depresija, lenjost, sreca, zadovoljstvo i jos ponesto

Onda si mrtav. Tj.isto ti je.
Zasto bi prestala da zudis za necim?
Svet je toliko kompleksan da je jedan zivot malo...

pa, eto, ja vec duze ne zudim ni za cime
sve nesto cekas i radujes se tome-da zavrsis faks, da nadjes posao, da oformis porodicu, da kupis nekretninu/auto, da ides/vratis se sa nekih putovanja, da imas karijeru, da deca urade ovo ili ono
i jednog dana nista od toga vise nemas ispred sebe
i nemas vise za cime da zudis
i onda..ebiga..

sve nesto cekas i radujes se tome-da zavrsis faks, da nadjes posao, da oformis porodicu, da kupis nekretninu/auto, da ides/vratis se sa nekih putovanja, da imas karijeru, da deca urade ovo ili ono
i onda..ebiga..
Pa onda jesi u depresiji.
Ona se oslikava gubitkom zelja, zivotne radosti, gubitkom smisla...

Tebe u tim godinama tek cekaju nove stvari... deca su ti jos mala... tek ce da zavrsavaju skole, zaljubljuju se/udaju/zene...
imas karijeru... posveti se nekom novom projektu/istrazivanju... humanitarnom radu...
imas muza(za svalere ne znam :lol: ), isprobavaj nove stvari u ljubavi/sexu...
Putuj... idi na ples... na maratone... zasadi bastu... cupaj travu... citaj... uci...
i na kraju... idi kod tog psihologa i pricaj s njim... to mu je posao a ti treba da se osecas bolje nakon razgovora sa njim..

zene,

da li ste nekada bile depresivne i/ili nezadovoljen svojim zivotom, iako u njemu sve imate i sve funkcionise kako treba i da li ste sami ili uz tudju pomoc mozda dosli do zakljucka da je to zbog toga sto ste do svega dolazile previse lako ( da ne kazem ono cuveno "besna si ti")? suma sumarum, da li ste u tripu da cenite samo ono do cega ste teskom mukom dosle i da li ne cenimo ono sto nam naizgled lako dolazi, pa cak i kad je u pitanju sreca?

Генијална тема. Имао сам пар таквих грешака.

zene,

da li ste nekada bile depresivne i/ili nezadovoljen svojim zivotom, iako u njemu sve imate i sve funkcionise kako treba
NE,owaj 1 deo da ako ízbacis 2;)

i da li ste sami ili uz tudju pomoc mozda dosli do zakljucka da je to zbog toga sto ste do svega dolazile previse lako ( da ne kazem ono cuveno "besna si ti")?
NJET

suma sumarum, da li ste u tripu da cenite samo ono do cega ste teskom mukom dosle i da li ne cenimo ono sto nam naizgled lako dolazi, pa cak i kad je u pitanju sreca?
ja sam u fazonu da ako nesto nisam zasluzila to ne treba da imam pa makar swi bili srecni
msm od malena sam znala da jbm sebe u glawu sa glupostima;)

E hbg ko postavi svoj život tako linearno
I tako beketovski da sve nešto čekaš
Čekaj faks poso kuću dete razvod
Onda možeš da proglasiš da si u depresiji od 18. godine...

I da ti kažem, kad ti imaš vremena i sredstava
da ti neki psihić tako nebuloznog stava čeprka po glavi
Ne fali tebi ništa :mrgreen:
Mada sasvim je moguće i da ti fali sve :sad2:

Uglavnom šta si ono pitala... Jok nemam uopšte te tripove da je ono
što se dovbije teškom mukom vrednije od onoga što samo sleti u ručuicu
Šta znam valjda me tat nije emocionalno uslovljavao
A mama nije odugovlačila s dojenjem :neutral:

Mada yebesh ga rešenaj variraju ko što si čula od
hormona, dosade, obesti do toga da si duboko nesrećna i emocinalno ruinirana
AL se tešiš tim nekim postignućima koja mogu da se stave na papir :confused:
:mrgreen:
:sad2:

E hbg ko postavi svoj život tako linearno
I tako beketovski da sve nešto čekaš

Čekaj faks poso kuću dete razvod
Onda možeš da proglasiš da si u depresiji od 18. godine...

