Demokrate pljackaskim privatizacijama teraju radnike u smrt

Bahate gazde uteruju strah

SVETAO PRIMER
"METALAC", fabrika za proizvodnju posuđa, sasvim je sigurno jedini svetao primer privatizacije u milanovačkoj opštini. U ovom preduzeću, osim pristojnih plata i otvorenih novih radnih mesta, posebno se stimulišu radnice da uvećaju porodice. Svaka prinova posebno se nagrađuje, novčano. Za prvo dete - 500 evra. Za drugo - 1.000. Za treće - 2.000. Za četvrto i svako sledeće - 4.000 evra. Ali, ovde su vlasnici preduzeća radnici, koji su gradili fabriku za sebe i za svoju decu.

eeee tek sad vidim kako sam pogodio Metalac najbolja firma u Gornjem Milanovcu i jedna od najboljih u Srbiji, 1600 zaposlenih :D

proizvodi:
http://www.metalac.com/pgs/sr/proizvodi/

o kompaniji:
http://www.metalac.com/pgs/sr/o_kompaniji/

finansijski izvestaji:
http://www.metalac.com/pgs/sr/izvestaji/

Svašta. Trebalo je ostaviti zaposleno hiljade radnika iako je za proizvodnju dovoljna trećina, petina, desetina tog broja?

Ne.
Trebalo je sa parama od privatizacije finansirati proizvodnju u maloj privredi za otvaranje novih radnih mesta koja bi zaposljavala taj visak koji se javlja kod privatizacije i odpustanja.
A sta su demoni uradil?
Pokrali i pokusali da napune busne dzepove i to im ne ide dobro pa kroz privatizaciju banaka svrstali sami sebe u osnivace,digli kamate i daju kredite istim onima koji su bili srecni da ne dobiju otkaz.A to je tek jedan najmanji vid pljacke.A onima koji su otpusteni dali sirotinjske parice tek toliko da ne skapaju od gladi i portpali na biroe gde nece dobiti posao nikada.

vidis ti to demokratorima ne mozes da objasnis.

u vreme komunizma te iste "propale firme" su zaposljavale 3 puta vise radnika nego danas, ti isti radnici su pravili kuce, vozili solidna auta, isli na letovanja a danas to ne moze? pa zasto ? kako ne moze a kazu demokratija bolja od komunizma? kriv sloba i seselj jel tako?

Ne razumeš ti to, naravno. Vidi se ovako, na prvi pogled.

Ne.
Trebalo je sa parama od privatizacije finansirati proizvodnju u maloj privredi za otvaranje novih radnih mesta koja bi zaposljavala taj visak koji se javlja kod privatizacije i odpustanja.
A sta demoni uradil?
Pokrali i pokusali da napune busne dzepove i to im ne ide dobro pa kroz privatizaciju banaka svrstali sami sebe u osnivace,digli kamate i daju kredite istim onima koji su bili srecni da ne dobiju otkaz.A to je tek jedan najmanji vid pljacke.A onima koji su otpusteni dali sirotinjske parice tek toliko da ne skapaju od gladi i portpali na biroe gde nece dobiti posao nikada.

Pa nije to tek tako - hajde da poboljšamo i uvećamo proizvodnju. Pazi, ne branim ja bagru koja je pokrala mnoge firme, ali ne možemo generalizovati iiste aršine primenjivati na svim primerima.

a sto je zanimljivo Tadic kaze u svojoj kampanji da je nezaposlenost SMANJENA od 2000. do danas :D
valjda ako sam dobro upamtio kaze da je otvoreno 240 hiljada novih radnih mesta, tako nesto je odvalio (nisam siguran za brojku) :roll:

To je vestacka brojka, zato sto su ljudi odustali da se prijavljuju na biro rada, oni su ih oterali, jer vise zdravstveno osiguranje ne ide preko njih ( ne ide ustvari nikako).
I onda se hvale da su, toboze, smanjili broj nezaposlenih. To je najveca podvala, a ovamo ljudi nemaju ni to zdr. osiguranje, ali ih to ne interesuje, nego i dalje sprovode genocid nad sopstvenim narodom, a po potrebi se jos i hvale...Eh, narode, ima li te da vidis ovu nepravdu, ili ces i dalje da drzis glavu u pesak????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne razumeš ti to, naravno. Vidi se ovako, na prvi pogled.

pa ajde objasni mi onda ti koji razumes. ne samo meni nego svima nama.

jer ja ne razumem taj paradoks kako su mogle te iste firme , pod sankcijama da zaposljavaju recimo 7000 radnika , a danas kad nemamo sankcije ne mogu, nego ih odpustaju , fabrike se zatvaraju, sve se rasprodaje i propada.

eto objasni mi ja stvarno to ne razumem.

vidis ti to demokratorima ne mozes da objasnis.

u vreme komunizma te iste "propale firme" su zaposljavale 3 puta vise radnika nego danas, ti isti radnici su pravili kuce, vozili solidna auta, isli na letovanja a danas to ne moze? pa zasto ? kako ne moze a kazu demokratija bolja od komunizma? kriv sloba i seselj jel tako?
Zato sto su proizvodili u planskoj privredi gde se sve sto se proizvede znalo tacno koliko ce se prodati , zato sto je 20% uspesnih preduzeca najvise izvoznika po sistemu svi jednaki , prelivalo svoje prihode da popunjava rupe od onih neuspesnih posto je drzava sve kontolisala , takodje su uzimani ogromni krediti i donacije od zapadnih zemalja da bi uterali rusima , i te kuce sto su zidali su isto od drzave dobijali sve , a o ekonomskom i spoljopolickom polozaju danasnje drzave i odnosa u svetu koji su joj isli na ruku da i ne govorim.

