Dermatologija

Dragi forumasi dali je neko od vas imao iskustva sa peruti, imam problema vec nekoliko godina sa navedenim ali iskreno namam vremena da se maltretiram sa zakazivanjima i cekanjima da bih stigla kod dermatologa.Malo sam citkala po netu i uvek se javljaju opisi tri tipa peruti ja nikako ne spadam ni u jednu pa mi nije jasno sta je to, inace imam crnu kosu i to predstavlja neopisivu neprijatnost za mene.Opis: veoma suva koza glave, perut bele boje koji se ljusti u velikim ljuspama pracen svrabom, odprilike 2-3 dana nakon pranja.Probala sam razne sampone, al jos mi najvise pase blagi deciji, head&sholders i samponi tog tipa me peku i izazivaju svrab.Unapred hvala.

Dragi forumasi dali je neko od vas imao iskustva sa peruti, imam problema vec nekoliko godina sa navedenim ali iskreno namam vremena da se maltretiram sa zakazivanjima i cekanjima da bih stigla kod dermatologa.Malo sam citkala po netu i uvek se javljaju opisi tri tipa peruti ja nikako ne spadam ni u jednu pa mi nije jasno sta je to, inace imam crnu kosu i to predstavlja neopisivu neprijatnost za mene.Opis: veoma suva koza glave, perut bele boje koji se ljusti u velikim ljuspama pracen svrabom, odprilike 2-3 dana nakon pranja.Probala sam razne sampone, al jos mi najvise pase blagi deciji, head&sholders i samponi tog tipa me peku i izazivaju svrab.Unapred hvala.
Da li ste probali Blue Cap ili Ducrey Kelual DS?

Pre oko 3 meseca sam isao na operaciju i lekar mi je dao Contractubex da time mazem oziljak ali posle tri meseca mazanja oziljak je maltene isti mozda je malkice manji ali boja je i dalje crvena a doktor mi je rekao da ce posle dva meseca biti tanka bela linija.
Sta da radim; da nastavim da mazem Contractubex ili da predjem na nesto drugo :think:

Da li ste probali Blue Cap ili Ducrey Kelual DS?

Ne nisam ali s obzirom da u daljoj konverzaciji vidim vas navod da isusuje kozu unapred izvodim zakljucak da mi nece odgovarati jer koza moje glave je izrazito suva, ako su ti samponi preporucljivi kod seboreicnog dermatitisa koji se manifestuje crvenilom,masnom kozom i zuckastom peruti ja nikako nespadam u kandidata za lecenje tim proizvodima jer moj problem nema te simptome ali hvala sve jedno.

Ne nisam ali s obzirom da u daljoj konverzaciji vidim vas navod da isusuje kozu unapred izvodim zakljucak da mi nece odgovarati jer koza moje glave je izrazito suva, ako su ti samponi preporucljivi kod seboreicnog dermatitisa koji se manifestuje crvenilom,masnom kozom i zuckastom peruti ja nikako nespadam u kandidata za lecenje tim proizvodima jer moj problem nema te simptome ali hvala sve jedno.
To su preparati za perut i seboroicni dermaitis i to sjajni, ionako svi samponi vise manje isusuju kozu, ali ovi deluju da perut nestane i srede seboroicni dermatitis na duze staze, jer to je stanje koze, ne bolest..

Pre oko 3 meseca sam isao na operaciju i lekar mi je dao Contractubex da time mazem oziljak ali posle tri meseca mazanja oziljak je maltene isti mozda je malkice manji ali boja je i dalje crvena a doktor mi je rekao da ce posle dva meseca biti tanka bela linija.
Sta da radim; da nastavim da mazem Contractubex ili da predjem na nesto drugo :think:
Contratubex je po meni los preparat, ako pogledate njegove aktivne supstance to su crni luk, koji cesto izaziva kontaktni dermatitis, alantoin, lanolin..
Mnogo bolji preparat je Dermatix, koji u sebi sadrzi silikon..zatim Scar esthetic, sa mnostvom sjajnih sastojaka. Mozete probati sa intralezionim davanjem Kenaloga ili krio terapijom, mazanjem Adapalen 0.3%, itd...tako da ima dosta potencijalnih preparata za sredjivanje oziljka.

Meni je posle carskog reza dat savet od strane akušera da mažem Šaljićevim Jomelopom E. I zaista imam tanku belu liniju, jedva vidljivu. Isti savet sam dobila i od maxilofacijalnog hirurga nakon operacije mladeža na licu. Efekat odličan. :)

godinama unazad imam problema sa svrabom u predelu anusa, skoro pa da nisam imao periode kada svrab prestane.
takođe mi se s vremena na vreme javi i crvenilo na laktovima, opet praćeno svrabom.
u skorije vreme, posle korišćenja hloramfenikola, pojavilo mi se crvenilo i oko oka. svrbi me samo ponekad noću.

javio sam se doktoru ali samo zbog oka jer su mi laktovi bili u mirnoj fazi a predeo oko anusa nisam baš ludo želeo da izlažem pogledima.
dr mi je rekla da je u pitanju seboroični dermatitis i prepisala mi hidrokortizon za predeo oko oka a za ostatak lica koji je takođe blago crven bornu kiselinu i neku miksturu sa mirisom benzina.

imam nekoliko pitanja:
1. da li bih mogao da pretpostavim da je i za laktove i anus takođe odgovoran dermatitis s obzirom da mi je hidrokortizon gotovo u potpunosti eliminisao svrab tih regija?
2. kako dermatitis reaguje na sunčanje u solarijumu?
3. obzirom da mi se crvenilo oko oka nije povuklo u potpunosti čak ni nakon deset dana korišćenja hidrokortizona, da li postoji neka mast koja deluje efikasnije? (crvenilo se jeste velikim delom povuklo ali čim sam prestao da koristim mast- vratilo se je)
4. da li vam je poznat neki preparat koji može da se primeni na celom licu a efikasan je kod dermatitisa?

