Delta city - prvi "dog friendly" soping mol u srbiji

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.914
VESTIPSI
delta-city-petface2-e1426692666246.jpg

SRAMOTA SRBIJE: „Delta City“ primio niz uvreda zbog odluke da danas zvanično postaje PRVI „DOG FRIENDLY“ šoping-mol u Srbiji!

March 18, 2015

Za sve ljubitelje životinja, 18.mart će ostati zabeležen kao DAN POBEDE jer će konačno sa svojim lajavim prijateljima moći i u šoping! Zna se gde – u trenutno jedini i prvi šoping-mol koji je postao „dog friendly“ – DELTA CITY!
Naime, nedavno smo pisali o inicijativi „Kinološkog društva Novog Beograda“ da tržni centri, šoping-molovi i uopšte svi objekti postanu „pet friendly“:NOVA INICIJATIVA BEOGRAĐANA: “Tržni centri, postanite pet friendly”!

„Delta City je prvi šoping-mol u Srbiji koji je postao „dog friendly“ objekat ove vrste u našoj zemlji. U prvoj fazi realizacije projekta, psima do 8 kilograma dozvoljeno je kretanje po šoping-molu, a ulazak im je odobrilo i više od 70 zakupaca“, za Petface je rekao Zoran ispred „Delta City“-ja.
Međutim, ono u čemu su Srbi stručni je da lepe vetsi oskrnave. Tako nam je pažnju privukao niz negativnih koementara na ovu odluku.

„Strašnooooo, treba da šetam dete među kučicima… ovo je dno dna našeg društva“, „Ni u Delta sitiju više neće moći da se hoda uspravne glave, moraćemo da pazimo gde stajemo…Ako zalaju, ako uplaše neko dete? Pa još ako neko slučajno nagazi ili zakači psa gledajući u izloge a ne u pod, ko garantuje da ga životinja neće ujesti“, „Šta je sledeće? Uvođenje pasa u bolnice, vrtiće, škole, fast fudove, operacione sale? Svašta. Pse treba da šetaju napolju a ne u objektima koji nemaju veze sa psima“, samo su neki od komentara na koje smo naišli.
Sramota našeg društva ili primitivizam – ne znamo kako da okarakterišemo! Zaključite sami ako vam kažemo da u svim evropskim zemljama psi „normalno“ funkcionišu u svim objektima – počevši od Gradskog prevoza, kafića, restorana, šoping molova, do škola i bolnica kada o tome odluče nadležni. Benefit čuvanja kućnih ljubimaca i odrastanja uz njih je nemerljiv, a nekolicini koja je samo u mislima proevropski orjentisana poželeli bismo da nabave jednog ljubimca, da spasu život sa ulice i učine dobro delo. Sigurni smo da će im se tada mišljenje o „pet friendly“ principu promeniti.OBJEKTI KOJI SU „DOG FRIENDLY“ U DELTA CITY-JU JASNO SU OBELEŽENI NALEPNICOM, A IZMEĐU OSTALIH SA PSIMA ĆETE MOĆI U: Zaru, H&M, Bershku, Komercijalnu banku, N sport, Jasmin, iLike, Samsung, Carpisu, i što je najzanimljivije u Cineplexx bioskop!NAŠ VEEEEELIKI NAKLON i nadamo se da će ovo samo biti podstrek ostalim objektima da se „pet friendly“ osveste!

da li je ovo diskriminacija maca? :)

salu na stranu...mene vise zanima da li je tom psu prijatnije da se seta po trznom centru ili da se istrci na poljancetu..?

da li se preteruje sa pravima i slobodama ili je to pravi put jednog drustva?

sta se sustinski dobija ovom odlukom?

ko je vise u pravu..oni koji podrzavaju ovo ili oni koji su protiv?

salu na stranu...mene vise zanima da li je tom psu prijatnije da se seta po trznom centru ili da se istrci na poljancetu..?

A ta je sustinska razlika izmedju poljanceta, ulice, necijeg stana ili soping centra?

Sta, ne vodis decu kod ljudi koji zive sa kucicima da se slucajno ne uplase? Sta mi smeta, neka setaju zivotinje pored mene kao sto setaju i na bilo kom drugom mestu.

tema treba da ide na zivotinje
kakve to veze ima sa zenama?
i dobro je da mogu da povedem psa, iako ga ne vodim, jer ne mogu o tome da razmisljam dok sam u kupovini

jel vi svaku temu da bi bila iole primecena morate da stavite na zene?
predlazem ti onda LJIS ako nije problem

znaci po tvom misljenju zene ne trebaju da imaju misljenje o desavanjima nego da pricaju iskljucivo o kukicenju, kuvanju i voznji..pardon..voznja je za forum automobilizam :)

ja volim pse, ali postoji jedna druga veoma bitna stvar...psi se linjaju, sta ce da rade sa garderobom sa psecim dlakama. iskreno, ako budu ulazili u prodavnice, tamo kupovati necu bas iz tog razloga. ok imala sam pse penajli su se po namestaju, ulazili u kucu, jedan je ziveo u stanu, naravno da je bilo dlaka. kakva je dlaka i dal s elako skida ili ne, zavisi od rase i njene dlake.

A ta je sustinska razlika izmedju poljanceta, ulice, necijeg stana ili soping centra?

