Dell nece prodavati jake konfiguracije Kaliforniji i jos 5 USA drzava

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To ne mogu nikako. Samo ako tvoja banka nudi uz kartu ili dodatno naplacuje ako zelis tu uslugu i to banka nadoknadjuje od svojih para...
edit: i ne dobijas pare nazad od banke odmah nego je rok 60-120 dana
ja sam jednom davno zvao Vizu jer mi tip nije poslao šta sam kupio skoro mesec dana. Oni su pare skinuli sa njegovog računa i prebacili meni u vrlo kratkom roku

ja sam jednom davno zvao Vizu jer mi tip nije poslao šta sam kupio skoro mesec dana. Oni su pare skinuli sa njegovog računa i prebacili meni u vrlo kratkom roku
Ne moze to. Ajde malo razmisli. Banka ne moze ni sa svog klijenta da skine pare, kamoli od nekog tamo iz druge banke.
Mislim ono to je logicki nemoguce.
edit:
najverovatnije tvoja banka ima zastitu kupaca, a suma nije bila velika.

može jer je to sistem Vize. Banka samo nudi usluge kreditne karte a kreditna karta je ustanova za sebe, recimo viza ili masterkard. A rekoh ti da imam lično iskustvo.
Nemas. Prvo ne znas da kad legne para na racun nema povratka. Kada se elektronskim putem prenese, gotovo je.
evo ti:
Online shopping is as safe as the high street and it’s reassuring to know:

• If you’re the victim of online fraud
  • If your order is not delivered
  • If you receive the wrong item
  • If your order is delivered damaged
  • If your travel company or airline goes under before your trip or whilst you are away

AND you have paid with your Visa card, you can get your money back (subject to your bank’s terms and conditions).
Jel sad jasnije? https://www.visa.co.uk/pay-with-visa/protection-benefits.html

Nemas. Prvo ne znas da kad legne para na racun nema povratka. Kada se elektronskim putem prenese, gotovo je.
evo ti:

Jel sad jasnije? https://www.visa.co.uk/pay-with-visa/protection-benefits.html
šta si hteo da naglasiš? Onaj deo:
"subject to your bank’s terms and conditions"
Izgleda da moje banke nemaju takve restrikcije.

A nije tačno da je gotovo jer visa može da charge na njihov račun a oni nek se raspravljaju da li je charge u redu ili nije. To što ti insinuiraš je Wester Union jer kad se jednom pare isplate više nema povratka.

update:
When we covered the news that Alienware will no longer sell most of its desktops in California, Colorado, Hawaii, Oregon, Vermont, and the State of Washington, we noted that there had to be more to the story. Alienware might be loudly declaring that it can’t sell in these states due to power efficiency requirements, but nobody else is. In fact, the word from other manufacturers is that nobody considers these requirements much of a problem.
It turns out, there’s a crucial bit of context Alienware didn’t disclose: The new power requirements that went into effect on July 1 apply to idle power consumption, not load. The sharp constraints on total PC power consumption do not apply when the system is being used for things. They apply when it isn’t. All of the standards and requirements, including the ones that went into effect back in 2018, explicitly target idle power consumption, and nobody but Alienware seems particularly chuffed about it.

Znaci odnosi se na to kad sistem nista ne radi.

source: https://www.extremetech.com/gaming/...only-apply-to-idle-as-alienware-squawks-alone

Znas kako mozda i ne vracaju pare, sa obzirom na upozorenje, ne znam, taj info nemam.
Cim pokusas da kupis i ukucas postanski broj oni te blokiraju od cekouta. Mislim da danas nema sajta koji ne poseduje tu funkcionalnost.
Ne moraju da prodaju posto klinci koji kupuju PC radi igara sami sastavljaju svoje masine, pa lokalna regulativa moze da ih poljubi u dupe.
Mene samo cudi da neko tamo i dalje koristi PC za igre, posto su svi odavno presli na xbox i playstation.

Back