Zato sto su proizvodili u planskoj privredi gde se sve sto se proizvede znalo tacno koliko ce se prodati , zato sto je 20% uspesnih preduzeca najvise izvoznika po sistemu svi jednaki , prelivalo svoje prihode da popunjava rupe od onih neuspesnih posto je drzava sve kontolisala , takodje su uzimani ogromni krediti i donacije od zapadnih zemalja da bi uterali rusima , i te kuce sto su zidali su isto od drzave dobijali sve , a o ekonomskom i spoljopolickom polozaju danasnje drzave i odnosa u svetu koji su joj isli na ruku da i ne govorim.

pa vidis radniek boli uvo jel ta privreda planska neplanska ovakva ili onakva. njih interesuje samo da sto vise rade, sto vise zarade i sto bolje zive. sada to nije slucaj. narod u ogromnoj vecini zivi veoma lose. mislim da su rezultati iz prvog kruga izbora to najbolje pokazali.

pa vidis radniek boli uvo jel ta privreda planska neplanska ovakva ili onakva. njih interesuje samo da sto vise rade, sto vise zarade i sto bolje zive. sada to nije slucaj. narod u ogromnoj vecini zivi veoma lose. mislim da su rezultati iz prvog kruga izbora to najbolje pokazali.
Pa radnik nece da radi kao crnac 8 sati non sto za 300-400 evra nego bi on da ponovo ladi jaja i da dobija sve od drzave, a toga vise nema nigde u svetu niti ce biti.

Pa nije to tek tako - hajde da poboljšamo i uvećamo proizvodnju. Pazi, ne branim ja bagru koja je pokrala mnoge firme, ali ne možemo generalizovati iiste aršine primenjivati na svim primerima.

Premnogo je tih krkokodila koji se omrsise.
Problem je sto oni koji su trebali da sprece takvu divlju privatizaciju a to su bas ti iz samog vrha DOS-a svim silama su se trudili da napune dzepove kroz te vestacke privatizacije.Kako onda masa njih koji bas nikada nista nisu imali odjednom postaje finansijski i ekonomski krem drustva?E to su ti isti sto su upali iz opanka u krokodila.

Pa radnik nece da radi kao crnac 8 sati non sto za 300-400 evra nego bi on da ponovo ladi jaja i da dobija sve od drzave, a toga vise nema nigde u svetu niti ce biti.

srpski radnici hoce da rade ali u srbiji nema posla, demokratori su razbili srpsku proizvodnju tako da nema slobodnih radnih mesta.

favorizuje se uvoz na konto proizvodnje i izvoza. kurs dinara/euro to najbolje odslikava.

zato je nezaposlenost ogromna a narod nezadovoljan.

i po tebi narod bi trebao to da prihvati za normalno da su sirotinja, da tako zive i da tako treba da umru.

e pa izvini narod nije lud i glup ma koliko ti pokusavao da pokazes da jeste.

sustina cele price - DS je stranka koja je pokazala da nema resenja za glavne probleme nase drzave i da je nesposobna da nasim gradjanima donese bolji zivot.

zato treba da odu sa vlasti.

E svaka čast onome koga nije sramota da ovakve priče zloupotrebljava za političarenje i jeftino strančarenje.
Žao mi je žene i žao mi je njene porodice, ali i moja majka je kao tehnološki višak napustila nekadašnju super-sega-mega-ultra-vrh uspešnu fabriku posle 28 godina staža i nije se obesila. Pregurala je depresiju, našla drugi posao i sad joj žao što sama nije otišla ranije.

pa ti bi ljudi isto da rade u nekim drugim firmama ali na zalost sem beograda i novog sada, tih drugih firmi u gradovima u srbiji - nema.

znaci u gornjem milanovcu ti ljudi kada ste im unistili i upropastili fabrike - vise nemaju gde da rade. i vas briga zbog toga.

zato vam je toma nikolic pobedio u maltene skoro svim opstinama srbije. jer vi na vlasti tim gradjanima niste ponudili nikakvu alternativu. dali ste im otkaze i posle toga - nista.

zato ova slika pokazuje zasto su gradjani nezadovoljni zasto zele promene

]
poopstinama1.gif

..u ovoj zemlji na ovolikoj teritoriji zivi oko 7.000.000 ljudi - Nemaca je u proseku 10X vise...ovde su nezaposleni na ulici a u Nemackoj primaju socijalnu pomoc u visini plate kao da rade...znam to zato sto mi se neki lik zalio zato sto mora da izdvaja za neradnike... u normalnim zemljama vlada koja tolike ljude posalje na ulicu ne bi opstala 3 dana ovde se to kvalifikuje kao uspeh...ako se vec pozivate na "tranziciju" i mislite da se tu nista ne moze uraditi mogli bi bar da pokazete malo saosecanja umesto da te ljude tretirate kao gubitnike kojih bi se najradije odrekli...mozda bi onda i imali neke sanse da jednog dana postanemo normalna zemlja...u suprotnom mozda u buducnosti dobijemo i "odrede smrti" koji ce takve i fizicki eliminisati da ne bi predstavljali opasnost po sistem

Back