Deo ispod haube se pregreva

Srbenda21

Početnik
Poruka
4
Poštovani,

Imam Skodu Octaviu 2010. Primetio sam da se jedan deo iza motora pregreva (taj ovalni deo na sredini slike). Slika tog dela je priložena. Da li mi može neko reći o kom se delu radi?

Hvala

Prilozi

• 20210126_183044.jpg
    20210126_183044.jpg
    108 KB · Pregleda: 72
Joj ljudi, ja nisam profesionalac. Jedan clan zeli da mi objasni razliku izmedju vrelog i pregrejanog. Ja se ne razumem. Vidim da nesto bukvalno smrdi, gde taj miris i u kabinu dospe, a juce se to nije desavalo. Ako je neko voljan da pomogne, molim vas pisite mi privatnu poruku.

Pregravati znaci da nesto ima vecu temperaturu od propisane. Ti ne znas ni koja je propisana temp, a ni koja je temperatura tvog izduvnog sistema. Ako smrdi na paljevinu onda verovatno jeste nesto pregrejano.

Evo jednog bas pregrejanog izduva, mada vlasnik mozda i ne misli tako.

Zaštitni pleh izduvne grane ili katalitatora, normalno da se greje, kod nekih automobila imaš i znak da ne pipaš :)
Inače bez tog pleha bi posle malo agilnije vožnje video da su cevi toliko usijane da po mraku svetle crveno.
A ovaj dule lupa gluposti i nebuloze vezara. Čuj pokvaren hahaha :lol:

E pa mario je video 2 auta za 25 godina a ja sam se neagledao nekoliko hiljada.
Pa sam tako gledao auto benzinac kom se stravicno grejao katalizator i okolo je sve bilo vrelo da nisi mogao dlan da stavis koliko je vrelo bilo.
Drugar nije znao sta da radi i odvezao ga kod mehanicara i ovaj mu izbio katalizator i sve je bilo reseno.

Ja nisam skidao katalizatore na svojim kolima.
Evo jedva cekam da dodje ovaj novi tehnicki pregled pa da vidimo da li ce forumasi poceti da pljuju kako nisu dobili DPF na autu koji je kupljen od mene.
Prc malo jer nikad nije skinut a to govore forumi gde nema zalbi a ako je vec tako znaci da vredi uzeti kod mene auto jel da.z:poz:

Poslednja izmena od moderatora:
Ja ne znam da li je to katalizator. Ja sam mislio da se katalizatori nalaze ispod poda automobila, a ne direktno ispod haube. Na osnovu srednje vrednosti informacija sa ovog i drugih foruma (iako je bilo svakojakih "pretpostvanki") najverovatnije je u pitanju pleh izduvne grane.

Back