Sta, ne vodis decu kod ljudi koji zive sa kucicima da se slucajno ne uplase? Sta mi smeta, neka setaju zivotinje pored mene kao sto setaju i na bilo kom drugom mestu.

razlika je u tome sto na poljancetu mozes da ga pustis da se sam istrci, obavi nuzdu...ovde ga drzis uz sebe i nema slobodu kretanja koju bi imao napolju..a i svez vazduh je valjda bolji od onog u trznom centru? u cemu je onda razlika setao se u stanu ili po soping molu osim gazdi kome je lakse to nego da ga voda po parkicu na +30
..i na kraju ja sam rekao da me zanima sta je bolje..nisam rekao da nije dobro..preneti su komentari ljudi sa drugih drusvenih mreza...
ne razumem deo oko dece

koja je poenta izvodjenja psa u setnju?
zbog cega se oni izvode..?
da li se to postize izvodjenjem u soping mol?

razlika je u tome sto na poljancetu mozes da ga pustis da se sam istrci, obavi nuzdu...ovde ga drzis uz sebe i nema slobode kretanja koje bi imao napolju..i na kraju ja sam rekao da me zanima sta je bolje..nisam rekao da nije dobro..p-reneti su komentari ljudi sa drugih drusvenih mreza...
ne razumem deo oko dece

Супер, значи сасвим је ок да се пас исере по пољанчету?

Ја своје куче не бих водила, искрено.

Али, не би ми сметало ако налетим на особу са куцом, под условом да уме да брине о њој.

А коментари су стварно језиви, пси до 8 кг су мали, не знам које би се дете уплашило, сем ако брижна мајка не почне да вришти и тиме му да пример.

Ја своје куче не бих водила, искрено.

Али, не би ми сметало ако налетим на особу са куцом, под условом да уме да брине о њој.

А коментари су стварно језиви, пси до 8 кг су мали, не знам које би се дете уплашило, сем ако брижна мајка не почне да вришти и тиме му да пример.

Београђани су познати по томе да јако пазе на правила у вези водања паса..

Ok je meni to, što da ne. Malo moraš da paziš gde gaziš kao u Pet centru, veći je to problem onima koji su zaduženi da održavaju higijenu u tim prostorijama, jer neki vlasnici pasa ne vide to kao svoj problem, onda malo je problem pitanje agresivnih pasa u rukama pogrešnih vlasnika, ali nema to veze sa ovim zakonom i tržnim centrima.
Ako je bezbednost osigurana, vlasnici elementarno odgovorni definitivno sam za.

naravno da je psu lepse u parku
ali po eu je dozvoljeno ljubimcima u prevozna sredstva radnje kafice i sl...pa kad mora mora ebi ga
psu ni malo nije lepo u metro ....ali ako mora u nekom momentu to je jako korisno....ima onih koji su navikli pa kuliraju unutra, ima onih koje vidis da mu nije lako da se plasi i da je uznemireno vidi se da nije cesto tu, ali kad mora mora...

ali srbi...ah srbi...mi smo jako daleko od sveta, pa ovo kod nas nece proci doro...mi i oni negde tamo, nebo i zemlja...ovo je samo smesni pokusaj...boze koliko smo jadni, tragikomicni
ovde neka mnogo vaznija pitanja ne mogu da se rese, ali oni zamazuju oci narodu ovim tragikomicnim pokusajima da kopiramo tamo neki svet od koga smo tri dimenzije daleko
nemamo mi mentalitet koji ce ovo da shvati

razlika je u tome sto na poljancetu mozes da ga pustis da se sam istrci, obavi nuzdu...ovde ga drzis uz sebe i nema slobodu kretanja koju bi imao napolju..a i svez vazduh je valjda bolji od onog u trznom centru? u cemu je onda razlika setao se u stanu ili po soping molu osim gazdi kome je lakse to nego da ga voda po parkicu na +30
..i na kraju ja sam rekao da me zanima sta je bolje..nisam rekao da nije dobro..preneti su komentari ljudi sa drugih drusvenih mreza...
ne razumem deo oko dece

koja je poenta izvodjenja psa u setnju?
zbog cega se oni izvode..?
dali se to postize izvodjenjem u soping mol?

koja bre sloboda :(
kod nas nema pustanja psa na poljance ili livadu
trenutno je akcija koja ce trajati dve nedelje,komunalci se zavlace izmedju zgrada u dvorista,kruze na motorima...vezan je,a gde su ti tri kese,a gde su ti papiri..imas sve/aha povodac ne sme da bude duzi od jednog metra
pa ti istrcavaj kuce:(

koja bre sloboda :(
kod nas nema pustanja psa na poljance ili livadu
trenutno je akcija koja ce trajati dve nedelje,komunalci se zavlace izmedju zgrada u dvorista,kruze na motorima...vezan je,a gde su ti tri kese,a gde su ti papiri..imas sve/aha povodac ne sme da bude duzi od jednog metra
pa ti istrcavaj kuce:(

Да бре, најпре ти направе паркове, нпр. по Карађорђевом парку, а онда кад ти не бренујеш то ни 5%, оно, теби и твом псу припад аи ограђени део парка, али и неограђени, онда још оће да те казне, замисли...

deo higijene je nesto sto bi gazda trebalo da vaspita psa
nema govanaca dlaka i dr ni po tcu ni po ulici ni po prevozu....NIGDE
kad je vlasnik civilizvan onda je i pas
problem je sto srpska stoka nije civilizovana, pa samo cekam da krenu da kake kuce po tcu a da gazdu zabole
pa ce ova ideja da ode u majcinu
dzaba se ovi raduju, jednostavno mi nismo podneblje za mnogo toga pa i za ovo

Back