fosilvaso
Buduća legenda
- Poruka
- 39.135
Žene u politici? Pa i ovako je opšti kaos, šta bi tek onda bilo!?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iron Lord:A kako beše diplomski rad nacionaliste?
tokyo:Nadam se da se kod nas u Hrvatskoj neće opet Jadranka kosor kandidirat za predsjednicu
da nebi opet iz pašteta iskakala![]()
![]()
![]()
fosilvaso:Čujem da je u RH u modi otvaranje pašteta:
Postoji šansa da je u njoj neki od Zagorčevih dijamanata!?![]()
fosilvaso:Žene u politici? Pa i ovako je opšti kaos, šta bi tek onda bilo!?![]()
zozefina:Bila sam član komunističke partije od 1976 /mislim,ali to i nije za temu važno/ do 1988 godine kada sebi rekoh - dosta je bilo i nikad više. Posle je došla socijalističla partija i kao stroga naslednica tražila je da joj pristupim što sam ja sa velikim strahom odbila koristeći se nekim glupim izgovorima. Na moju sreću, prihvatili su moje ,,razloge,, i nisu insistirali. Godine i dogadjaji su se smenjivali, bivalo je sve gore i gore a ja pri tome nisam želela da bilo šta uradim da bi mi bilo bolje. Došla je ,,demokratija,, i tu je bilo lomova da bi na kraju, na čelu te demokratije stao , meni jedan vrlo simpatičan mlad čovek. Medjutim, taj mladi čovek je toliko mnogo hteo da uradi za kratko vreme, toliku nestrpljivost nisam mogla da shvatim, tolika podmetanja nisam mogla da razumem kao ni prebrzu, preranu i apsolutno bespotrebnu smrt. Ne znam kako sam posle toliko godina i NIKAD VIŠE, otišla pre 6 meseci u Demokratsku stranku i učlanila se. Na njihovo pitanje:zašto?, odgovorila sam da imam puno slobodnog vremena i da želim da pomognem. Na sve pozive sam se odazivala, slušala i razmišljala da ću nešto moći da pomognem.Juče sam ,,pobesnela,, kada sam shvatila da demokratiju nećemo videti još 100 godina i bilo mi je žao što nisam ostala dosledna sebi sa onim nikad više, a zašto, pitaćete, zato što se u komunističko vreme glasalo isto kao i sinoć na opštinskom ogranku forumu žena.Skupština od 31 žene birale su predsednicu i 14 članica.Nisam mogla da verujem da je bila samo 1 kandidatkinja i to dosadašnja predsednica i samo 14 članica.Tako je bilo u komunizmu, tako je i sada, gde je više kandidata koji će pročitati svoj program pa da biram.Toga nije bilo. Sve su prošle čak i one koje nisu bile tu. Posle izbora nijedna od izabranih članica ne reče ni reč. Ličilo mi je sve na ono vreme za koje se trubi da nije valjalo.A kakvo li je ovo?!
Padobranac011:. U demokratiji vlast propada brzo, ali baza ostaje zdrava jer ima mehanizme koji je brane, a ti mehanizmi su upravo sputavanje demokratije!
zozefina:Bila sam član komunističke partije od 1976 /mislim,ali to i nije za temu važno/ do 1988 godine kada sebi rekoh - dosta je bilo i nikad više. Posle je došla socijalističla partija i kao stroga naslednica tražila je da joj pristupim što sam ja sa velikim strahom odbila koristeći se nekim glupim izgovorima. Na moju sreću, prihvatili su moje ,,razloge,, i nisu insistirali. Godine i dogadjaji su se smenjivali, bivalo je sve gore i gore a ja pri tome nisam želela da bilo šta uradim da bi mi bilo bolje. Došla je ,,demokratija,, i tu je bilo lomova da bi na kraju, na čelu te demokratije stao , meni jedan vrlo simpatičan mlad čovek. Medjutim, taj mladi čovek je toliko mnogo hteo da uradi za kratko vreme, toliku nestrpljivost nisam mogla da shvatim, tolika podmetanja nisam mogla da razumem kao ni prebrzu, preranu i apsolutno bespotrebnu smrt. Ne znam kako sam posle toliko godina i NIKAD VIŠE, otišla pre 6 meseci u Demokratsku stranku i učlanila se. Na njihovo pitanje:zašto?, odgovorila sam da imam puno slobodnog vremena i da želim da pomognem. Na sve pozive sam se odazivala, slušala i razmišljala da ću nešto moći da pomognem.Juče sam ,,pobesnela,, kada sam shvatila da demokratiju nećemo videti još 100 godina i bilo mi je žao što nisam ostala dosledna sebi sa onim nikad više, a zašto, pitaćete, zato što se u komunističko vreme glasalo isto kao i sinoć na opštinskom ogranku forumu žena.Skupština od 31 žene birale su predsednicu i 14 članica.Nisam mogla da verujem da je bila samo 1 kandidatkinja i to dosadašnja predsednica i samo 14 članica.Tako je bilo u komunizmu, tako je i sada, gde je više kandidata koji će pročitati svoj program pa da biram.Toga nije bilo. Sve su prošle čak i one koje nisu bile tu. Posle izbora nijedna od izabranih članica ne reče ni reč. Ličilo mi je sve na ono vreme za koje se trubi da nije valjalo.A kakvo li je ovo?!
zozefina:Samanta, hvala ti na odbrani, a ti filatelisto, čak i da sam mogla da se kandidujem, papirići su već bili odštampani, što će reći : prste k sebi. Kada je reč o ispisnici to ću i da uradim. Kada su pare u pitanju, zbunjuje me tvoje ,,decenijsko iskustvo,, jer koliko sam videla para ima ali samo za odabrane. Da li si primetio da vrh stranke radi sa takvom ljubavlju da ne pušta nikog novog da radi kao i oni - sa ljubavlju - ti kažeš.Ja ne govorim o samo o vrhu stranke u Beogradu već mislim i na vrh stranke u mestu u kome živim a ono nije tako malo
Jerry Ropero:zozi ne znam sta te to zacudjuje ja sama na ovom forumu na jednoj temi apsolvirao da su sve bivse komunjare i njihova deca danas u Demokratskoj Stranci. Samo su promenili naziv firme, ne zovu vse vise KPJ vec DS a inace ceo sistem kao i nacin biranja je ostao identican.