I da ti kažem, kad ti imaš vremena i sredstava
da ti neki psihić tako nebuloznog stava čeprka po glavi
Ne fali tebi ništa :mrgreen:
Mada sasvim je moguće i da ti fali sve :sad2:

Uglavnom šta si ono pitala... Jok nemam uopšte te tripove da je ono
što se dovbije teškom mukom vrednije od onoga što samo sleti u ručuicu
Šta znam valjda me tat nije emocionalno uslovljavao
A mama nije odugovlačila s dojenjem :neutral:

Mada yebesh ga rešenaj variraju ko što si čula od
hormona, dosade, obesti do toga da si duboko nesrećna i emocinalno ruinirana
AL se tešiš tim nekim postignućima koja mogu da se stave na papir :confused:
:mrgreen:
:sad2:

ima ljudi koji znaju da zive u sadasnjosti
ima i onih koji stalno zive u proslosti
ja sma od onih cekalica, stalno nesto cekam, nikad ne zivim u sadasnjem trenutku :)

kad s eosecas tuzno odes na jedan mali put oko sveta, na primer
razvodi se muz od tebe zbog deset godina maldje, odes pa uradis jedan totalni remont na sebi, te na kraju izgledas deset godina maldje od te dest godina mladje
ne znas sta ces sa sobom pod stare dane, deca otisla od kuce, muz i ljubavnik umreli, ides lepo svaki dan u pozoriste, na cajnke, na kurs grncarstva, u restorane sa svojim vremenskim drugaricama
plasi te bolest-kontrolises se kod dobrog ofkors privatnog lekara da bi ostala zdrava
ne izgledas idealno, ali sebi kupis stvari koje omoguce da izgledas sto bolje i time se osetis sretnije
za sve to treba novca

i onda..ebiga..

Kod mene je bilo tako...to su mozda romanticnije osobe jer je sve zamisljeno nekako lepse, boje kojima nesto slikam u masti su zivahne.
Medjutim, kada se ostvari obicno je mnogo manjeg intezteta, osecam se kao ispumpani balon, ni srecna ni tuzna...proslo je.
U jednom momentu se umoris od zelja jer te nijedna nje potpuno zadovoljila.
Dugo mi je trebalo da nadjem izlaz iz te price, najiskrenje.

Kod mene je bilo tako...to su mozda romanticnije osobe jer je sve zamisljeno nekako lepse, boje kojima nesto slikam u masti su zivahne.
Medjutim, kada se ostvari obicno je mnogo manjeg intezteta, osecam se kao ispumpani balon, ni srecna ni tuzna...proslo je.
U jednom momentu se umoris od zelja jer te nijedna nje potpuno zadovoljila.
Dugo mi je trebalo da nadjem izlaz iz te price, najiskrenje.

e, sve preslikano kao i kod mene
kako si nasla izlaz iz toga?

kad s eosecas tuzno odes na jedan mali put oko sveta, na primer
razvodi se muz od tebe zbog deset godina maldje, odes pa uradis jedan totalni remont na sebi, te na kraju izgledas deset godina maldje od te dest godina mladje
ne znas sta ces sa sobom pod stare dane, deca otisla od kuce, muz i ljubavnik umreli, ides lepo svaki dan u pozoriste, na cajnke, na kurs grncarstva, u restorane sa svojim vremenskim drugaricama
plasi te bolest-kontrolises se kod dobrog ofkors privatnog lekara da bi ostala zdrava
ne izgledas idealno, ali sebi kupis stvari koje omoguce da izgledas sto bolje i time se osetis sretnije
za sve to treba novca
Mene to nije ispunilo.

Kad sam zaista bila nesrecna... a muz ulagao sve napore da me izvuce iz toga... pa me povede po buticima... izadjem sa haljinama koje mi nit trebaju nit cu ih nositi a kostaju mnooogo... ma ni ne dodjem kuci srecna... vec me prodje zanos...
Putovanja da... ona na mene imaju isceliteljsku moc... ali ne 100%...
sve ostalo je jedna velika O.

Jbs pare... bitno je stanje uma i duse.

Mene to nije ispunilo.

Kad sam zaista bila nesrecna... a muz ulagao sve napore da me izvuce iz toga... pa me povede po buticima... izadjem sa haljinama koje mi nit trebaju nit cu ih nositi a kostaju mnooogo... ma ni ne dodjem kuci srecna... vec me prodje zanos...

