Definicija ljubavi

Изгледа да вас само суморне мисли терају на дубљу опсервацију... ;)

Не суморне мисли него суморно време. Има мишљења да су Немци зато добри филозофи. Код њих је увек хладно и рано пада мрак, па немаш шта друго да радиш него да седиш поред пећи и размишљаш. :mrgreen: Код Италијана ствари стоје супротно.

ljoobav je mentalna bolest.............bez leka i troonke razoomnog rešenja..........

Dobro rečeno. Šta stoji iza nje, kad je očigledno da je praktično nemoguće kontrolisati?

ЧЕМУ ТАКВА РАЗМИШЉАЊА? Зашто је тако оцењујете? То што је не можемо контролисату умом, умом:thumbdown:, да ли јој то умањује вредност? Спремни смо да је оценимо као болест, лудило, да кажемо да она не постоји, само зато што је се плашимо. Плашимо је се зако што, како сами рекосте, нисмо у стању да је контролишемо. Шта стоји иза ње? Па кад стоји Нешто што је јаче од ума, што је јаче од логике, онда шта нам друго преостаје него да јој се покоримо, да јој се предамо, препустимо. Наравно ако је права љубав, то можемо урадити без бриге, јер права љубав расуђује, права љубав није слепа.

Не суморне мисли него суморно време. Има мишљења да су Немци зато добри филозофи. Код њих је увек хладно и рано пада мрак, па немаш шта друго да радиш него да седиш поред пећи и размишљаш. :mrgreen: Код Италијана ствари стоје супротно.

Немци баш обилују љубављу, толико је имају да је преносе на друге:D

Баш имам касно паљење, тек сад сам се сетио. Хоћете дефиницију љубави? Узљубите ЉУБАВ, момци и девојке.-Деспот Стефан Лазаревић, надам се да појашњење није потребно. То је једна, по мом мишљењу најбоља и најприближнија, ако ју је икако могуће дати.

Aj se kladimo da nisi u pravu bas skroz?

Aj cu ti sapnem, pre nego se kladis, da sigurno znam da hladni ljudi ne moraju da ostanu hladni.

Jel znas sta je termoakumulaciona (TA) pec?
Zamisli, razgovora radi, da su ljudi kao TA pec a ljubav je temperatura.
Ako dugo vremena, mozda ceo dotadasnji zivot zaris pec ali je nikada ne pustis da duva... ona je iz vana hladna... unutra vazda vrela... ali nikad da ogreje ukucane.
I onda... jedne lepe zime, duga noc, sneg, grand show... dobro, ajde... pesma evrovizije (;) ko da je razlika znatna)... resi ta pec da duva... i ona pocne da greje... zagreje celu kucu jer je godinama bila zarena i sada je tesko ohladiti... ma nemoguce ohladiti.
Dobro, nije svaka pec ona koja godinama nije nikoga ogrejala "okrenuta na trojku" tj ima i onih koji je nisu ni zarili pa ne moze nikoga ni da okrene.
Hocu reci... mozes biti u pravu ali ne moras...

Па како то песма евровизије (која се догађа у мају) и ТА пећ која зими греје?:D Како сам рече може бити, али не мора да значи.
Р.Ѕ.
ТА пећ НИКАД не треба укључивати да дува, зато што садржи стаклену вуну и азбест који су КАНЦЕРОГЕНИ, ово Вам озбиљно кажем.

LBarbra Ljudi snaznih emocija brze sagore u dozivljavanju ljubavi i mislim da je kod njih ljubav kratkotrajnija a ne suprotno...U ovu kategoriju spadaju one takozvane prve ljubavi А зар то нису заљубљености?
koje se
zaborave vremenom ali se kasnije te snazne emocije
nadograde i formiraju stav o ljubavi u zrelijim godinama.
Potreba da volimo i budemo voljeni je vise socijalne prirode ili mozda ja to tako dozivljavam
a dozivljaj je subjektivan,ili cak, ni malo objektivan kad su te stvari u pitanju.:D
Traziti sebe u drugom (ili obrnuto:lol:) je u redu ali i tu postoji jedna zezalica koja kaze da se suprotnosti privlace,sto ne ide u prilog tom traganju...;):tick: Лепо:)

Nekge sam procitala:
Tri nagona ima covek : dusu, razum i telo.
Privlacenje duse radja prijateljstvo.
Privlacenje razuma radja postovanje.
Privlacenje tela radja zelju.
A kad se sve to spoji u jedno radja se ljubav.

Ipak mislim da su definicije nepotrebne.Ali nesto nas, ljude, tera da sve nekako recima objasnimo.
Ljubav nisu reci, ljubav su osecanja.

Najveci problem nije definisati, nego osetiti. To je ono sto nam fali.

Zanimljivo je da svi pricamo (pisemo) o uzvracenoj ili neuzvracenoj ljubavi.
Ljubav je MOJ osecaj.I meni je dobro, na prvom mestu, zato sto nekog volim. Da li mi taj neko uzvraca ljubav ili ne je sasvim druga prica. To, da li mene neko voli, donosi dobar osecaj tom nekom, to je njegov osecaj, ne moj.

Oooo, hvala za poljubce.:)
A za razmisljanja o ljubav je mesto sasvim nevazno

Није неважно! Сад се сетих једне Шилерове мисли: Оно што мислиш, својина је свих, то што осећаш само теби припада.
Љубим те још једном (да те загрејем) јер вама је горе много хладно. Ми смо је југу, даље од Германа;) Поздрављам те, надам се да се ускоро чујемо да наставимо дискусију:)

:kiss:

Back