Imam pitanje za Dr.Hedonistu!

Naime,vec godinama imam problem sa kozom lica.Idem kod poznatog Beogradskog dermatologa i dok god koristim preparate koje po njegovom receptu prave u apoteci,sve je ok,lice se smiri,bez bubuljica,crvenila,perutanja,itd.U stvari,dijagnostikovana mi je Rozacea i sa tim sam navikla vec da se nosim.Dugo nisam bila kod njega,i sada kako je pocelo hladno vreme,meni je lice sve gore i gore.Danas sam bila kod njega i prepisao mi je neke mazalice za dan i za noc i lek Eritromicin ali u ogromnim kolicinama.Tolikim da se cak i apotekarka zacudila.Naime,treba da pijem taj lek 5 nedelja 4 puta dnevno po 1 tabletu,zatim 10 nedelja 3 puta dnevno po 1 tabletu,onda 15 nedelja 2 puta dnevno po 1 tablet i 10 nedelja 1 dnevno po 1 tabletu.Posto on nije nista progovorio dok je pisao recepte,osim da je kontrola za 2 meseca,nisam imala pojma o cemu se radi.Apotekarka mi je rekla da je u pitanju upalni bakterijski proces s obzirom na recepte.Mene sada zanima da li je stvarno potrebno toliko se "trovati" antibioticima (inace retko pijem bilo sta od lekova) i koja bi to bakterija mogla biti.Nije me poslao ni da uradim bris koze lica.
Unapred se zahvaljujem na odgovoru!