definicija feminofasizma ?

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
one su nas vec odavno krstile muskim sovinistima a ja sam skovao rijec feminofasizam . to mu dode kao neki antipod muskom sovinizmu . drage muske kolege pomozite mi da sastavim definiciju feminofasizma i doprinesem razvoju wikipedije kao i cijelokupnog covjecanstva !

Moze se reci, tj. na zapadu to zovu feminazi.
Slazem se sa tobom da je to identicno muskom sovinizmu.

Neki to zovu i radikalnim feminizmom, ali sustina toga je mislim ideja da su zene iznad muskaraca, u svakom pogledu, intelektualno, psihicki, i da su muskarci ono zlo na svetu, slabi, nasilni, silovatelji, da su vodjeni samo libidom i oni koji zele da potcine zene i vrate patrijarhat.
Koren femiznima je ravnopravnost zena sa muskarcima, ista plata, pravo glasa, ista prava, da se zena ne tretira vise kao neka roba koja stanca decu i sprema rucak, a radikalne feministkinje mislim da zele da izjednace polove potpuno, prvo omalovazavanjem nekih tipicnih "muskih" tj. negiranjem muskosti i onog sto muskarca cini muskarcem, znaci nepostovanje razlika izmedju polova, vec insistiranje da se jedan pol promeni. Laicki da kazem, imam utisak da zeli muskarce da pretvori u zene. I naravno, to ne znaci da trebamo da sednemo i da gledamo fudbal, uvatimo pivo, da se bijemo i podrigujemo, a onda u striptiz bar da odemo jer smo muskarci, ali neke od tih stvari, iako nekome mozda su glupe, cine muskarce muskarcima, to je razlika koja se treba postovati. To sto neko voli da sedi ispred TV-a i da vice "Ole ole" je njegova stvar, ali uzimati primera radi to kao debilno musko ponasanje je ogromna generalizacija. Isto kao kada bi muskarci nazivali sve zene ovakvima ili onakvima, ako se skupe i gledaju Leu Kis ili neku emisiju posvecenu zenama, iako mozda to neko smatra glupim.

Dokle god postoji ucenje da je jedan pol dominantniji i da mora biti dominantniji, a da je drugi slabiji, gluplji i da mora biti potcinjen od strane dominantnog pola, to je vec uvod u sovinizam.
Naravno, mizandrija je uvek prisutna u takvim ekstremnim idejama.

Neki muskarci mozda jesu dominatniji od zene u nekim poljima, neke zene mozda jesu dominantnije od muskaraca u nekim poljima, ali ne treba uzimati tudje uspehe svog pola i velicati ih kao svoje a drugi pol omalovazavati, jer to samo pokazuje koliko je taj ko omalovazava neostvaren i iskompleksiran kada mora da se koristi tim niskim taktikama.

one su nas vec odavno krstile muskim sovinistima a ja sam skovao rijec feminofasizam . to mu dode kao neki antipod muskom sovinizmu . drage muske kolege pomozite mi da sastavim definiciju feminofasizma i doprinesem razvoju wikipedije kao i cijelokupnog covjecanstva !

Zapravo, šovinizam je reč koja je primenljiva u oba smera, isto kao što "emancipacija" ima daleko šire značenje od "žene koja je dobila pravo rada", tako da ne moraš sakivati nikakve reči, reč već postoji i u upotrebi je :neutral:

Samo nesrecni muskarci i zene imaju potrebe da sebe uzdizu, a druge nipodastavaju na osnovu pola (ili bilo cega drugog).
Normalni i srecni ljudi uzivaju kada su zajedno! :zag:

samo nesrecne zene su feministkinje?

jel da je to onako lako da se zakljuci, ne treba puno da se misli.

stvar je malo komplikovanija. pogledaj sve pokrete za ljudska prava. gej, crnci, feministkinje, larazza - svi do jednog imaju zajednicku osobinu - mrznja prema muskarcima i to onim belim, po njima, muskarci su privilegovani. u osnovi svega je egalitarijanizam, prisilna jednakost, ali ne jednakost da svako ima iste sanse, nego jednakost gde se uzima od onih koji su stekli i dajese onima koji nisu sposobni da zarade kolko im treba.
otprilike kao i socijalizam kod nas.
takva jednakost je jedino moguca ako se uzme od onih koji imaju i da onima koji ne zele da steknu, suprotno je nemoguce.
i onda se tone, celo drustvo tone i upravo gledas kako se to desava, sad i danas.