Jbs pare... bitno je stanje uma i duse.[/QUOTE]

ma jasta, nek je i 2000e al da je redovno <3
samo ljubav <3333

Mene to nije ispunilo.

Jbs pare... bitno je stanje uma i duse.

nisam ni rekla da moze da potre istisnku nesrecu
samo da moze d apripomogne mnogo da se bude sretan
a, da zaboravih i ovaj primer-zena koja zudi za detetom, ne moze da ih ima tek tako olako, a nema novaca da se time pozabavi
da vish kako pare tu mogu da ucine zenu sretnom
primer su moje drugarice koje su sebi naplacale vestacku oplodnju po inostranstvima
sad su sretne
zahvaljujuci parama
ovo inace nam direktne veze sa tobom, samo si me podsetila na tu muku koja mnoge zene cini nesretnom, a ponekad s e lako resava novcem

nisam ni rekla da moze da potre istisnku nesrecu
samo da moze d apripomogne mnogo da se bude sretan
a, da zaboravih i ovaj primer-zena koja zudi za detetom, ne moze da ih ima tek tako olako, a nema novaca da se time pozabavi
da vish kako pare tu mogu da ucine zenu sretnom
primer su moje drugarice koje su sebi naplacale vestacku oplodnju po inostranstvima
sad su sretne
zahvaljujuci parama
ovo inace nam direktne veze sa tobom, samo si me podsetila na tu muku koja mnoge zene cini nesretnom, a ponekad s e lako resava novcem

U pravu si.
Samo kod mene postoji i druga strana medalje pa sam jedva ostala ziva. Onda shvatih da mogu i da pomognu. Ali kod pitanja zivota i smrti ne znace ama bas nista :aha:
Da ne davim

..ja sam besna.. :rumenko:

..i sramota me ponekad
i tripujem da prizivam zlo i lepo vidim na drugima kako te zivot opomene kad kukumavcis zbog nebuloznih stvari sta su pravi problemi,
al' ebiga..
..hvatam sebe da sam besna..
..pa se korigujem koliko mogu i kako znam i umem..
..pa padnem u "ma jeeeste, cuti-dobro-je je najgori vid samosazaljenja, ja nisam takva" paranoju,
pa besnim opet.. :roll:

..i tako.. :aha:

zene,

da li ste nekada bile depresivne i/ili nezadovoljen svojim zivotom, iako u njemu sve imate i sve funkcionise kako treba i da li ste sami ili uz tudju pomoc mozda dosli do zakljucka da je to zbog toga sto ste do svega dolazile previse lako ( da ne kazem ono cuveno "besna si ti")? suma sumarum, da li ste u tripu da cenite samo ono do cega ste teskom mukom dosle i da li ne cenimo ono sto nam naizgled lako dolazi, pa cak i kad je u pitanju sreca?
Molio bih one koje jesu da mi se obrate, bolje je imati loseg svalera nego biti bez svalera. :deda:

Shalu na stranu, nikad mi nece biti jasno to iracionalno nezadovoljstvo koje prouzrokuje vecinu pizdarija.

i onda..ebiga..

A da se bavis nekim istrazivackim radom?
Tipa ... Da isprobas kapacitete svog uma

..ja sam besna.. :rumenko:

..i sramota me ponekad
i tripujem da prizivam zlo i lepo vidim na drugima kako te zivot opomene kad kukumavcis zbog nebuloznih stvari sta su pravi problemi,
al' ebiga..
..hvatam sebe da sam besna..
..pa se korigujem koliko mogu i kako znam i umem..
..pa padnem u "ma jeeeste, cuti-dobro-je je najgori vid samosazaljenja, ja nisam takva" paranoju,
pa besnim opet.. :roll:
vidish, za tebe to nikada ne bih rekla..sta vise, delovala si mi forumski kao olicenje zadovoljstva u smislu zena sa obe noge na zemlji, zna da ceni prave stvari, realna i zadovoljna..
..i tako.. :aha:

Molio bih one koje jesu da mi se obrate, bolje je imati loseg svalera nego biti bez svalera. :deda:

Shalu na stranu, nikad mi nece biti jasno to iracionalno nezadovoljstvo koje prouzrokuje vecinu pizdarija.
laki ju :)
A da se bavis nekim istrazivackim radom?
Tipa ... Da isprobas kapacitete svog uma
ma, nisam ja za to :malav:

Back