtiva :roll: ) kucna prashina..
..nije rastao pod staklenim zvonom, od pune tri godine ishao je u vrtic,
na zimovanja sa vrticem i slichno, bez ikakvih manifestacija preosetljivosti bilo koje vrste..
..u porodici imamo, sa obe strane, ljude sa bronhijalnom astmom koja je nestajala
tek u pubertetu, tako da sam ja bila jako zadovoljna shto smo se toga reshili relativno rano..

..ima svetao ten, ali lako crni i nikad ne gori na suncu, plavu kosu ali tamne ochi..
..pechati se javljaju dok je napolju, na hladnom, ne svrbe i nestaju bez traga za desetak minuta
na toplom..nismo (niti je bilo potrebe, niti bismo) uvodili ikakvu terapiju na svoju ruku..
..razmishljali smo da ga odvedemo na pregled, dok je josh zima i lako ih je izazvati,
ali s obzirom da mu ne prave nikakav problem (osim mozda privremenog estetskog :lol: )
nisam sigurna da li je to neophodno..iz vasheg iskustva mi se chini da naslucujem odgovor.. :)
..hvala josh jednom..

zdravo drugari
Citam ove postove i vidim da su neki zadovoljni melageninom
ja ga koristim od septembra i nista se ne desava
i ono sto se desavalo je bila izgleda moja pusta zelja...
tako da cu ja najverovatnije odustati posto nema svrhe
ja sam vise onaj tip koji bi trebalo da nadje nacin da izbeli onaj preostali deo koze koji ima pigmenta, nego da se trudi da vrati ono sto je izgubljeno
Ja imam 27 godina i pomirila sam se odavno sa flekama, a imam i jako svetao ten pa se i ne vidi toliko (doduse, leti se mazem onim zastitinim faktorom za bebe svaki put kad izadjem iz kuce)
ali ne treba da se sad rastuzite zbog toga. Ja sam se najvise plasila hocu li naci decka (o cemu li mi devojke razmisljamo) pa mi moja baka rekla "Onaj ko te bude voleo, volece te i sarenu" :klap:
Tako da nema veze, samo opusteno...
to su samo fleke, ne umire se od toga.

Kod djevojcice su se pojavile na tjemenu promjene,najprije jedna, koja je izgledala poput svjetlijeg mladeza,a nakon par mjeseci druge dvije. Vremenom je rasla i mijenjala oblik,te vise licila na bradavicu,cak su se na njoj pojavljivale i ranice... Odstranjena je hirurski, i patohistoloski nalaz je pokazao da je u pitanju MUSCULUM CONTAGIOSUM.
Kako je u pitanju virusna promjena,koja joj se vec prosirila na dva mjesta,takodje na tjemenu, a opet i rastu,zanima me koji je najbezbolniji,i najmanje stresan nacin da se uklone.
Djevojcica ima 2 godine,i prvi put joj promjena otklonjena hirurski,velicime 13x8 mm(a ove postojece su za sada manje),pod lokalnom anestezijom...
Uglavnom nimalo prijatno iskustvo ni za nas odrasle,a posebno za nju.Koji je najlaksi put?

Unaprijed zahvalna...

Ima li kakvih novosti sa koriscenjem Melagenina?
Kod mene se nista ne desava, krositim ga oko mesec ipo i ne vidim nikakve pomake, potrebno je jos da bi se videli neki rezultati
AC Milan, poslao sam ti pwt pre par dana...
Pozz svima i srecno

Kod djevojcice su se pojavile na tjemenu promjene,najprije jedna, koja je izgledala poput svjetlijeg mladeza,a nakon par mjeseci druge dvije. Vremenom je rasla i mijenjala oblik,te vise licila na bradavicu,cak su se na njoj pojavljivale i ranice... Odstranjena je hirurski, i patohistoloski nalaz je pokazao da je u pitanju MUSCULUM CONTAGIOSUM.
Kako je u pitanju virusna promjena,koja joj se vec prosirila na dva mjesta,takodje na tjemenu, a opet i rastu,zanima me koji je najbezbolniji,i najmanje stresan nacin da se uklone.
Djevojcica ima 2 godine,i prvi put joj promjena otklonjena hirurski,velicime 13x8 mm(a ove postojece su za sada manje),pod lokalnom anestezijom...
Uglavnom nimalo prijatno iskustvo ni za nas odrasle,a posebno za nju.Koji je najlaksi put?

Unaprijed zahvalna...
Molluscum contagiosum...izazivac je POX virus...to se,ako je to to,inace ne skida hirurski vec mi dermatolozi to radimo..obicnom kiretom..malo krvari pa stane..nista strasno..skida se i tecnim azotom ili radio talasima..a kada se skine nekim od tih nacina mazite kremu ..........,to je imunomodulator.......................maze se 3x nedeljno 1x dnevno ukupno 2 meseca..da se nikada vise ne vrati...nadam se da ste skapirali...:ok:

Poslednja izmena od moderatora:
Evo i mene posle duze pauze.
Vodila sam cerku kod profesora na kontrolu i on je rekla bih izuzetno zadovoljan. Prognoze su da ce do kraja sledeceg leta sve da se povuce :) Naravno, ostao je protopic do kraja. Javicu sta se desava.

Pozdrav svima

Evo i mene posle duze pauze.
Vodila sam cerku kod profesora na kontrolu i on je rekla bih izuzetno zadovoljan. Prognoze su da ce do kraja sledeceg leta sve da se povuce :) Naravno, ostao je protopic do kraja. Javicu sta se desava.