Msm znam da je "duhovita" fora u pitanju ali bih stvarno volela da mi neki muškarac da primer samo jednog tog prava koje su žene dobile a da ga vi nemate ili niste već imali, osim priče o dodeli starateljstva nad decom. I ne, to nije dovoljno.

http://en.wikipedia.org/wiki/Feminazi

nema na cemu i drugi put, vrati se smisljanju svog cunning plan da postanes poznat :neutral: boldrice :neutral:

Msm znam da je "duhovita" fora u pitanju ali bih stvarno volela da mi neki muškarac da primer samo jednog tog prava koje su žene dobile a da ga vi nemate ili niste već imali, osim priče o dodeli starateljstva nad decom. I ne, to nije dovoljno.

mene je na novokovanicu potakla moderatorica pdf zene . vidis da blokira svaku moju temu koja iole dublje zadire u zensku psihu . kao da se boji istine .

http://en.wikipedia.org/wiki/Feminazi

nema na cemu i drugi put, vrati se smisljanju svog cunning plan da postanes poznat :neutral: boldrice :neutral:

i stavius link o feminaci pa se nesto vadis na to? pa ko ce to da pogleda uposte, da klkne na to? ko da zabijes glavu u kolzetsku solju.

izvolte vi femi pa se yebite3 medju sobom i vasim pravima al bez muskih para. dosta ste sisale muske fondove sisadzije, sad ga sisajte svoje hejterke.
nechemo vise da vas izdrzavamo, marsh na poso, pravite nesto pa dosjite da trazite prava.
za sad, parazitkinje, nemate nikakva prava.
goli ste puz

Zapravo, šovinizam je reč koja je primenljiva u oba smera, isto kao što "emancipacija" ima daleko šire značenje od "žene koja je dobila pravo rada", tako da ne moraš sakivati nikakve reči, reč već postoji i u upotrebi je :neutral:

Не, жене користе реч шовинизам за оно што оне раде под лобијем "феминизма", тако да ти то дође на исто, само друго паковање.

Па шта хоћеш осим тога? После развода добијате кућу док је мушкарац ногиран па све и да је он то направио, добијате паре, добијате дете, па шта још хоћете?

Ne dobijamo nikakvu kuću osim ako je i bila naša pre braka ili se tako dogovorimo zbog deteta, gde on dobija svoj deo novčano, ili se proda pa se kupi nešto manje. Glupi američki filmovi koje obožavaš da gledaš su ti isprali mozak a vidim samo te imovina pogađa a dodeljivanje starateljstva te ne bi mnogo dotaklo, što je tipično i u većini slučajeva muškarcima i ne treba dodeljivati starateljstvo baš zato što ogroman procenat jedva čeka da se kurtališe obaveza oko deteta.

I ne, šovinizam i feminizam nisu isto, upravo ovim pokazuješ koliko nemaš pojma.

- - - - - - - - - -

Muski sovinizam obicno i ne postoji,feminizam je navisi stepen terorizma.
Ma ne postoji bwe... to je samo mit :lol:
i stavius link o feminaci pa se nesto vadis na to? pa ko ce to da pogleda uposte, da klkne na to? ko da zabijes glavu u kolzetsku solju.

izvolte vi femi pa se yebite3 medju sobom i vasim pravima al bez muskih para. dosta ste sisale muske fondove sisadzije, sad ga sisajte svoje hejterke.
nechemo vise da vas izdrzavamo, marsh na poso, pravite nesto pa dosjite da trazite prava.
goli ste puz

Al..... "obično" ne postoji :lol:

Ne dobijamo nikakvu kuću osim ako je i bila naša pre braka ili se tako dogovorimo zbog deteta, gde on dobija svoj deo novčano, ili se proda pa se kupi nešto manje. Glupi američki filmovi koje obožavaš da gledaš su ti isprali mozak a vidim samo te imovina pogađa a dodeljivanje starateljstva te ne bi mnogo dotaklo, što je tipično i u većini slučajeva muškarcima i ne treba dodeljivati starateljstvo baš zato što ogroman procenat jedva čeka da se kurtališe obaveza oko deteta.

