DaRkGuitaRist88
Domaćin
- Poruka
- 4.230
Vrlo dobro mladiću
To bi moglo da objasni sećanja na neka mesta, ali ne i sećanja na tačno tako proživljene događaje, a takvih primer ima dosta
To je lepo rečeno.
Logika ti je na mestu, čeka te još dosta posla i nastavi tako, pazi samo pri zaključivanju, logika nije jedino što čoveku stoji na raspolaganju i ne zaboravi da ona može katastrofalno da greši, ako nema dovoljno podataka, naročito u ovim ne baš uvek realnim okvirima. Ako možeš nemoj svaki zaključak da usvajaš potpuno i pažljuvo se oslanjaj na njega, tek ako ti je potvrđen iz više međusobno nezavisnih izvora.
Biti hrišćanin znači, bez logike i bilo kakve teorije, verovati u celu dogmu o Isusu Hristu, bez ostatka. A ako reinkarnacija nudi logične odgovore na radozala pitanja, to može da se kosi sa tvrdim monolitom dogme, tako da biti hrišćanin danas i pritom logicirati, može te lako dovesti u situaciju ili-ili, mada ne vidim da je teorija o karmi odnosno reinkarnacija suprotna Isusovom učenju, današnji hriščanski vernici odbijaju bilo šta što nije sadržano u dogmi, pa i reikarnaciji, stoga izgleda imaš ili malo egzotičnog, Ili veoma obučenog veroučitelja.
„Putovanje Duša“ je zanimljiva knjiga. Postoji i nastavak zove se „Sudbina Duša „
Michael Newton, autor, je kako kaže bio pionir regresione terapije. Vrlo je pozitivan kao čovek. i valjda ga zato danas svrstavaju u pripadnike veoma rasprostranjenog ali dosta naivnog pokreta zvanog „New age“. Ukratko, Newageri veruju da će sve biti lepo ako se jako želi da sve bude lepo, zato su jako pozitivni, ali za većinu ozbiljnijih tragača peviše naivni.
U njegovim knjigama primeti se da nedostaje samo jedan detalj, a to je suočavanje sa sudijama. Autor ne skriva tu manjkavost, nego navodi da njegovim pacijentima nije bilo dozvoljeno da pod hipnozom iznose detalje o tim momentima. Na to bi trebao da obratiš pažnju u razmišljanju o temi ponovnog rađanja isl.
Želim ti da slobodno nastaviš i bez obzira što ti sad možda, izgleda da ovo nema nikakve veze sa temom, nastoj da pre svega budeš dobar čovek.
Da ja se tu uopste ne slazem s tim i primetio sam da mu je takav stav da ako mislis da je sve dobro bice dobro i cvetace cvece, nekako mi sve to deluje cudno i uvrnuto kao kad zivis u lazi...Iz svega gledam da izvucem ono najbolje sto bi moglo da koristi, procitao sam pola i poceo sam da nailazim na neka razmisljanja i teorije koje mi se ne svidjaju...