Meni je posle carskog reza dat savet od strane akušera da mažem Šaljićevim Jomelopom E. I zaista imam tanku belu liniju, jedva vidljivu. Isti savet sam dobila i od maxilofacijalnog hirurga nakon operacije mladeža na licu. Efekat odličan. :)
Dobar je Saljic, ali samo orginal, znam da ga je pravila Menta Padej i da je bio bzv..cuo sam da ga sada neko drugi pravi, ali da li je po pravoj recepturi...:think:

Dobar je Saljic, ali samo orginal, znam da ga je pravila Menta Padej i da je bio bzv..cuo sam da ga sada neko drugi pravi, ali da li je po pravoj recepturi...:think:

Pa baš od gore pomenute firme dok je nisu prodali. Sada se sumnja u recepturu, mada ja stalno držim u kući Jomelop G za opekotine. Kako otvorim rernu već sam se opekla :lol: i pomaže. Brzo nestane bol i brzo se obnavlja koža ispod plika.

Baš tako i to vrlo jak miris.

Ali, kad si već tu pomozi oko kurijeg oka. Pojavio mi se na domalom prstu (na nozi, naravno). Po preporuci sam koristila par dana Clavex i to vrlo pažljivo, ali on mi je "skinuo" kožu okolo, a kurije oko ostalo. Ne bih kod hirurga :mrgreen:

Nadam se da ima dermatologa na temi.

Gledala sam skroz nesto drugo na netu (za drugi med.problem) i iskocile mi slike melanome i ja klik.

To jako lici na promenu koju ja imam na listu prema slikama. Javila se odjednom pre godinu dana i recimo da je za to vreme od svetlo roze boje postala tamno crveno, ne prolazi, ali se i ne siri (precnik pola cm) i nije ispupceno.

Nije nikakav mladez tu bio koliko znam ranije, sigurno ne velik, ne secam se za neki mali. Inace imam i mladeza ukupno, kao i godina manje od 30.

Pogledao je drug koji je lekar pre 6 meseci i rekao nije to nista, zato nisam ni razmisljala o tome.

Znaci trazim sad ko ludak slike i samo to iskace kao opcija. Jel moze da bude bilo sta jos osim toga?

Lele...

Drugi problem nemam knjizicu, gde da idem u ponedeljak onda na pregled?

Poslednja izmena:
Baš tako i to vrlo jak miris.

Ali, kad si već tu pomozi oko kurijeg oka. Pojavio mi se na domalom prstu (na nozi, naravno). Po preporuci sam koristila par dana Clavex i to vrlo pažljivo, ali on mi je "skinuo" kožu okolo, a kurije oko ostalo. Ne bih kod hirurga :mrgreen:
Bolji su Dr Scholl nemacki preparati za kurje oko..mozes da probas sa tecnim azotom, ali samo sa Brajmil aparatom koji postize zeljenu temperaturu a ne ono sa umakanjem u tecni azot..ili da pokusas sa Aldara kremom, maze se 3x nedeljno 4 meseca, ali nema je u Srbiji ili da probas kod iskusnog pedikira da ti sve lepo odstrani..dao sam ti par opcija..

Nadam se da ima dermatologa na temi.

Gledala sam skroz nesto drugo na netu (za drugi med.problem) i iskocile mi slike melanome i ja klik.

To jako lici na promenu koju ja imam na listu prema slikama. Javila se odjednom pre godinu dana i recimo da je za to vreme od svetlo roze boje postala tamno crveno, ne prolazi, ali se i ne siri (precnik pola cm) i nije ispupceno.

Nije nikakav mladez tu bio koliko znam ranije, sigurno ne velik, ne secam se za neki mali. Inace imam i mladeza ukupno, kao i godina manje od 30.

Pogledao je drug koji je lekar pre 6 meseci i rekao nije to nista, zato nisam ni razmisljala o tome.

Znaci trazim sad ko ludak slike i samo to iskace kao opcija. Jel moze da bude bilo sta jos osim toga?

Lele...

Drugi problem nemam knjizicu, gde da idem u ponedeljak onda na pregled?
Lekari posle fakulteta, vecina, na zalost ne zna ni inekciju da da, a kamoli da provali da li je nesto melanom ili ne..moj kurs u Svajcarskoj iz dermatoskopije je trajao tri meseca, pa ti vidi..
Bez dermatoskopije nema svrhe pricati napamet..ili da sto pre uradis privatno, ili da sacekas cini mi se 10 maj kada je euromelanoma dan, pa da ti urade besplatno u Klinickom centru ili U gradskom Zavodu za kozne i venericne bolesti..ali koliko se secam uvek je trebala uredno overena zdrastvena knjizica..
Sa tim promenama nije se saliti i gubiti vreme, to je najagresivniji karcinom od svih..ja pored redovne kontrole zuba redovno kontrolisem i mladeze, nista ne treba prepustiti slucaju, to je za mene deo zdrastvene kulture, plus zene pored ta da pregleda jos i ginekolog,a mi muskarci posle 50 godine i posete urologu..

Back