Eto pogledaj samo ovu farsu sa izborom predsednika OO DS Beograda gde je Dragan Djilas iz komunisticke porodice srboubice Milovana Djilas opet izabran za predsednika kao jedini kandidat![]()
kajzers:Tako je Jerry, danasnji DS je u zadnjih nekoliko godina evoluirao u Stranku u kojoj se iza paravana principa demokratske izborne procedure unapred namestaju isti ljudi sa kozmetickim promenama u ostalim organima Stranke.
Vidim da Desetogodisnji clan DS-a "nije video" moje pitanje upuceno njemu o reizboru Djilasa, a sustina je da se Stranka u kojoj se epidemicno za mesto predsednka odbora kandiduje samo jedan kandidat nekada zvala KPJ i to je po difoltu tako , a DEMOKRATSKA Stranka samim svojim imenom makar kao nepisano pravilo MORA da neguje princip vise kandidata za svako mesto. Samo tako je DS = Demokratska Stranka i nemoj niko da mi prica bajke za malu decu da nema drugih koji su zainteresovani kao protivkandidati, jer se tu radi o klasicnim politickim manipulacimama po odborima i namestaljkama koje inace JESU deo politicke metodologije ali svojstven onim politicarima kojima je spoljni deo obraza malo deblji od proseka i alatom "demokratija" samo regulisu svoje ambicije i licne intererse.Da nije tako, svaki PRAVI DEMOKRATSKI predsednik odbora bi mogao i morao i moze da predizbornu proceduru sprovede tako ima protivkandidate na izborima !
Decenijski clan DS-a !
hahahafilatelista:video sam ja samo se ne upuštam u diskusiju sa ljudima koji imaju 4 posta jer nisam siguran da li je to neko ko se registrovao 1. ili 101. put.
pozdrav
bubobubo:hahaha
prpa? a sto ne bi mogao da pricas sa njim. cak i da ga danas banuju.
demokrate (ove iz ds) i dijalog?
a ja mislio da je dijalog preduslov za demokratiju.
toliko o tome.
a koliki ti je standard, ni ja nemam 5000 postova?
filatelista:video sam ja samo se ne upuštam u diskusiju sa ljudima koji imaju 4 posta jer nisam siguran da li je to neko ko se registrovao 1. ili 101. put.
pozdrav
zozefina:U komunizmu je bilo obrnuto, nisi mogao da biras vlast ali si mogao da biras direktora, pa su zato preduzeca propala veoma brzo, a cela drzava je istrulila unutra. U demokratiji vlast propada brzo, ali baza ostaje zdrava jer ima mehanizme koji je brane, a ti mehanizmi su upravo sputavanje demokratije!
Pa nije baš tako. Direktora nisam birala ja, već je partijsko rukovodstvo ,,predlagalo,,da je NN podoban za direktora a na sednici radničkog saveta sam dizala ruku i sebe zbog toga mrzela. Što se preduzeća tiče nikako nisu propadala iako se je raznosilo sve i svašta, baš su napredovala i država nije bila trula jer je jedan čovek vladao. Ali kada ga više nije bilo, njegovi saradnici su se uskomešali i država se urušila. Kada je demokratija u pitanju, kako možeš da kažeš da baza ostaje zdrava, pa tu vrije najveći mogući smog koji čeka da vlast padne i da se on uzdigne. Ovako će biti sve dok društvo plaća izbore i na tome dobro zaradjuje. PS imam drugaricu koja skače od sreće kad god su izbori i to ponovljeni ponajbolje.Debele ona pare tu zaradi i ne mora da radi, samo da rovari kako bi došli novi izbori.
tacno. sada je dobio maniji procenat glasovaJerry Ropero:Inace cisto podsecanja radi Sadam Husein, Kim Dzong Il i Ahmaninedzad su osvajali manji procenat glasova od onoga sto je osvoji Dragan Djilas na izboru za predsednika OO DS Beograda.
Mislim nei licno ne smeta da vrh stranke odredi coveka za to mesto, ono sto smeta jeste to licemerje i glumljenje demokratije, tj . foliranje da kao clanovi stranke nesto biraju a ponudi im se jedan jedini kandidat. Mislim to je klasicna farsa, za povracanje.
fosilvaso:Čujem da je u RH u modi otvaranje pašteta:
Postoji šansa da je u njoj neki od Zagorčevih dijamanata!?![]()
Jerry Ropero:nisam ja rekao da je u ostalim strankama neki bog zna kakav stepen demokratije, ali su tamo stvari makar postenije nego u DS-u. Odlucujke predsednik stranke ili grupa njemu bliskih ljudi(glavi odbor otadzbinska uprava i slicno), dok je i u DS-u identicna situacija samo sto se narodu povraca od njihovih farsi i pateticnih "demokratskih" izbora sa jednim kandidatom gde clanstvo stranke onda bira izmedju opcije 1 i opcije 1![]()