За Побуњеника:
1. Прочитао сам почетак оног текста, да ли си свестан да би већина великих форумских хришћана оно што заступаш прогласили за јерес, односно секташтво, само кад би били доследни. А можда су то и урадили у наставку... Иначе, по мени у томе има логике, али не знам која факта то подржавају. О другим религијским вођама - Мухамед, Буда, Конфучије, Лао Це - једноставно знамо много више...
2. Бил Клинтон, Џорџ Дабаја Буш и остали се позивају на хришћанског Бога када кажу So help me God, они не кажу So help me Satan. Ти наравно можеш тврдити да они у тајности обожавају Сатану, али ја им не читам мисли, а немам ни довољно релевантних извора који су проваљени.
3. Луцифер или Сатана је хришћански, дуалистички изум. Апсолутно добро или апсолутно зло су бесмислени. Оно што је добро за једнога самим тим је често лоше за другога - јер не могу два тела бити на истом месту, а количина материје и енергије су ограничени. Закони физике и термодинамике. Можда једино чисту деструкцију можемо називати "зло", али и та деструкција има неки разлог, а често и сврху.
Мислим да је Стинг певао Maybe (I hope that) Russinas love their children too - у време највећих блоковских подела. И есесовци су имали децу. Према томе, бесмислено је одређивати апсолутне вредности, посебно кад знамо колико је људи побијено у име тих вредности и вођа које су их оличавале - звале се те вође Исус, Мухамед, Маркс, Хитлер или Стаљин... Људи који су убијали у име тих вођа су били убеђени да раде "добро", а не "зло".
4. Добро је што си поменуо Мајкрософт, јер кажу да је Бил Гејц учинио за ћирилицу највише од Вука Карађића на овамо. Много је лакше инсталирати ћирилични фонт него (као некада) купити ћириличну куцаћу машину.
5. Инсистирати на "теоријама завере" ствара контраефекат, много је боље доказати да је лакше куцати ћирилицом (ако желиш да пишеш речи правилно) јер ћирилица је савршено писмо. Они "са друге стране" немају баш јаких аргумената контра такве тезе, а за "завере" их имају... у ствари и не требају им аргументи да оспоре нешто што није убедљиво.
6. Како рекох, постоје произвођачи мобилних који дају опције и са српском ћирилицом. Мало би било занимљивије погледати шта се може учинити за ћирилицу на ВАП, ГПРС порталима (интернет преко мобилног), ако је некоме то битно (ја лично не користим нет преко мобилног иако бих могао јер ми је доста нета и на послу

) Иначе, не радим у мобилној, али се могу у неким контактима распитати.
7. Коштуница је довољно пута рекао да никада нећемо заборавити бомбардовање, Ђинђић то није рекао ниједном, а избегао је одговор на питање да ли је Клинтон ратни злочинац. Ђинђић је довео остале досманлије да ископавају хладњаче, "суочавају" нас са Сребреницом, боре се за геј права и томе слично. Но, истина је да је Ђики покушао да се одупре и да би био потенцијално опаснији но што Коштуњави икада може бити опасан. Али, како си рекао, да не ширимо тему... само да ти покажем које ствари не видиш, а требало би.
8. Друго што не видиш је чињеница да Запад губи предност, а временом ће и западне вредности доћи у питање (укључујући ту и хришћанство, које ионако на том Западу није више јако). Поштоп волиш да истражујеш разне ствари погледај нешто о Освалду Шпренглеру и његовом делу Untergang des Abendlandess - изгледа да је доста ствари предвидео и објаснио.
9. Треће што не видиш је да ми Срби имамо ранију, паганску, традицију - преко које се можемо надовезати на Веде и заједнички поглед на свет са свим људима северног умереног климата - били ти људи на Истоку или Западу, били они бели или жути. Хришћанство је са друге стране блискоисточни култ и изворно припада другом кругу. Иначе, по мом мишљењу, протестанти су можда најближи изворном хришћанству - код њих нема икона и сличних ствари. Али то изгледа и није оно што ми овде желимо...