Kad pristupas internetu preko wireless, pristupas onom brzinom koju si platio provajderu. Nema to veze sa nalogom, jer meni "nalog" sluzi samo da imam gde da primim postu i preko koga da posaljem.
Konkretno, imam otvoren nalog kod ptt.yu, ali samo da bih primao postu i slao. Uplatio sam jos pre dve godine 5 sati, i jos uvek imam 5 sati, jer se ne konektujem preko ptt.yu.
Napravio sam account koji je vezan za moje korisnicko ime na ptt.yu i preko netscape citam i pisem postu, jer imam naravno i password. Ali da bi to cinio, nemoram da se logujem na ptt.yu
Ako imas wireless, neprekidno si na mrezi preko svog provajdera i nema logovanja, tako da svi racunari koje imas u kuci, mogu da dele konekciju istovremeno. Ti provajderu placas mesecno, ili po protoku ili neka treca varijanta, nije isto kao zvanje provajdera, konekcija, logovanje pa rad.
Sad, postoji tu i mogucnost da se sa provajderom dogovoris koji to racunari iz tvoje kuce pristupaju preko njegove wireless mreze. Ja na primer imam definisane kod mog provajdera sve mac-adrese svih mojih racunara u kuci, tako da kad bih doneo nov racunar, ne bih preko njega mogao da se nakacim na internet, dok provajder ne zabelezi mac-aderesu tog novog racunara. Mozda si na to mislio?
Sad, mozda te nisam razumeo, ako nisam - objasni, mozda mogu pomoci