Hedonista
Poznat
- Poruka
- 9.343
Koji ce da uradi staPostoji.
I treba ispitati.Obratite se pedijatru koji ce vas dalje uputiti na alergologa.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koji ce da uradi staPostoji.
I treba ispitati.Obratite se pedijatru koji ce vas dalje uputiti na alergologa.
..postoji li alergija na hladnocu?
..moj sin ima 8 godina i od kako je zahladnelo svakodnevno dolazi iz shkole
ili iz parka sa crvenim pechatima po obrazima i rukama..
..pechati izgledaju kao ujedi od komarca, ima ih podosta,
crveni su i jasno ogranicheno naduveni, ne svrbe i nestaju u roku od 10-ak minuta od kad udje u kucu..
..treba li da se ispita ovo?
..inache, nije mu se nishta slichno pojavljivalo do sada..
Molluscum contagiosum...izazivac je POX virus...to se,ako je to to,inace ne skida hirurski vec mi dermatolozi to radimo..obicnom kiretom..malo krvari pa stane..nista strasno..skida se i tecnim azotom ili radio talasima..a kada se skine nekim od tih nacina mazite kremu ..........,to je imunomodulator.......................maze se 3x nedeljno 1x dnevno ukupno 2 meseca..da se nikada vise ne vrati...nadam se da ste skapirali...Kod djevojcice su se pojavile na tjemenu promjene,najprije jedna, koja je izgledala poput svjetlijeg mladeza,a nakon par mjeseci druge dvije. Vremenom je rasla i mijenjala oblik,te vise licila na bradavicu,cak su se na njoj pojavljivale i ranice... Odstranjena je hirurski, i patohistoloski nalaz je pokazao da je u pitanju MUSCULUM CONTAGIOSUM.
Kako je u pitanju virusna promjena,koja joj se vec prosirila na dva mjesta,takodje na tjemenu, a opet i rastu,zanima me koji je najbezbolniji,i najmanje stresan nacin da se uklone.
Djevojcica ima 2 godine,i prvi put joj promjena otklonjena hirurski,velicime 13x8 mm(a ove postojece su za sada manje),pod lokalnom anestezijom...
Uglavnom nimalo prijatno iskustvo ni za nas odrasle,a posebno za nju.Koji je najlaksi put?
Unaprijed zahvalna...
Evo i mene posle duze pauze.
Vodila sam cerku kod profesora na kontrolu i on je rekla bih izuzetno zadovoljan. Prognoze su da ce do kraja sledeceg leta sve da se povuceNaravno, ostao je protopic do kraja. Javicu sta se desava.
Pozdrav svima
Poslacu ti sve informacije kao privatnu poruku, ako se slazes sa tim, jer ne bih da reklamiram.
Jos nesto, mislim da je pogresno bilo sta raditi na svoju ruku, ipak je to koza u pitanju.
Postoji dosta toga..sto da pijes, a sto da mazes..imas takozvanu id reakciju..to jest reakciju imunoloskog sistema na neki kontakti alergen,u tvom slucaju farbu..tako da bolje spreciti nego leciti..necu da ti pricam ono sto znas da idi kao lekaru da vidi promenu,jer da si hteo to bi i uradio,ne bi se ovde javljao..a ako hoces da cujes terapiju javi mi se na pp..ali opet ponavljam mozda je bolje da prvo ipak odes lekaruPre 5-6 dana na desnoj nadlanici mi se pojavilo crvenilo, precnika 4-5cm, praceno svrabom koje mogu da izdrzim do odredjene granice posle koje kad krenem da cesem mislim da nikad necu stati. To mi se pojavilo i pre 3-4 meseca ali se posle nekog vremena samo povuklo. Inace se bavim molersko-farbarskim poslom a samim tim ruke su mi cesto u vodi i farbi. Da li postoji neki preparat da mi ublazi svrab? Bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla. Unapred hvala.
radio talasi..onda jedna skupa krema..onda jedan gel..itd..naravno da ima nacina...da ovde ne bih navodio preparate javi se na pp..mojoj sestri se pojavile mekane sitne viseće bradavice najviše oko vrata i na grudnom delu. Evo već 5 meseci ide na tečni azot ali one ne nestaju već se ispod njih javljaju braon fleke što pretpostavljamo da je od azota.Pored toga non stop joj izazivaju svrab a čula sam da se tako prenose i šire. Da li postoji još neka metoda da bi se brže otklonile![]()