Nema na cemu,cim se pomene ovaj problem ja sam uvijek tu i bicu,jer sam stvarno prosao svasta jos u ovim godinama sto se ovoga problema tice,citao sam razne forume danima i nocima pogotovo za lijek koji pijem Roakutan tako da sam se "specijalizovao"

...genetika je koliko sam citao nedje glavni krivac za akne i na to ne moze niko da utice.Mnogi kazu i hrana mada ja mislim da i nije bas,mozda donekle.Svudje se vode rasprave da li slatkisi uticu na pojavu akni neki kazu da neki ne,u svakom slucaju slatkise treba smanjiti.Ali cjelokupno ja sam konkretan slucaj koji sluzi kao dokaz da hrana ne utice na pojavu akni.Jer ja od kad sam poceo da koristim internet a to je bilo prije 4 god. toliko sam toga procitao o svacemu,kao i ishrani...mislim da sam vodio "najzdraviji" zivot,bavio se fudbalom svakodnevnom,na pauzama isao u teretanu,svako jutro jeo razne zitarice,ovsene pahulje,jaja,ne pijem gazirano,nema brze hrane i jos ima toga ali pored svega bubuljice se nisu mogle zaustaviti.Sad je kod mene ok situacija,ima jos na jednom obrazu da prodju neke akne pa cu biti cist sa aknama,vazno mi je da nove ne izlaze (desi se rijetko poneka) ali ja sam tek na pola terapije,fleke ce proci od sada pa do godinu dana,mada fleke nisu problem one se lako rijese pilinzima,vazno je da ne ostanu oziljci,sad ih ne primjecujem i nadam se da ih necu imati.Dug je period godinu dana kada moram svakodnevno ici u skolu sa takvim licem,ali srecom tu je puder koji smijem koristiti tako da cu njega koristiti i lice ce biti "kao novo".Inace to je normalno skoro svako mora proci kroz taj period sa aknama,ja sam bio bas poseban slucaj

Pozdrav
P.S e da,sad se sjetih stres je takodje jedan od glavnih krivaca za pojavu novih akni,dermatolozi mi stalno govore "manje stresa,manje stresa"