Doslo vreme da i ja nesto pitam
Vec skoro 2 meseca imam neke promene na rukama , vise dlanovima , koje su u pocetku
izgledale kao gomilica sitnih izbocina na dlanu , da bi koza pocela da se jako susi i nikakakva krema nije pomagala da to sanira.
Tu i tamo perutanje se pojavljivalo i na nekim manjim delovima na prstima a nedaj Boze da nesto rucno operem , pa makar i baby samponom , dolazilo je do burne reakcije vrlo slicne ( pa skoro ) otvorenim ranama .
Onda slede debeli namazi najmasnijim kremama koje sam mogla naci , pa se malo dovede u red ( za par sati ) i onda opet suvaaaaaa koza , pa cak i rozikasta , na mestima gde se isperutala ( a zatezeeeee.....).
Pre neki dan , primetim i na jednom stopalu istu manifestaciju i vidim da je vrag odneo salu
i odem u Zavod u Dzordza Vasingtona .
Prvo pitanje --''jeste imali neki stres ?'' Misiiiiim , ko ih nema

Vec skoro godinu dana radim 20 sati dnevno , dobro sam jos i polu-normalna

E , kaze to je reakcija i dijagnoza je L30 . 1 Dyshidrosis , dacu ja vama jedan jaci
kortikosteorid ( ako se tako pise), i mazite 2 puta dnevno i nocu drzite rukavice da to upije , pa tako 15 dana i kontrola .
A da , isecite prste na rukavicama , tu ionako nemate . Krema je Clobetasol propionat 0,05 . Nakon prvog mazanja , vec ujutro nema skoro nista al zato sad primecujem da polako pocinje da se koza peruta na prstima ili ako ne namazem u toku dana susi se na dlanovima opet

Bojim se da to nije ono , drzi vodu dok majstori odu . Meni su jako bitne lepe ruke i za posao , jer radim sa ljudima i bas ne ide da ih svaki cas mazem i mlataram masnim rukama .
Mislim da je ovo detaljan opis , pa sad .....Help