ForestGreen
Veoma poznat
- Poruka
- 10.853
Излажите се више Сунцу. Само наравно не претерано. А и нешто га нема у последње време пуно.
И наравно, престаните са самозадовољавањем
И наравно, престаните са самозадовољавањем

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ahaahhИ наравно, престаните са самозадовољавањем![]()

ranije mi se pojavljivao kao kruzic 1cm na zglobovima shaka, obicno u prolece ili pred zimu, kad zahladni, i prolazio je sam od sebe, mada sam koristila masnije kreme nego inace... ovoga puta je pocelo tako sto mi je kozu iziritirala etiketa na odeci, svrab i naravno cesanje... lekar mi je prepisao sinoderm, i sve je bilo ok dok sam koristila kremu 10 dana... nestao je... nakon toga sam koristila kremu iz apoteke za negu, medjutim, pojavio se ponovo i sad se izgleda siri.
Trudim se da ne cesem i redovno mackam, ali dzaba. Ovih dana idem na kontrolu i po uput kod dermatologa, ali me zanima sta u medjuvremenu mogu da uradim... postoje li cajevi, obloge od travica koje se mogu smuckati kod kuce a koje mogu da ublaze simptome? I mozda, ne bi bilo lose otvoriti posebnu temu o tome, cini mi se da mnogi imaju slican problem a na netu je zilion razlicitih informacija... ne bi bilo lose da razlicita iskustva i savete grupisemo na jedno mesto.
....posebno je oseljiva na parfemske dodatke u kremama.Kupio danas,i.....ono nisam nasao u 100 % izdanju vec u vidu specijalne glicerinske kreme ...proizvodi neki Fitogal....95din...nervira me jer je sa extraktom kamilice
jer moja koza lica je osetljiva nenormalno,pogotovo sto je tanka i gotovo prozirna....posebno je oseljiva na parfemske dodatke u kremama.
Ma vidim kako stoje stvari... al i ono sto pise je uopsteno, tamo neka na nekom forumu kaze pomoglo joj kad je promenila ishranu, ne pise sta jede sta ne jede... neka druga kaze ne koristi vise sapune,parfemisane deterdzente , a ne pise cime pere i cisti kozu... kaze pije cajeve, ne pise koje... Vise sam mislila na takve konkretne stvari, sta jesti, sta izbegavati, cime cistiti kozu, cime je negovati... informacije iz prve ruke...

Супер Абел.Много је важно да немаш проблеме са јајницима. Значи твоје бубуљице су или генетски детерминисане или правиш неке грешке у исхрани.
Драго ми је што ти је др рекла то за роакутан. Није то наивна терапија, никако.![]()

....meni je danas 21 dan na Roakutanu (60 mg dnevno) ujutro vadim krv nadam se da ce sve biti u redu.Sto se tice moga stanja (zdrastvenog) osim suvih usana i lica povremeno se javi neki bol u zglobovima (ne znam da li je to od lijeka) desilo mi se prije nedelju dana kada sam igrao fudbal da su me bas boljela koljena onda posle toga 5 dana sam opet igrao i bas me zaboljela "trticna" kost ali je to sjutradan proslo.Mozda to nije od lijeka jer smo zavrsili sa treninzima prije 15 dana tako da sam "ispao" iz forme i napravio pauzu od nedelju dana bez treninga i onda posao da igram fudbal,pa je mozda to samo bilo zbog toga sto se nisam ni zagrijao (a prije toga sam trenirao 4 mjeseca svaki dan,sada nam je zimska pauza) ostalo je OK.Stanje lica cini mi se da se popravilo iako je poznato da se u terapiji sa Roakutanom javlja pogorsanje i 2 mjeseca od pocetka terapije.S tim sto je i kod mene doslo do nekog pogorsanja ne u smislu da su izasle nove bubuljice vec su dosta onih koje sam imao (ali koje su bile u vidu fleke) prerasle u bubuljicu i "nabrekle" su,medjutim suse se i nadam se da ce otpanuti.Problem mi predstavlja jedna "bubuljica" (nzm kako to da nazovem,izraslina) ispod oka,prije pcoetka terapije to je bila veca fleka i sada je prerasla u tu izraslinu (nije bas velika ali me svako pita "sto ti je to"?) ali je dosta osusena i nadam se da ce otpasti,jer mi se cini da predjem malo jace rukom preko nje da bi otpala,medjutim ja to nista ne diram,neka samo dodje na svoje.Primijetio sam da mi manje bubuljica izlazi i da vise skoro i nemam onih bolnih na dodir.Meni je drago sto sam krenuo sa Roakutanom iako sam premlad,ali imam bas mnogo mnogo bubuljica koje su mi se bukvalno za 10 dana pojavilje i mogu slobodno da kazem da mi se stanje za 2 mjeseca koliko sam koristio lokalnu terapiju (Akne fug,Zorac) mnogo pogorsalo.Sve ovo mnogo psihicki utice na mene,ko nema ovaj problem sigurno ne zna o cemu se radi,dodje mi da ne izadjem iz kuce,u skolu idem prikrivajuci se od drugih,katastrofa.
Надајмо се да је све како треба.Da vam javim,da su mi javili da su nalazi svi u redu,kada dobijem nalaze napisacu tacne "brojke" a i bas me zanima koliko se sto promijenilo od nalaza prije terapije,jedva cekam da uporedim![]()