- Poruka
- 14.206
Samo ispod pazuha trimerom , ostalo hard skip.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da li je pogodan i za osetljivu kozu?Šećerna pasta ili kako je zovu Egipatska depilacija. Počela negde pre 12-13god., na sebi, ispraksovala se, a tek pre dve godine odem onako po diplomu, obuku - reda radi. Krivo mi je što nisam ranije još. Pošto sam lejdi u godinamaI moja preporuka da počnete što pre. Ali pravilno.
~Vidim da se pojavljuje poslednjih godina kad daju opis, oglas, da je isti princip kao i sa voskom. Nigde veze. Obrnut smer od depilacije voskom. Mnogo duži efekat. Da se ne hvalim ...![]()
ja se tako bojim epilacija bilo koje vrste...uzasno boli a onda mi jos koza dva dana kao oparena, sprzena...bukvalno imam traume od njih....Naročito za osetljivu. Jer sme i na koži lica i na intimnim delovima. Sadržaj: šećer, voda, limunov sok. neko doda kašičicu meda. Ko pravi. Mada ima i da se kupi gotova. Pošto se s njom radi hladna, pogodna za ljude koji imaju vene, koji ne bi smeli nikako toplu voskom.
Ovo je video gde odakle sam ja naučila da pravim.Eto, pogledaj koliko ima godina video, tamamn toliko i ja pravim sebi. Zimi mi je čak lakše da uradim depilaciju. Uvek jednu kutiju u koju sipam, držim na radijatoru...i uvek spremna za upotrebu.
malo je off topic ali me zanima kada ste vec pocele temu vezano za manikirDa budem iskrena, ne mislim da neko može da bude perfektan i univerzalan u svemu. Tako sam ja otišla po preporuci kod žene koja je dipl.kozmetičar, al ona je i frizer, depilira, maser, radi nokte, ma sve, sve....Znaš kako mi je uradila nokte? Blagi užas. Kako tek radi onima koji ne dolaze po preporuci, ne želim ni da znam.
Ako ćeš raditi jedno, onda ga bar radi kako treba. I smanji doživljaj, ne dokazuj ono "hvalite me moja usta", "ako se sama ne hvalim, niko me neće..". DA bude gore, meni je bilo hitno, jer žena koja mi radi godinama nokte, nije bila u zemlji dva meseca i dogorelo mi. Ona osoba koja mi radi nokte, inače radi samo nokte. Ne šeta se i ne skače s jedne na drugu oblast i ne gubi rutinu. Tako da, iskreno ne verujem onima koji su sve po malo ili univerzalne neznalice!
Jeste off: Kod dotične koju spominjem da je dipl.kozmetičar, upravo od toga da pođem nisam videla. A nije ni otvorila NOV pribor. Već je koristila korišćen vidno. I ko zna koliko pre toga stajao.malo je off topic ali me zanima kada ste vec pocele temu vezano za manikir
da li ste vi videli da neka dezinfikuje sve pre nego sto ih koristi na vama? mislim od turpije i ostalog pribora...ja nisam...
dobro mozda rade izmedju na pauzi..ali nekako sumnjam...
pa to...mene prosto uzasava nehigijena kozmeticara uopste...o pedikiru necu uopste ni da pricam...ne usudjujem se ni da odem...Jeste off: Kod dotične koju spominjem da je dipl.kozmetičar, upravo od toga da pođem nisam videla. A nije ni otvorila NOV pribor. Već je koristila korišćen vidno. I ko zna koliko pre toga stajao.
A kod osobe kod koje i dalje radim, za koju sam navela da je neko vreme bila odsutna, ona otvara: NOV KIJENT NOVA TUPRIJA, mislim na manuelnu tupriju, piše ime na foliji te turpije i koristi je samo s tim klijentom dok je u upotrebi, dezinfikuje na kraju.
Ima aparat gde dezinfikuje ostali pribor, mislim na glavu električne turpije(ima ih više), hvataljke i šta znam šta beše još. Ima onaj gde je kvarc, sitne granulice, i to uradi neposredno pre dolaska, sačeka da se ohladi. Perfektno. Često joj dođu žene koje su dobile gljivice zbog tvog pitanja.
Isto tako mislim da trebamo da se ophodimo kad je depilacija šećernom pastom, iako je daleko manja šansa da se desi infekcija, pošto se materijal baca. Pribor za rad su: ruke, dezinfikuješ pred klijentom. Doneseš sve što ti je potrebno i onda tek opereš ruke i dezinfkuješ. Ruke budu suve, bez krema, bez talka.. špatula ako se koristi, to se menja, ako je od kuvane plastike i sl. A ostale špatulice, za lice tipa, drveni štapići, to se naravno baci po upotrebi. Zato i služi.