Depilacija i problemi u vezi nje

Što se mene tiče, može, valjda ne krši pravila....

Ima ih više, za ove znam:
http://www.goldendeals.rs/ (nisam probala i ne znam nikog ko je probao)
http://rs.kolektiva.net/ (nisam probala, ali znam ljude koji su preko njih svašta kupovali, sve ok)
http://www.popusti.rs/invita/uref/17186/cid/1 (ovde sam kupovala, sve ok, ako ste voljni da učinite korist Medi, napravite nalog preko ovog linka, dobijem neki dodatni popust ako pazarite :malav: ako niste, niste, šta sad :D )

aaa, nikad nanositi dezodorans na svjeze epiliranu kozzu :sad2: min jedan dan pauze

ja to skidam epilatorom, boli, ali vec nakon prvog puta one sledece nicu u dosta manjem broju pa je lakse
velik plus je sto nema onih glupavih sivkastih sjena koje ostaju nakon brijanja

ne bih obracala paznju na pricu o zlijezdama, osjetljivosti i sl. jer sve to imaju i prepone pa naviknes jednom svejedno

Pa kad uraste dlaka valjda i to moze da se sredi, a brijac me zestoko nervira. :/
Sinuo mi je na nos, i onako brijem bradu sa njim i jako mi smeta.
Razmisljam da i depiliram lice, ali jako imam osetljivu kozu tu i moracu da se raspitam kod kozmeticara u apoteci jer oni imaju sredstva za depilaciju lica.
A devojke, sta vi koristite za lice, ruke, noge, ledja, grudi i ostalo?
Znam da je salon lepote najbolje resenje ali redovna depilacija celog tela kosta prokleto mnogo. :lol:

Brijac je keva, depilacija je bolnija, dosadnija i gluplja...

Poslednja izmena od moderatora:
Kid,
ako bas hoces da depiliras pazuh u kucnoj varijanti
kupi Lycia trake za osetljivu kozu

2011-05-18_93af64a3a751faa3e41a6e993229d0.jpg

Kupio sam veet tracice za osetljive delove tela, za pazuh i prepone.:)
Bar tako pise na pakovanju...

Da pitam ja sad nesto...nakon brijanja brade se desi da mi izadju bubuljice i koliko shvatam to je zato sto imam osetljivu kozu...uzeo sam ovo http://www.google.com/imgres?imgurl...=134&ty=124&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:0,s:0 zanima me sta mislite, da li valja? Jednom sam samo iskoristio i mislim da smanjuje iritaciju koze, ali malo samo... :think:

Molim te nemoj da postujes nesto uvredljivo, tema je napravljena za savete.
Svako ima pravo na svoje misljenje.
Ja smatram da i muskarci imaju pravo da se doteruju u istoj meri kao i zene, a vidis svoje misljenje ne namecem drugima.
Da se vratimo na stvar, nivea for man ce ti sigurno pomoci, ali jos nema te kreme koja potpuno uklanja iritaciju nakon brijanja. ;)
Uostalom gospodja je predlozila i ovu kremu, samo da si lepo prelistao prvu stranu:

Sestra i ja smo koristile isti depilator dok smo živele zajedno, al' za noge.

Evo ti ovaj hint, meni ovo pomaže sa smirivanje iritacije posle depilacije/brijanja

neven-krem.jpg

Pogledaj i ostalo iz ove kolekcije http://www.crystalderma.rs/preparati/neven
Ja ovu kremu nalazim po supermarketima, nije skupa, po izgledu nikad čovek ne bi rekao da je toliko dobra.

Takođe, iz apoteke, Sinoderm mast

Bemliga, ja sam je najnormalnije kupila, i to sam od apotekarke tražila nešto za iritaciju posle depilacije ruku...meni izbije "osip" u pregibu lakta, zbog znoja valjda i osetljive kože u tom delu. Sinoderm mi je pomagao, bukvalno uveče malo natapkam i do ujutru se povuče :confused:

Bemliga, ja sam je najnormalnije kupila, i to sam od apotekarke tražila nešto za iritaciju posle depilacije ruku...meni izbije "osip" u pregibu lakta, zbog znoja valjda i osetljive kože u tom delu. Sinoderm mi je pomagao, bukvalno uveče malo natapkam i do ujutru se povuče :confused:

Pa jeste tako, to je super mast,krema ili gel ( ima ga u sva tri oblika), ali je stvarno za malo teze slucajeve i za mazanje na
recimo 3-4 cm kvadratne povrsine, ali nikako da mazes noge,lice,one intimne stvari i da je koristis kao kremu za bebe kojima
se bebi kremom matze dupence.

Medo, Sinoderm je na bazi kortikosteroida (koja je to 'pametna' apotekarka :roll:) i sto rece Rayela - za teze slucajeve dermatisa.

Imam sl. problem kao ti, uvek mi izadju bubuljice posle depilacije, koristim Pantenol rastvor i pomaze mi. Probaj sa tim.

Pa jeste tako, to je super mast,krema ili gel ( ima ga u sva tri oblika), ali je stvarno za malo teze slucajeve i za mazanje na
recimo 3-4 cm kvadratne povrsine, ali nikako da mazes noge,lice,one intimne stvari i da je koristis kao kremu za bebe kojima
se bebi kremom matze dupence.
Tako sam je i koristila, baš lokalno, direktno na tačkice...i to ne na onu standardnu iritaciju odmah nakon depilacije, kad se sve zacrveni, to prođe posle par sati, nego ono što ostane/izbije sutradan recimo, kao upaljene bubuljičice koje užasno svrbe i to samo na tim kritičnim mestima, prevoji i sl.
Medo, Sinoderm je na bazi kortikosteroida (koja je to 'pametna' apotekarka :roll:) i sto rece Rayela - za teze slucajeve dermatisa.

Imam sl. problem kao ti, uvek mi izadju bubuljice posle depilacije, koristim Pantenol rastvor i pomaze mi. Probaj sa tim.
Koristim ovu nevenovu kremu poslednjih par meseci, otkako sam je otkrila i ona baš rešava problem, lagana je i smiruje kožu, milion puta bolje od svih onih izvikanih post-depilacijskih mazalica.

Tako sam je i koristila, baš lokalno, direktno na tačkice...i to ne na onu standardnu iritaciju odmah nakon depilacije, kad se sve zacrveni, to prođe posle par sati, nego ono što ostane/izbije sutradan recimo, kao upaljene bubuljičice koje užasno svrbe i to samo na tim kritičnim mestima, prevoji i sl.

Koristim ovu nevenovu kremu poslednjih par meseci, otkako sam je otkrila i ona baš rešava problem, lagana je i smiruje kožu, milion puta bolje od svih onih izvikanih post-depilacijskih mazalica.

Da za takve stvari je ta krema zaista genijalna. Ima je i u vidu gela, taj ima i malo alkohola pa pece, ali je bas kao krem najbolja.
Zaista taj svrab i crvenilo prodje za nekoliko sati.

Ova od nevena je savrsena ,ali samo za negu, mada ljudi kazu da im vrsi posao i kod upaljenih mesta.

Meni ne, Samo ovaj sinoderm:))

Back