I ne, šovinizam i feminizam nisu isto, upravo ovim pokazuješ koliko nemaš pojma.

Ти стварно мислиш да бих ја жени пустио дете? Е моја ти....

Не, тиме ти управо показујеш колико си загрижена и колико нећеш да признаш, феминизам у основном облику некада давно није био то, али сада је баш то, само и горе.. Као што су ЛГБТ особе прво хтеле само да живе, сад желе све. Но добро, ти то никад нећеш признати, ти си једна од најзагриженијих овде.

Bojim se da se ti najmanje pitaš kad je "puštanje" deteta u pitanju. Dakle, ili si
1. Oplodio potpunog degenerika pa će sud da joj oduzme dete u tvoju korist (što baš i nije pohvalno za tvoje izbore) ili si
2. Bio sa manje-više normalnom ženkom, a u tom slučaju joj se više veruje nego tebi.

Što se feminizma tiče, dobwo.

To je zena odrasla u svim blagodetima post real-socijalizma pa na to nakljukana stereotipovima rodne ravnopravnosti koji dolaze sa zapada.

Bojim se da se ti najmanje pitaš kad je "puštanje" deteta u pitanju. Dakle, ili si
1. Oplodio potpunog degenerika pa će sud da joj oduzme dete u tvoju korist (što baš i nije pohvalno za tvoje izbore) ili si
2. Bio sa manje-više normalnom ženkom, a u tom slučaju joj se više veruje nego tebi.

Što se feminizma tiče, dobwo.

Бојим се да не знаш о чему причаш. :)

goli ste puz
al te razguzila jevrejka histericna tetkice, ali svi moramo pre ili kasnije da se suocimo sa posledicama sopstvenih odluka. a to sto je tvoja sustina postojanja isfrustrirani beta muskarac, bas si tu kucketinu od bivse zene i birao i zasluzio...a sad nastavi da vristis i mlataras rucicama, da mi je neko rekao da osoba ovoliko nisko moze da padne, ne bih verovala :lol:

O zenskim sposobnostima ,jbte kakav oksimoron :hahaha: , dovoljno je samo videti kad im se pokvare kola na sred puta....

Pre jedno nedelju dana zaustavim se tako pored jedne cave jer ometa saobraacaj kolko se raskrecila ko da reklamira mindzu a ne pomoc na putu:per:, ispuzila nogu, rasirila ruku, i naravno stopira jer nema 3 blage veze kako da nesto napravi, popravi, itd......
ali bitno je da se cavica nasminkala i naparfemisala.

Pridjem ja sve fino dobar dan itd. pricamo ja gledam ispod haube (i kratke haljine :per:) , kad ona kaze nesto u fazonu jao ja sam zena pa se znate ne razumem bas u automobile ...ja reko nema veze znate i vi zene ponesta ,.... ona kao a sta?...a ja htedoh da kazem - da sirite noge , al onda joj ga zavucem onako ljigavo : da usrecujete muskarce. :mrgreen:Ona kao hahaha bas si zanimljiv.

Vole zene da im zavuces na kvarno....

Objasnjavam ja curki los spoj na svecicama i izvacarim je propisno ko nekad u skoli sto sam mlade drugarice drapao ,ona onako ne buni se a videla mi i ruku i prsten ma nista ne reaguje, sedam u kola upalim , zahvaljuje se ona posle ,pa mi upucuje komplimente , cak me zove i na pice u jedan motel u blizini:D... Reko neka hvala zurim kuci stvarno a i ne ugrozava mi se porodica zbog rupetine... odlazim polako i na retrovizoru vidim osta ona da gleda u mom pravcu jos dugo.
Toliko o zenama i njihovim "sposobnostima"...

Poslednja izmena:

Back