Pozdrav svima

Pozz
Interesuje me da li mozes da mi kazes ime svog doktora i kako da dodjem do njega, posto ja sve sto radim radim na svoju ruku , a hteo bih da cujem i misljenje nekog ko je bas strucnjak i ko ima iskustva sa vitiligom
Pozz

Poslacu ti sve informacije kao privatnu poruku, ako se slazes sa tim, jer ne bih da reklamiram.
Jos nesto, mislim da je pogresno bilo sta raditi na svoju ruku, ipak je to koza u pitanju.

U redu, posalji mi privatnu poruku
Nije 100 % na svoju ruku, bio sam kod jednog dermatologa i ona mi je prepisala protopic i vitixi istovremeno. Kasnije sam sam krenuo sa melageninom i to je to, nista specijalno
Ima malog napretka sa protopicom ali skoro i da se ne vidi napredak za ovih 4-5 meseci koriscenja pa bih se konsultovao sta dalje ...
Pozz

Pre 5-6 dana na desnoj nadlanici mi se pojavilo crvenilo, precnika 4-5cm, praceno svrabom koje mogu da izdrzim do odredjene granice posle koje kad krenem da cesem mislim da nikad necu stati. To mi se pojavilo i pre 3-4 meseca ali se posle nekog vremena samo povuklo. Inace se bavim molersko-farbarskim poslom a samim tim ruke su mi cesto u vodi i farbi. Da li postoji neki preparat da mi ublazi svrab? Bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla. Unapred hvala.

Pre 5-6 dana na desnoj nadlanici mi se pojavilo crvenilo, precnika 4-5cm, praceno svrabom koje mogu da izdrzim do odredjene granice posle koje kad krenem da cesem mislim da nikad necu stati. To mi se pojavilo i pre 3-4 meseca ali se posle nekog vremena samo povuklo. Inace se bavim molersko-farbarskim poslom a samim tim ruke su mi cesto u vodi i farbi. Da li postoji neki preparat da mi ublazi svrab? Bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla. Unapred hvala.
Postoji dosta toga..sto da pijes, a sto da mazes..imas takozvanu id reakciju..to jest reakciju imunoloskog sistema na neki kontakti alergen,u tvom slucaju farbu..tako da bolje spreciti nego leciti..necu da ti pricam ono sto znas da idi kao lekaru da vidi promenu,jer da si hteo to bi i uradio,ne bi se ovde javljao..a ako hoces da cujes terapiju javi mi se na pp..ali opet ponavljam mozda je bolje da prvo ipak odes lekaruz:ddm:

Koji je najefikasniji lek za psorijazu? Pre 25 godina su me lecili sinalarom (sinoderm danas), operisala sam krajnike i bila na moru 2 meseca, godinama posle toga su mi se pojavljivale tackice samo zimi na potkolenicama. Kad sam prestala da pusim vise se nisu pojavljivale! ove jeseni su mi se ponovo pojavile ljuspaste fleke na potkolenicama, izgleda mi isto kao nekad. Ici cu kod dermatologa, naravno, smo me zanima koji su lekovi danas u upotrebi, sta je najefikasnije? Hvala i pozz

jel moze neko da mi kaze kako se resiti grizova na usnama koji su mi se pojavili pre par meseci? I sta utice da se oni pojave bas na tom mestu, posto sam cula da losa ishrana utice dosta na to...
unapred hvala i srecna Nova godina svima :)

da, hvala to sam procitala, ali cula sam da je to veoma bolno, nesto mi se ne buse usne :(
a i googlajuci na nekim drugim forumima, pronasla sam da ni ovi na usnama nisu tako retka pojava.. posto se cesce javljaju oko ociju i na kapcima... mene zanima jel mogu oni, da se povuku sami od sebe i da li nekom ishranom, moze da se "potpomogne" njihovo povlacenje... Za sada jedina informacija o ishrani koju imam je da se smanji unos slatkisa..

evo i linka za forum http://www.makeuptalk.com/forums/f12/milia-lips-37311.html

pozdrav svima i sve najbolje u Novoj godini, da se manje patimo sa svim zdravstvenim boljkama bilo koje vrste, Cheers!!!

Ishranom ne, ali redovnom higijenom lica i posetom dobrom kozmeticaru sigurno da se situacija moze daleko popraviti.
Nisam ni mislila da se uklanjanje milia radi u rezimu "sam svoj masjtor".

mojoj sestri se pojavile mekane sitne viseće bradavice najviše oko vrata i na grudnom delu. Evo već 5 meseci ide na tečni azot ali one ne nestaju već se ispod njih javljaju braon fleke što pretpostavljamo da je od azota.Pored toga non stop joj izazivaju svrab a čula sam da se tako prenose i šire. Da li postoji još neka metoda da bi se brže otklonile:rida:

mojoj sestri se pojavile mekane sitne viseće bradavice najviše oko vrata i na grudnom delu. Evo već 5 meseci ide na tečni azot ali one ne nestaju već se ispod njih javljaju braon fleke što pretpostavljamo da je od azota.Pored toga non stop joj izazivaju svrab a čula sam da se tako prenose i šire. Da li postoji još neka metoda da bi se brže otklonile:rida:
radio talasi..onda jedna skupa krema..onda jedan gel..itd..naravno da ima nacina...da ovde ne bih navodio preparate javi se na pp..:ukras3::ukras2::ukras::ukras4::ukras5:

Back